Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    300 г курячого філе,
    1 болгарський перець,
    1 яйце куряче сире,
    1 ст. л. панірувальних сухарів,
    2 ст. л. борошна пшеничного вищого сорту,
    1 ч. л. сушеного базиліка,
    рослинна олія,
    сіль за смаком,
    перець за смаком.
    Приготування:
    Куряче філе відбити і сформувати.
    розбити Яйце в миску, посолити і поперчити. Збити.
    Додати панірувальні сухарі, половину базиліка і 1 ст. ложку борошна. Добре збити.
    Обваляти в філе клярі і обсмажити на рослинній олії з двох боків до золотистої скориночки. Викласти на паперовий рушник.
    На невеликій кількості рослинного масла, обсмажити скибочками порізаний перець.
    Додати 1/4 склянки води, базилік і сіль. Додати борошно, що залишилося, і постійно помішуючи зняти з вогню, після загустіння.
    Відбивну розрізати на шматочки і викласти на тарілку, додати шматочки перцю з соусом. Прикрасити гілочкою кропу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    * курка - 1 шт (вага 1,2 - 1,5 кг);
    * рослинна олія - 5 ст.л.;
    * сіль - 2 ч.л.;
    * свіжозмелений чорний перець (можна чорний) - 1 ч.л.;
    * кайєнський перець мелений (чилі) - 1/2 ч.л.;
    * мелена паприка - 1/2 ч.л.;
    * каррі - 1/2 ч.л.
    Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів. Моєму курку і обсушуємо її паперовим рушником.
    Наливаємо в миску рослинна олія (можна оливкова рафінована), солимо, перчимо, перемішуємо.
    Додаємо інші спеції і знову перемішуємо. Обмазуємо курку з усіх боків маслом зі спеціями, у тому числі і всередині. Від масла скоринка буде чудовою і не сухий.
    Якщо є час, то, звичайно, нехай полежить годину-дві, щоб промаринуватися. Якщо немає - нічого страшного.
    Я є щасливим власником такої ось підставки. Якщо у вас такої немає, то можна взяти чистий скляну пляшку (з-під соку або пива), без паперових етикеток, налити в неї на половину води і саджати куру на неї. І пляшку ставимо неодмінно на деко, тому що з курки буде виділятися багато соку.
    Отже, садимо куру на підставку. Зверху поливаємо залишилися в мисці (у якої лежала кура) маслом зі спеціями. Крила загортаємо за спину, щоб не згоріли.
    Ставимо в духовку на годину точно. А далі дивимося. Я вже увазі розумію, що вона готова. Якщо сумніваєтеся, проткніть акуратно ножиком в товстому місці грудки, якщо протикається легко і сік без крові - готово. В середньому годину.
    Знімаємо курочку з підставки, кладемо на блюдо й урочисто несемо на стіл. Швидко, смачно і не клопітно!
    Приємного апетиту!
    NB! На гарнір я варю рис інструкції на упаковці, а потім виливаю в готовий рис сік з підставки, що виділився в процесі запікання курки. Корисним не назвеш, але смачно...!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Це блюдо знайоме нам ще з дитинства (юності/молодості) з радянських часів. Але я готую його в адаптованому під сучасну кухню варіанті - додаю всякі дрібнички, наприклад розмарин. Кролик виходить ніжний і смачний... Він не залишить вас байдужими. А який соус! Коли він залишається, я неодмінно його доїдають хоча б з рисом або гречей. До речі! М'ясо кролика - одне з найбільш дієтичних.
    Інгредієнти (на 4 великі порції):
    кролик - 1 шт або 4 кроличьих ніжки;
    цибуля - 2 великих;
    морква - 3 шт;
    розмарин - 2 гілочки;
    рожевий перець - 10 горошин;
    сметана самої високої жирності, краще ринкову (у мене 42%) - 200 гр;
    часник - 4 зубчики;
    курячий бульйон - приблизно 0,5 л;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    сіль.
    Ріжемо кролика на порційні шматки. У мене були ніжки - навпіл. Кость перерізати досить важко... Я спочатку пиляла, а потім сильно натиснувши на ніж ламала кістку.
    У великій каструлі (латці) з важким дном розігріваємо маслинове масло й обсмажуємо шматки кролика до золотистої корочки.Если у вас латка з вузьким дном (буває, що вони звужуються донизу), то посмажте на важкій сковороді, а потім перекладіть у латку.
    Цибулю ріжемо чверть-кільцями. Кидаємо до кролика, перемішуємо і смажимо хвилин 5.
    За цей час трьом морквину на крупній тертці і відправляємо її до кролику.Следом за нею відправляємо рожевий перець (ідею додавати саме рожевий перець підгледіла у Нікі Білоцерківської) і розмарин (листочки без гілочок).
    Далі викладаємо сметану і зубчики часнику, очищені і роздавлені тильною стороною ножа.
    Перемішуємо, доливаємо гарячий бульйон (якщо немає, можна гарячу воду, але ви самі розумієте..) так, щоб кролик "виднівся" з рідини. Ну ось, як на фото. Солимо.
    Так! Коли заважаємо - обов'язково не забуваємо "отскрести" лопаткою карамельки з дна, які залишилися після обсмажування кролика з цибулею.
    Накриваємо кришкою й залишаємо на 30 хвилин гаситися на маленькому вогні.
    Потім відкриємо, перемішаємо, якщо треба - додамо бульйону. Знову закриємо і залишимо ще на 20 хвилин. Після пробуємо, якщо готовий (м'ясо повинно бути ніжне), вимикаємо. Якщо немає - тушкуємо ще хвилин 15.
    Подаємо, полити соусом. Гарнір будь-який, який ви любите. Наша сім'я тепер правильна, ми увечері їли з огірковим салатом. А так, чудово з рисом або навіть з картоплею, якщо ви не диетируете.
    Приємного апетиту!
    NB! Поясню, чому я, як прихильник здорового харчування додаю сметану аж 42% жирності - вона швидше за все не згорнеться при гасінні. Якщо ви вирішите, що це жах-жахливий - замініть сметану протертими помідорами.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * 2 качині грудки,
    * сіль,
    * мелений перець,
    * 8 ст. ложки соєвого соусу,
    * 4 апельсина,
    * 180 мл білого вина,
    * 180 мл курячого бульйону.
    Спосіб приготування.
    Підготовлені качині грудки посипають сіллю і перцем з обох сторін. Окремо в сковороді змішують свіжовичавлений апельсиновий сік з 4 апельсинів, бульйон, вино і цедру з 2 апельсинів.
    Суміш доводять до кипіння і зменшують вогонь до мінімуму. Любителям солодкого соусу тут можна додати 3 ст. ложки цукру і перемішати.
    Іншу сковорідку ставлять на середній вогонь і кладуть качині грудки на гарячу поверхню шкіркою вниз. Смажать 12-15 хвилин. З'явився жир видаляють із сковороди і додають соєвий соус.
    Потім грудки перевертають і смажать з іншого боку на повільному вогні протягом 10 хвилин, поливаючи шматочки м'яса зверху соєвим соусом, черпаючи його з дна за допомогою ложки.
    Вийнявши грудки із сковороди, їх ріжуть уздовж навпіл і кладуть в сковороду з соусом, який весь цей час варився на повільному вогні і став гущі.
    Продовжуючи варити в соусі на повільному вогні, качині грудки доводять до готовності.
    Подають, виклавши шматочки качки на тарілку і полити зверху апельсиновим соусом.

  • Рецептів котлет стільки ж, скільки рецептів борщу. Тому, щоб відразу запобігти спори за рецептурою, підкреслю, що це котлети, як їх роблю я! Виходить дуже смачно.
    Інгредієнти (8 порцій:
    * яловичина - 800 гр;
    * свинина - 800 гр;
    * цибуля - 2 шт;
    * часник - 2 шт;
    * булка - 1/3 батона;
    * молоко - 1 склянка;
    * петрушка - 1 пучок;
    * сіль, перець.
    М'ясо ріжемо кубиками. Булку замочуємо в молоці.
    Проворачиваем м'ясо через м'ясорубку. Бажано двічі - фарш буде ніжніше.
    В блендер відправляємо листочки петрушки і витискаємо туди ж часник. Перемелюють.
    перемелений двічі фарш, також через м'ясорубку, пропускаємо цибулю і віджату після молока булку. Додаємо зелень з блендера (її молоти вже не потрібно). Ретельно перемішуємо, краще всього руками.
    Солимо й перчимо. Ще раз заважаємо. На сіль потрібно спробувати - беремо в руки шматочок фаршу і додаємо до мови (є його не потрібно, це не тар-тар). Мова відчує - вистачає солі чи ні.
    Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети і відправляємо на розігріту з рослинним маслом сковороду на невеликий вогонь.
    На першій стороні смажимо без кришки. Я накриваю сіткою проти бризок. Смажимо хвилини 3-5 до золотистого кольору.
    Перевертаємо на іншу сторону, накриваємо кришкою і смажимо ще 5-7 хвилин до готовності.
    Після першої партії котлет на сковорідці залишаються чорні "засмажки". Соскребаем їх лопаткою, выкидываем і продовжуємо смажити котлети.
    Готові котлети складаємо в миску під кришку, щоб вони не охолонули.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Я обожнюю з пюре і солоними огірками.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Курка по цьому рецепту виходить багатого смаку і приголомшливого барвистості, з хрусткими вкрапленнями арахісу і насолодою болгарського перцю. Це варто спробувати! Тим більше, що вона гарна, як в холодному, так і в гарячому вигляді. І головне - досить швидко готується.
    Інгредієнти:
    Стегенце курячий (невеликі) - 4 шт
    Перець болгарський - 2 шт
    Печериці (малі) - 100 г
    Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
    Часник - 3 зуб.
    червоне Вино солодке (або напівсолодке) - 100 г
    Спеції (сіль, чорний перець, чорний перець)
    Оцет (бальзамічний) - 1 ст. л.
    Мед - 0,5 ч. л.
    Табаско (кілька крапель)
    Олія (оливкова) - 4 ст. л.
    Арахіс - 50 г
    Приготування:
    Таке розмаїття смакових нот створює чудове кулінарне твір у підсумку.
    Стегенця ретельно вимити, зрізати надлишки жиру, натерти сіллю і червоним перцем і залишити хвилин на 10.
    Болгарський перець (краще взяти різного кольору, крім зеленого) очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Печериці нарізати четвертинками.
    Арахіс поставити на 3-4 хвилини на повну потужність в мікрохвильову піч і очистити. Можна обсмажити на сухій сковороді. Не принципово. Можна навіть взяти солоний з пакетика, попередньо коли ми відкинули сіль.
    Цибулю обчистити і дрібно порізати.
    Стегенця обсмажити з усіх боків у глибокій сковороді на рослинній олії. Вийняти з сковороди на тарілку.
    На цьому ж жирі обсмажити цибулю до золотистого кольору, видавити в жарящийся цибуля, часник, додати смужки перцю й печериці, і тушкувати ще 5 хвилин.
    Влити в сковороду вино, додати оцет, мед, червоний перець, табаско і сіль. Спробувати. Соус повинен бути кисло-солодким, але мати гостре, але м'який.
    Викласти в соус стегенця, закрити посуд кришкою і тушкувати на маленькому вогні 20 хвилин.
    Арахіс крупно порубати ножем і посипати вже готове блюдо.Подавать з відварним рисом або свіжим білим хлібом.
    Це дуже смачно і я сподіваюся, що вам теж сподобається!
    смачного вам і вашій родині!
    Фото і рецепт: Ольга-Демоника

  • Інгредієнти:
    курка (1,2 -1,5 кг) - 1 шт;
    картопля (великий) - 3-4 шт;
    баклажани - 1-2 шт;
    перець болгарський - 1-2 шт;
    морква - 1 шт;
    цибуля ріпчаста - 1 шт;
    часник (невеликі голівки) - 1-2 шт;
    соєвий соус - 3 ст.л.;
    рослинна олія - 1 ст.л.;
    сік половини лимона ;
    сіль ;
    перець ;
    червоний гострий перець ;
    паприка ;
    прованські трави ;
    Овочі нарізати великими шматками, курку моєму, обсушуємо і також розділяємо на порційні шматки.
    Складаємо все в миску, додаємо часник (цілими голівками), лавровий лист, сіль, спеції, трохи соєвого соусу, сік половини лимона і ложку рослинної олії.
    Як слід перемішуємо всі інгредієнти. Складаємо овочі і курку в пакет для запікання, зав'язуємо пакет і ставимо у форму для запікання в розігріту до 180С духовку на 30 хвилин.
    Подаємо, посипавши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: nestea

  • Біле м'ясо курячих грудок тим смачніше, чим менше його сушать на сковороді або в духовці. М'ясо повинно бути прожареним, з скоринкою, але залишатися соковитим. Тому в цьому рецепті я спочатку фарширую грудки сиром з базиліком, потім швидко обсмажую на сковороді і доводжу до готовності в духовці. Виходить і скоринка зверху, і соковите м'ясо з сиром і зеленню всередині.
    Інгредієнти:
    куряча грудка (без шкіри і кісток) - 2 шт.;
    сир - за смаком;
    базилік - за смаком;
    сіль;
    олія для смаження.
    Кожну курячу грудинку розділити на 2 рівні частини і злегка відбити, використовую молоток для м'яса або рукоятку ножа.
    Зробити у відбитому скибочці м'яса глибокий розріз (кишеня).
    Для начинки нарізати сир скибочками, а у базиліка відокремити листя від стебел. Мені потрібні тільки листя.
    Скласти сир, базилік в чашу блендера і крупно порізати.
    З базиликово-сирної маси сформувати невеличкі ‘котлетки’, які поклала в розріз курячої грудки. Щоб сир не витікав поєднала краю розрізу дерев'яної зубочисткою. Приправити сіллю.
    На гарячу сковороду налила трохи масла і обсмажила курячу грудинку з усіх боків до золотистої скориночки. Потім переклала на деко, покритий пекарської папером, і довела до готовності в прогрітій до 200С духовці.
    Час приготування варіює від 10 до 20 хвилин (залежить від вашої духовки і того, як тонко відбили м'ясо).
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти (на 4-6 порцій:
    - качине філе - 1 кг;
    - лисички - 500 гр;
    - цибуля - 2 середніх шт;
    - бальзамічний оцет - 5 ст.л.;
    - кленовий сироп (або мед) - 2 ч.л.;
    - сіль, мелений чорний перець;
    - олія - 3 ст.л.
    Лисички промити під холодною водою від землі. Намагаємося зробити це швидко, інакше гриби розм ’ якнуть.
    Вимите і обсушене паперовим рушником качине філе солимо й перчимо з двох сторін.
    Обсмажуємо на розігрітій з однією столовою ложкою рослинного масла сковорідці з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скориночки. Потім кладемо в деко з краями і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, хвилин на 15, щоб довести до готовності.
    Цибулю ріжемо соломкою й обсмажуємо на іншій сковороді з рештою рослинною олією до м'якості.
    Лисички тим часом ріжемо досить крупно (на 2-3 частини, маленькі не ріжемо взагалі) і кидаємо до цибулі. Смажимо на невеликому вогні все разом хвилин так 10, періодично помішуючи.
    якраз філе буде готово. Виймаємо, кладемо в тарілку.
    І накриваємо фольгою, щоб м'ясо "відпочило" і розподілив всередині себе соки, хвилин на 5.
    Ту сковорідку, де смажилося філе, знову повертаємо на вогонь, виливаємо в неї бальзамічний оцет, лопаткою соскребаем качині прижарки з дна. Коли оцет почне закипати, зменшуємо вогонь і додаємо кленовий сироп (або мед), перемішуємо до розчинення оного в оцті й вимикаємо.
    Філе викладаємо на дошку й ріжемо шматочками під кутом 45 градусів.
    Кладемо м'ясо в тарілку, поливаємо соусом.
    Поруч складуємо лисички і швидше подаємо! Гості будуть щасливі! І ви теж.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна.

  • Інгредієнти:
    (на 2 порції)
    курячі грудки 2 шт.
    швейцарський сир 2 скибочки
    шинка 2 скибочки
    сіль, перець за смаком
    борошно
    яйця 1 шт.
    панірувальні сухарі
    курячої грудки зробити надріз. Покласти шматочок сиру і шинки. Гарненько згорнути, з'єднавши краю. Якщо краю розходяться, скріпіть їх зубочистками або маленькими шпажками.
    Обваляйте шніцель в борошні. Вмочіть у яйці. Обваляйте в сухарях. Розігрійте в сковороді масло, покладіть шніцелі і обсмажуйте.
    Обсмажуйте з двох боків до готовності, зменшивши огонь.Готовые шніцелі подайте до столу з овочами і свіжою зеленню.
    Приємного апетиту!