Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
фазанчик 1 шт. (1 кг)
сіль, перець за смаком
лимон 1/4 шт.
грейпфрут 1/4 шт.
вершкове масло 50 г
картопля 3-4 шт.
морква 1 шт.
ріпчасту цибулю 1 шт.
томати черрі 5 шт.
печериці 6-8 шт.
зелень кропу
спеції:
часник сушений 1/2 ч. л.
солодка перуки 1/2 ч. л.
чебрець за смаком
запашний горошок за смаком
чорний горошок за смаком
кориця на кінчику ножа
Спосіб приготування:
Всі спеції викласти в ступку. Гарненько подрібнити. У сковороді розігріти вершкове масло. Натерти шкірку грейпфрута і лимона на терці і викласти в скоовроду.
Додати подрібнені спеції. Влити сік грейпфрута. Влити сік лимона. Птицю вимити, обсушити і розрізати на чотири частини. Викласти фазана в миску, посолити і поперчити за смаком.
Залити гарячим маринадом, перемішати. Картоплю, цибулю і моркву нарізати скибками, викласти у вогнетривкий деко, змащене маслом.
На овочах розкласти гриби, посолити овочі за смаком. Викласти на овочі фазана і розкласти томати. Накрити деко фольгою і запікати близько години при температурі 200 градусів.
Потім фольгу зняти і запікати до золотистої скориночки ще хвилин 30, поливаючи выделившемся соком. Готову страву викласти на тарілку, прикрасити гілочками кропу і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
450 г яловичини,
1 цибулина,
2 зубчики часнику,
2 скибочки білого хліба,
1 яйце,
1/2 ч. ложки сушеного базиліка,
200 г довгого рису,
100 г зеленого горошку (заморожування),
1 болгарський перець,
80 г томатної пасти,
рослинна олія,
пір'я зеленої цибулі,
сіль, перець за смаком.
Приготування:
М'ясо, цибулю, часник і хлібні скибочки пропустити через м'ясорубку.
Додати сіль за смаком, базилік, перець і яйце. Добре перемішати.
Розібрати на невеликі порції і скачати кульки.
На невеликій кількості рослинного масла обсмажити до напівготовності.
Рис обсмажити на сковороді.
Додати 1 склянка води, томатну пасту і кілька столових ложок олії. Готувати на середньому вогні до напівготовності рису. Трохи посолити.
Коли більшу кількість води википить, додати порізану кубиками перець і зелений горошок.
Додати тефтелі і ще трохи води. Накрити кришкою і готувати 10 хвилин на середньому вогні. Пару разів «струсити» сковороду з боку в бік, але не заважати, інакше рис перетворитися в кашу.
Перекласти в блюдо для сервірування і посипати дрібно нашаткувати зеленою цибулею.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
(на 2 порції)
* філе індички мале 1 шт (500 г)
* брокколі 200-300 г
* сіль, перець
* зелень петрушки
для соусу:
* печериці 4 шт.
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* борошно 1/2 склянки або трохи більше
* вершки 100 мл
* тертий сир 50 г
* рослинна олія
* тертий сир 10 г
У сковороду налити невелику кількість олії. Покласти дрібно нарізані гриби і цибулю, обсмажити. Всипати борошно, перемішати.
Влити воду, постійно розмішуючи. Додати вершки. Всипати сир, посолити за смаком і перемішати до однорідної маси. Індичку нарізати на порційні шматки.
Посолити, поперчити і посипати петрушкою. Взяти аркуш пергаменту, викласти шматки індички і головки капусти. Згорнути папір в кульок. Залити страва соусом.
Готувати у пароварці до готовності. За 5 хвилин до готовності посипати страва сиром. Помістити паперові пакети з індичкою на блюдо і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* 500 г курячого філе
* 1 склянка очищених волоських горіхів
* 2 столові ложки рослинної олії
* 1 столова ложка вершкового масла
* 2 столові ложки панірувальних сухарів
* 2-3 зубчики часнику
* 1 столова ложка нарізаної зелені петрушки
* сіль
* перець за смаком
Для прикраси:
* помідори
* зелень петрушки і кропу
Рецепт:
1. Приготувати начинку. Розім'яти вершкове масло. Подрібнити часник. Горіхи пропустити через м'ясорубку. Додати петрушку, часник, сіль, олія, яйце. Все ретельно перемішати.
2. Шматочки курячого філе злегка відбити. Посолити, поперчити. Посипати іншими спеціями за смаком. Викласти начинку на середину кожного шматочка. Краю скріпити дерев'яними шпажками. Надати форму котлет.
3. Запанірувати в сухарях підготовлені котлети. Обсмажити з обох боків до золотистої скориночки.
4. Викласти на тарілку готові котлети. Прикрасити зеленню і помідорами.
Страва від Максима Аверіна -
Інгредієнти:
* філе індички (я беру філе стегна) - 700 гр;
* цибуля - 2 шт;
* булка - горбушка і шматочок;
* яйце - 1 шт;
* вершки 200 мл;
* хрін столовий - 2 ст.л.;
* сіль, мелений перець, щіпка каррі.
Індичку ріжемо на шматки і пропускаємо через м'ясорубку.
Цибулю дрібно ріжемо й обсмажуємо в розігрітій з рослинним маслом сковороду. Через хвилину до цибулі додати перець і трохи каррі.
Особливо сильного смаку ця приправа не дасть, але цибуля стане дуже гарного кольору.
Смажимо лук до прозорості на середньому вогні. У цей час можна замочити булку у вершках.
Цибулю виходить ось такий красивий. Промалываем його і віджату від вершків булку через м'ясорубку до м'яса.
У фарш відправляємо вершки з-під булки і яйце, перемішуємо.
Солимо, перчимо, кладемо хрін і ще раз добре перемішуємо.
Формуємо досить великі котлети, щоб вони були соковиті. Кладемо на розігріту з рослинним маслом сковороду.
Смажимо з одного боку, накривши спеціальною сіткою проти бризок, або без неї.
Потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо з іншого боку до готовності. Вогонь повинен бути невеликий, щоб котлети просмажились. Процес займає 7-10 хвилин.
Готові котлети складаємо в миску під кришкою, щоб вони не охолонули, поки ми смажимо наступні партії.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Ми їли з зеленим салатом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
На 4 порції:
* 500 г фаршу з індички
* 2 столові ложки рубленого лука
* 1/2 столової ложки рубленого часнику
* 1 столова ложка рубаної зелені петрушки
* 1 столова ложка рубаних листя м'яти
* 3 яйця
* 1/2 склянки вареного дліннозєрного рису
* 4 чашки курячого бульйону
* 3 столові ложки лимонного соку
* мелений чорний перець
* сіль за смаком
Рецепт:
1. Змішати фарш індички з цибулею, часником, яєчними жовтками, рисом, сіллю, перцем.
2. З фаршу сформувати 24 кульки. Тушкувати в курячому бульйоні 20 хвилин з моменту закипання). З бульйону вийняти готові фрикадельки.
3. Збити яєчні білки з соком лимона. Змішати з гарячим бульйоном. У суміш покласти фрикадельки і прогріти.
4. При подачі посипати рубаною зеленню.
Готувати: 35 хвилин
Висока калорійність -
До святкування Нового Року залишилося трохи менше місяця. Це радує! І в зв'язку з цим ми постараємося знайомити вас з блюдами, якими можна порадувати себе і гостей у святковий вечір. Цей курча - один з варіантів. Нехай вас не лякає кількість інгредієнтів - просто дуже цікавий соус.
Інгредієнти:
* курка (у мене вагою 1,2 кг) або курячі стегна (8 шт.);
* болгарський перець - 4 шт (2 червоних і жовтих);
* червона цибуля - 1 шт;
* перець чилі - 2 шт;
* часник - 2 зубчики;
* лимон - 1 шт;
* оливкова олія - 4 ст.л.;
* білий винний оцет - 2 ст.л.;
* вустерський (ворчестерський) соус - 1 ст.л.;
* паприка - 1 ч.л.;
* зелений базилік - пучок;
* вода - 1/2 склянки;
* розмарин - 2 гілочки;
* чебрець - 3 гілочки;
* сіль;
* олія для смаження.
Моєму курку і розділяємо її на частини. Ріжемо навпіл, відокремлюємо ніжку від грудки, грудку ріжемо навпіл (одна частина виходить з крильцями), ніжку теж ріжемо за суглобу на 2 частини.
Кладемо на розігріту з рослинним маслом сковороду шкірою вниз і смажимо на впевнено-середньому вогні 5 хвилин, не перевертаючи, до утворення рум'яної скоринки. Посолимо.
У мене курча весь на сковорідку не помістився, я смажила 2-мя партіями.
Тим часом чистимо червону цибулину й ріжемо на великі шматки. Чистимо перець чилі від насіння і теж крупно нарізати.
Якщо ви побоюєтеся гострого, або будуть їсти діти, кладіть 1 перчик, або не кладіть зовсім.
Відправляємо цибулю і чилі в блендер. Поки не включаємо.
Настав як раз час перегорнути курчати. Ось такий він виходить.
Солимо другу сторону. Смажимо знову 5 хвилин.
Чистимо часник і витискаємо його в блендер.
Трьох туди ж цедру лимона (без білій плівки, тільки жовту корочку) і витискаємо сік цього ж лимона (слідкуйте, щоб в майбутній соус не потрапили кісточки).
Далі додаємо оливкову олію, оцет, вустерський соус і паприку.Когда курка підсмажиться з двох сторін, перекладывааем її в будь-яку підходить за розміром форму для запікання.
Розігріваємо духовку. Смажимо другу партію курки (якщо необхідно).У блендер відправляємо листя базиліка, без стебел. Тепер включаємо.
Перемелюють протягом 2 хвилин до однорідного стану. Розбавляємо водою і знову трохи перемішуємо. Виходить приголомшливий ароматний соус.
Виливаємо наш соус на курку, посипаємо листочками розмарину й тімьяна й відправляємо в розігріту до 190 градусів хвилин на 30-40 (до готовності).
Хвилин через 10 після постановки кури в духовку (як раз можна перемити весь посуд) чистимо болгарський перець і нарізати його квадратами.
В ту ж сковорідку, де смажилася курка додаємо трохи масла (якщо необхідно) і смажимо перці на середньому вогні 15-20 хвилин, помішуючи.
Трохи посолимо. Перчики вберуть в себе всі соки, що залишилися після курки. Це дуже популярний прийом у "шефів".
Дістаємо готового курчати з духовки і "розподіляємо" навколо нього перець, щоб він теж опинився в соусі.
Якщо у вас гарна форма, то на стіл для гостей можна подавати прямо в ній.
Я подавала на тарілці. Чоловікам добре подати з відварною картоплею або пюре. Я їла так.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
* курчата вагою приблизно по 1 кг - 2 шт;
* вершкове масло - 200 гр;
* естрагон (тархун) - 1 пучок;
* лимон - 1 шт;
* часник молодий - 2 головки;
* картопля молода - 2 кг;
* чебрець - 5 гілочок;
* сіль, чорний перець.
Чим менше за розміром ви купите курчат, тим ніжніше і смачніше вони будуть. При цьому намагайтеся, щоб курочки були однаковими, тоді вони будуть готові одночасно.
Картоплю беріть з тонкою шкурочкой, в іншому випадку чистіть. Якщо не знайдете естрагон, сміливо беріть петрушку (але це вже зовсім інша пісня вийде).
Вершкове масло необхідно дістати з холодильника приблизно за годину до початку приготування, щоб воно стало абсолютно мягким.Разогреваем духовку до 180 градусів.
Картоплю моєму щіткою, великі картоплини ріжемо навпіл. Кладемо картоплю в киплячу подсоленую воду і варимо до напівготовності (5 хвилин з моменту повторного закипання). Коли час закінчиться, зіллємо воду.
А поки картопля вариться, естрагон моєму, висушуємо і подрібнюємо в блендері (тільки листочки) або дуже дрібно нарізаємо.
Змішуємо масло з естрагоном, витискаємо туди 3 часточки часнику, трьом цедру лимона (тільки жовту частина шкірки) і витискаємо сік. Перемішуємо.
Додаємо сіль і перець. Я додала приблизно 3 ч.л. солі, 2 ч.л. перцю.
Обмазуємо курчат з усіх боків і всередині ароматним маслом, пов'язуємо їм ніжки разом і кладемо в глибоке деко. Навколо курочок розподіляємо картоплю, що залишилися зубчики часнику і гілочки чебрецю.
Мені все масло для курочок не знадобилося, тому інше я маленькими порціями розподілила серед картошек.Противень попередньо нічим змащувати не треба, масло з курочок зробить свою справу.
Відправляємо деко в духовку на годину точно, а там дивіться. Я є щасливим власником термометра, який втикаю в найтовстіша місце запекаемого шматка і він показує, коли готовий той чи інший вид м'яса.
У мене вони стояли біля півтори години (трохи менше). Під час запікання пару раз дістаємо й поливаємо курчат і картоплю виділеним маслом.
Виходить краса! Неймовірно ніжне м'ясо і дуже смачні картопля і часник. Розбираємо і терміново подаємо!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
3 філе курячих грудинок
1 цибулина
1 часточка часнику
400 г протертої м'якоті томатів
2 ст.л. томатної пасти
2 солодкого перцю
2 ст.л. маслинові масла
100 мл білого сухого вина
1 ч.л. сушеного базиліка
0,5 ч. л. сушеного розмарину
400 г спагетті
Сіль, перець
Цибулю і часник обчистити, подрібнити. Філе нарізати ножем до стану великого фаршу. Перець очистити від плодоніжок, насіння і шкірки, подпечь в духовці, дрібно нарізати.
У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і часник і готувати доки цибуля не змінить колір. Додати філе і готувати всі разом 5 хв.
Влити вино. Готувати, поки не зникне запах алкоголю. Додати томатну пасту, м'якоть помідорів, солодкий перець, базилік і розмарин, дати закипіти, посолити, зменшити вогонь до мінімуму і готувати 25-30 хв.
Тим часом відварити пасту, викласти її в сковороду з соусом, перемішати і негайно подати.
Фото: good-cook.ru -
Прекрасне блюдо для холодної погоди - ситна, зігріває та швидке в приготуванні, воно не вимагає додаткового гарніру. Чоловік з друзями збирався на мальчишник на дачу, ось я їм і приготувала "ссобойку", щоб вони там пельменями не харчувалися. Коли потрібен швидкий вечеря - чудово!
Інгредієнти:
* фарш змішаний (яловичина + свинина) - 500 гр;
* цибуля - 1 шт;
* перець болгарський - 3 шт (різних кольорів);
* стебло селери - 1 шт;
* перець чилі - 1 шт;
* протерті томати - 400 мл;
* консервована червона квасоля у власному соку - 2 банки;
* кінза - пучок;
* орегано - щіпка;
* сіль, мелений чорний перець.
На великий, важкою, попередньо розігрітій з рослинним маслом, сковорідці обсмажуємо фарш. До сіро-коричневого кольору (щоб пропав рожевий колір - ознака сирого м'яса). В процесі обсмажування розбиваємо грудочки фаршу лопаткою, щоб він був однорідним. Солимо й перчимо. На це знадобиться 5 хвилин.
А поки чистимо й ріжемо цибулю. Чверть-кільцями.
Ріжемо такими ж за розміром смужками болгарський перець.
Я не випадково в інгредієнтах написала, що перець повинен бути різнокольоровим - тоді наше готове страва буде яскравим! У мене зелений, жовтий і оранжевий.
Готовий фарш викладаємо на тарілку, викладену паперовим рушником, щоб пішов зайвий жир.
На тій же сковороді, де смажився фарш, обсмажуємо цибулю до золотинок. Потім додаємо до нього порізані перці.
Ріжемо стебло селери і відправляємо в сковорідку.
Перчик чилі очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо, кидаємо до інших овочів.
Заливаємо протертими помідорами, перемішуємо і залишаємо гаситися під кришкою до м ’ якості овочів, хвилин на 15.
Поки можна злити через сито квасолю. Збережіть воду.
Додамо орегано, перемішаємо.
Відправимо в сковорідку квасоля, дамо прогрется. Через хвилину-іншу, коли забулькает, кладемо туди ж фарш.
Перемішаємо, пробуємо. Якщо вам здасться сухуватим, додайте води з-під квасолі. Мені не довелося.
Посипаємо порізаної кінзою. Подаємо прямо в сковорідці - так колоритніший.
Приємного апетиту!
NB! Якщо ви не любите консервовану квасолю, використовуйте звичайну. Її необхідно попередньо замочити на ніч, потім відварити до готовності, 40-60 хвилин.
Ольга Злобіна.