Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    300 г м ’ якоті свинини,
    2-3 картоплини,
    100 г білокачанної капусти,
    1 цибулина,
    100 г свіжих шампіньйонів,
    100 г сметани,
    рослинна олія,
    сіль, перець.
    Приготування:
    М'ясо порізати невеликими шматочками і обсмажити з дрібно нашинкованою цибулею на рослинній олії.
    Тушкувати 10-15 хвилин. Посолити і поперчити.
    Перекласти в горщик або глибоку форму.
    Додати зверху порізаний кубиками картопля.
    Капусту нашинкувати і обсмажити на невеликій кількості олії 2-3 хвилини, посолити, викласти зверху картоплі.
    Гриби нарізати скибочками, обсмажити, трохи посолити і поперчити.
    Викласти зверху капусти і залити сметаною.
    Зверху накрити кришкою або шматочком фольги. Запекти в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів С.
    Готову страву шарами викласти в тарілки і посипати зеленню.
    Приємного апетиту!

  • Я думаю, це готували всі! Хоча б раз! І зараз ви мені скажете - "фе! навіщо вона це пише" Не серчайте друзі! Є пара тонкощів, які, можливо, допоможуть кому. Адже все одно цей рецепт залишається одним з найпопулярніших і одним з найпростіших варіантів до свята. Адже вкуууууусноооо!
    Інгредієнти:
    свиняча шия - 1,8 кг;
    цибуля - 4-5 шт;
    сир - 400 гр;
    майонез - 300 мл;
    сіль, перець.
    Дуже важливо вибрати гарне м'ясо. Я віддаю перевагу шию, а не карбонат, тому що вона соковитіше.
    інгредієнти я вказала обсяг м'яса, який був у мене. При купівлі м'яса завжди розраховуйте по 200-250 гр на порцію (крім шашлику, на шашлик я вважаю 400-500 гр на людину).
    Ріжемо на м'ясо скибочками товщиною сантиметри в 2-2,5. У мене вийшло 8 хороших шматків. Кожен шматок солимо й перчимо (я використовувала свіжозмелений перець з лимоном).
    Духовку розігріваємо до 180 градусів.
    Цибулю чистимо й ріжемо колечками. Викладаємо на застелений фольгою лист щільним шаром.
    Рекомендую весь лук чистити не відразу, а по мірі нарізки і укладання на деко, щоб зайвого не залишилося.
    Викладаємо м'ясо поверх лука - це тонкість номер один - так воно буде дуже соковитим і м'яким.
    Сир трьом на крупній тертці й викладаємо поверх м'яса. Чим гостріше ви виберете сир, тим смачніше буде. Рекомендую чеддер.
    У мене сир мимолетте (він дуже схожий за смаком на чеддер) тому дуже помаранчевий.
    Зверху мажемо майонезом - це тонкість номер два! Я розумію, що не дуже зручно, але саме так у вас вийде ідеальна скоринка. Не сир зверху майонезу і не сир з майонезом упереміш, а саме так.
    Ставимо в розігріту духовку до готовності хвилин на 40-50. Дивіться - коли з'явиться золотиста скоринка - готово.
    Подаємо з вареною картоплею. Або з іншими вареними овочами. Тому як блюдо досить насичене і жирне, варені овочі збалансують смак.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    свиняча вирізка 600 г
    часник 3 зубчіка
    гілочки розмарину, гілочка чебрецю
    рослинна олія
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    тростинний цукор 1 ч. л.
    соєвий соус 1 ст. л.
    сік 1/2 апельсина
    м'якоть 1/2 апельсина і грейпфрута
    Спосіб приготування:
    У сковороді розігріти олію. Часник розрізати навпіл і перекласти в каструлю разом з гілочкою розмарину. Обсмажувати 2-3 хвилини, потім часник і розмарин видалити.
    На ароматному олії обсмажити вирізку з двох сторін, потім перекласти її в вогнетривке блюдо. Ріпчасту цибулю нарізати дольками і обсмажити на рослинній олії. Додати в сковороду обсмажений часник.
    Всипати цукор, перемішати. Влити соєвий соус. Влити сік апельсина. М'якоть апельсина і грейпфрута нарізати кубиками і перекласти в сковороду, обсмажувати все 2-3 хвилини.
    Залити фруктами м'ясо, зверху покласти гілочку чебрецю. Поставити форму з м'ясом і цитрусовими в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 25-30 хвилин.
    Готове м'ясо нарізати скибочками. На тарілку викласти соус з цитрусовими, поверх розкласти шматки м'яса і подати до столу.

  • Нам знадобиться:
    одна куряча грудка,
    один плавлений сирок,
    зелень кропу і петрушки,
    зубочек часнику,
    чайна ложка розм'якшеного вершкового масла,
    панірувальні сухарі,
    яйце, рослинне масло,
    сіль, перець.
    Приготування:
    Спочатку готуємо начинку. Плавлений сирок трьом на дрібну терку. Додаємо в нього давленный часник, дрібно порубану зелень, чайну ложку вершкового масла, все перемішуємо. Потім чайними ложечками формуємо кульки і ставимо їх в морозилку.
    Далі робота з м'ясом. Беремо курячу грудинку, обережно відокремлюємо філе від кістки (можна взяти і просто філе, але мені зручніше самої відокремлювати, тоді я отримую дві штучки, але пузатенькі і не распластанные. З них дуже зручно робити порційні шматки. А кісточка йде у суп).
    Філе акуратно гострим ножем ділимо на кілька порційних шматочків, потім накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо (плівка потрібна для того,щоб ніжно відбити м ’ ясо, порвавши його).
    В ідеалі зробити все без дірок, інакше начинка витече, але якщо десь і вийде дірка - не страшно. Зробіть “швидку допомогу”. Трохи м'яса відбити тонко-тонко і вже в процесі загвинчування, дірки “залатати” допоміжним матеріалом.
    Готові пласти солимо й перчимо. Потім дістаємо подмороженные кульки, викладаємо на відбивну (руками сформувати брусочок, який був би приблизно на сантиметр тонше самого філе) і звертаємо рулетиком. Готові рулетики поставити на п'ять хвилин в морозилку. Так м'ясо буде краще тримати форму.
    Глибоку сковороду наповнюємо рослинною олією (рулетики в ідеалі повинні кипіти в маслі). Кожну котлетку обвалюємо в борошні (акуратно притисніть краю, як би “залепив” їх), потім в збитом яйці, а потім в сухарях. Смажимо до золотистої скориночки.
    Два важливі нюанси від себе:
    Замість панірувальних сухарів краще використовувати вчорашній батон, підсушити в духовці і подрібнити. Рулетики краще намагатися робити невеликого розміру, так м'ясо швидше прожариться, а начинка не встигне розплавитися і “втекти”, якщо все таки де-то виявиться дірочка.
    Фото і рецепт: KrapiVka

  • Для тих, хто любить печінку, пропонуємо рецепт порційних паштєтіков. Добавка вершкового масла робить паштет не таким сухим. Замість зеленого горошку в печінкову масу можна додати кукурудзу або печериці смажені.
    Інгредієнти:
    куряча печінка - 500г;
    вершкове масло - 50-60г;
    яйце - 2 шт.;
    сіль - 1 ч.л.;
    мелений чорний перець - за смаком;
    зелений горошок - 4 ст.л.
    Курячу печінку промити, видалити всі протоки та плівки. Подрібнити очищену печінку у комбайні або пропустити 2 рази через м'ясорубку. Яєчні жовтки збити і додати до печінці.
    Охолоджене масло натерти на терці і також додати до печінці. Приправити печінкову масу сіллю і перцем.
    Всипати в миску зелений горошок.
    Білки збити в стійку піну і акуратно додавати до печінкової масі.
    Розкласти печінкову масу по формах для кексів.
    Форму встановити в глибоке деко. В деко налити воду, щоб її рівень доходив до середини "кексів". Запікати при 180С до готовності (20-30 хвилин в залежності від духовки).
    Перевірити готовність лучиною. Готові паштети печіночні витрусити з форми і подати до столу.
    Примітка: зелений горошок не можна змішувати з печінковою масою, а розкласти у формочки. Паштет смачніше гарячий. Холодні паштєтікі краще розрізати на шматочки і намазати на хліб з маслом.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Іноді я з жахом думаю, що вже неможливо знайти щось смачне і оригінальна з курячого філе, але кожен раз з радістю помиляюся.
    Пропоную Вам спробувати курячий папрікаш. Курячий папрікаш - ситні страви з курки, класичне блюдо австрійської та угорської кухні.
    Нам знадобиться:
    куряча грудка (без шкіри, 2 штуки) - 1 кг; помідор - 4 шт; сік томатний (густий) - 1 склянка.; перець болгарський (великий) - 2-3 шт; сметана - 250 г; борошно - 1,5 ст. л.; перець чилі (мелений) - 0,5-1 ч. л.; паприка (мелена) - 2-3 ст. л.; часник - 5-6 зуб.; цибуля ріпчаста - 2 шт; оливкова олія (або рослинна) - 3 ст. л.; спеції (сіль, перець мелений).
    Приготування:
    У сковороду налити 3 ст.л. маслинові (рослинної олії. Спасерувати нарізану цибулю до золотистого кольору.
    Додати нарізане кубиками куряче м'ясо. У принципі, можна цілі частини (обробленою) курки. М'яса даємо трохи обсмажитися та вкритися скоринкою.
    Додати мелений перець чилі 1 ч.л.(або ж, якщо є, стручок свіжого червоного перцю чилі); нарізану кубиками червоний болгарський перець, дати йому пару хвилинок протушиться.
    В сотейник додаємо помідори (натерті на тертці, без шкірки), стакан густого томатного соку, 2-3 роздавлених зубчики часнику, 2-3 ст.л. червоної паприки.
    Солимо, перчимо, закриваємо кришкою, і даємо “побулькатіти” 30 хвилин на невеликому вогні.
    Якщо без томатного соку, то тоді додайте не чотири, а шість штук помідорів.
    Сметану змішати з 1,5 ст.л. борошна. В сотейник до соусу додати сметану, змішану з борошном.
    Розмішати, спробувати ще раз на сіль, якщо потрібно, досоліть. Закрити кришкою і протушкувати ще хвилин десять.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Нам знадобиться:
    гусак - 1 тушка;
    яблука кислуваті - 7шт;
    мед - 3ст.л.;
    гірчиця - 2ст.л.;
    часник - 8зубчиков;
    грейпфрут - 1шт;
    сіль, перець.
    Приготування:
    Відразу оговорочка - на фото видно, що я в начинку додавала волоські горіхи. Ми з чоловіком вирішили, що вони зайві, тому в інгредієнтах я їх не вказувала.
    З одного грейпфрута витискаємо сік, яким заливаємо порізані скибочками яблука. Залишаємо на годинку маринуватися, щоб яблука просочилися соком.
    Тим часом моєму гуся, обсушуємо його паперовими рушниками і натерти сіллю та перцем.
    Робимо соус: з яблук зливаємо грейпфрутовий сік, додаємо мед і гірчицю, а також пропущений через прес часник. Перемішуємо.
    Отриманим соусом ретельно обмазуємо гуся кулінарної пензликом. Начиняємо яблуками (якщо за збігом обставин у вас також виявилася половина гуся - просто викладаємо яблука на гусака).
    Поміщаємо гусака у рукав і заливаємо залишки соусу в рукав. Випікаємо близько 1-1,2 години в розігрітій до 180С духовці.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Дуже простий спосіб приготування індички. Щоб м'ясо залишалося соковитим, птицю запікаю в спеціальному пакеті грудкою вниз. час запікання визначається з розрахунку 30 хвилин на кожен кілограм.
    Інгредієнти:
    індичка - 2.5 кг;
    селера (стеблової) - 3 стебла;
    морква - 1 шт. (велика);
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    для глазурування:
    гірчиця - 1 ст.л.;
    паприка - 1 ч.л.;
    часник - 3 зубчіка;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    апельсиновий джем - 2 ст.л.;
    лимон (сік) - 1 ч.л.
    Тушку птиці промити, обсушити рушником, натерти сіллю та перцем (всередині і зовні). Стебла селеру і очищену моркву нарізати брусками і викласти в черевце індички.
    Ніжки птиці скласти під черевом і пов'язати нитками. Крила заховати в прорізи, які попередньо зробити на бочках тушки.
    Для глазурування змішати оливкову олію, гірчицю, джем з лимонним соком, паприкою і подрібненим часником.
    Змастити індичку глазировкой. Помістити тушку в пакет для випічки (один куточок відрізати), зав'язати отвір пакету. Укласти в жароміцної страва грудкою вниз і запікати при 180С 1 годину 20 хвилин.
    Зняти пакет і останні 10 хвилин, перевернувши птицю грудкою вгору, запікати, поливаючи соком, що утворився. Готову індичку вийняти з духовки, накрити фольгою т дати трохи охолонути, перед тим як подавати на стіл.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    філе індички - 700 гр;
    фета - 150 гр;
    сир чеддер - 150 гр;
    шавлія - 4 гілочки;
    рослинна олія;
    сіль.
    Шматок філе ріжемо навпіл (якщо він у вас схожий на мій) і кожну половину нарізаємо уздовж на тонкі шматки (не більше 1 см).
    Кожен шматочок кладемо між двома шматками харчової плівки і гарненько відбиваємо, щоб філе стало завтовшки 5 мм.
    Трьом на дрібній тертці чеддер (його, до речі, можна замінити іншим полутвердым сиром, російським, наприклад) і змішуємо з фетою.
    5-6 листків шавлії дуже дрібно нарізаємо. Додаємо порізаний шавлія до сиру і перемішуємо.
    Кладемо сирну начинку (1-2 ст.л.) на краєчок шматки філе і звертаємо в рулетик.
    Рулетик перев'язуємо кулінарної ниткою (або можете сколоти зубочистками).
    Солимо. Всередині ми їх не солили, тому що фета достатньо солона сама по собі, так і чеддер не прісний.
    Кладемо рулетики на розігріту з рослинним маслом сковороду і зверху викладаємо листики шавлії, злегка натискаючи на них, щоб вони прилипли.
    Обсмажуємо до золотистого кольору по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім викладаємо рулети у форму для запікання.
    Сир при смаженні на сковорідці розплавиться злегка і почне з'являтися. Нічого страшного - я його викладаю зверху на рулети у формі.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 20, щоб довести їх до готовності.
    Подаємо з улюбленим гарніром. Смачні навіть холодні.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Нам знадобиться:
    ребра свинячі - 1 кг;
    мед - 5 ч. л.;
    часник (великі) - 4 зуб.;
    сіль (+ перець);
    паприка - 1 ч. л.;
    куркума - 1 ч. л.;
    гірчиця (в зернах) - 1 ч. л.;
    лавровий лист - 2 шт;
    кориця (кора ) - 2 шт;
    вода (кип ’ ячена, тепла) - 0,5 склянки.
    Приготування:
    Реберця гарненько моєму. Робимо суміш для натирання: сіль, перець, додаємо паприку, куркуму, рослинна олія. Перемішуємо і натираємо ребра отриманою сумішшю.
    Додаємо зверху гірчиці в зернах, лавровий лист, кору кориці і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
    Часник видавити через землянку. Мед розвести в теплої кип'яченої водичці, змішати з часником і цим соусом полити реберця і ще на 20 хвилин в духовочку.
    Фото і рецепт: horo6aya