Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
8 курячих стегенець
1 цибуля
1 банка (400 мл) консервованих томатів у власному соку
2 ст.л. томатної пасти
125 г кукурудзи
2 ст.л. маслинові масла
1/2 ч.л. червоного перцю
1 ч.л. коріандру
Сіль, перець
Нагріти олію в сковороді, додати курячі ніжки і обсмажити до коричневої кірочки з усіх боків. Дістати з сковороди і відкласти.
Додати нарізану цибулю і обсмажувати 3-4 хвилини до м'якості. Потім додати червоний перець і коріандр, помішувати кілька секунд.
Додати нарізані помідори із соком банки і томатну пасту. Повернути курку в сковороду і тушкувати 20 хвилин до готовності. Додати кукурудзу і готувати 3-4 хвилини.
Приправити за смаком. Подавати з рисом.
Автор: Олена Смирнова
Фото: eda.ru -
Це самий "ледачий" рецепт ледачих голубців в духовці. Всі продукти закладаються сирими. Голубці виходять смачними і корисними.
Інгредієнти:
* м'ясний фарш - 400 гр. ;
* капуста білокачанна - 500 гр.;
* рис - 150 гр. (6 ст. ложок) ;
* цибуля ріпчаста - 1 шт.;
* морква - 50гр.;
* томатний сік - 300 мл.;
* сметана - 3 ст.ложки;
* вода - 400 мл.;
* сіль, перець чорний мелений;
Приготування:
Капусту нашинкувати. Моркву натерти на грубій терці і змішати з капустою. Трохи посолити. Половину капусти з морквою викласти у форму для запікання.
М'ясний фарш (краще свинина з яловичиною) змішати з подрібненою цибулею і 6 повними столовими ложками сирого промитого рису. Додати 2 ч. ложки солі і трохи чорного меленого перцю.
Викласти фарш у форму рівним шаром на шар капусти.
Томатний сік і 3 повних столових ложки густої сметани змішати з водою. Посолити і ,якщо сік кислий, додати трохи цукру. Вилити рідина у форму.
Надіслати форму в розігріту до 200 с духовку. Після закипання рідини у формі температуру можна зменшити. Хвилин через 15 краще накрити форму кришкою або фольгою. Тушкувати до готовності (60-80 хвилин).
Готову страву трохи остудити і гострим ножем прямо у формі розділити на порції. Акуратно лопаткою вийняти ліниві голубці в тарілки. Подавати зі сметаною або томатним соусом.
Форму я використовувала висотою 6 див. діаметром 25 см. Ліниві голубці вийшли заввишки 3 сантиметри. -
Нам знадобиться:
1 яйце;
розм'якшеного маргарину (мастила) 250 гр;
3 сл. ложки з гіркою сметани;
0,5 ч. ложки розпушувача;
сіль;
борошно 400-450 гр.;
м'ясо курки - 400г;
картоплі 4-5шт середніх;
цибуля ріпчаста 2 шт;
масло вершкове - 30гр.
Приготування:
Яйце, сметану, сіль і розпушувач змішати. Додаємо маргарин (масло) і борошно. Замісити м'яке тісто і прибираємо в холодильник на 1 годину або на 20 хвилин в морозилку.
Приготування начинки: м ’ ясо нарізати шматочками, цибуля ріжемо півкільцями, картоплю ріжемо тонкими скибочками. Всі змішуємо, солимо-перчимо.
Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 2 частини. Розгортаємо пласт і викладаємо начинку. По всьому пирога розкладаємо шматочки масла (не багато).
Накриваємо пиріг другим шаром тесту і зверху надрізаємо тісто, роблячи отвір. Пиріг змащуємо жовтком і маслом. Випікаємо 40-50 хвилин в розігрітій до 180С духовці.
Фото і рецепт: horo6aya -
Крім традиційного уявлення про зливі, як фрукті, з якого готують різноманітні десерти, солодощі та консервацію, хочу порекомендувати приготувати зі сливи долму з м'ясом. Фарширована м'ясом зливу - це щось незвичайне, гарячий та дуже смачне.
Головну роль у страві грає не м'ясо, а зливу. Саме вона робить його таким соковитим, оригінальним і корисним.
Знадобиться на 5-6 порцій: великі міцні плоди сливи 10-12 шт.,м'ясо - баранина або телятина (м'якоть) 500-600гр.,цибуля ріпчасту 300гр.,зелень кінзи і кропу за 50гр.,цибуля порей одне стебло,zire 5гр.,коріандр 10грн.,чорний перець 3-4г.,сіль за смаком.
Приготування:
М'ясо нарізати дрібними кубиками 05х05см, цибуля ріпчаста ріжемо також кубиками, тільки ще дрібніше. Зелень дрібно подрібнюємо, спеції змішуємо в ступці. З'єднуємо всі інгредієнти, акуратно перемішуємо.
Сливу дуже акуратно ріжемо за борозенці з одного боку і видаляємо кісточку. Начиняємо сливу фаршем і обв'язуємо її стрічками з лука порею: хрест - навхрест, як подарунок.
Укладаємо її в казан в один шар, наливаємо 100гр води або бульйону, накриваємо кришкою й тушкуємо на повільному вогні 30 хвилин.
Подаємо:
Готову сливу акуратно викладаємо на тарілку по 2-3 штуки на порцію, поливаємо соусом, що утворився при тушкуванні, і подаємо до столу.
Нюанси. Для скріплення сливи, щоб вона не розвалилася при гасінні, необхідно зробити перев'язувальний матеріал з їстівного продукту. Для цього цибуля-порей розрізаємо на дві частини по вертикалі, розділяємо на пір'я і бланшіруєм в киплячій воді 10-15 секунд. Бланшований цибуля - порей нарізаємо по всій довжині стрічки шириною 1 см.
Фото і рецепт: Хакім Ганієв -
Інгредієнти:
* рулька 1 кг (1,5 кг)
* перець духмяний, перець горошком
* лавровий лист
* морква, цибуля 1 шт.
* сіль, перець
* часник 3-4 зубчики
Спосіб приготування:
Рульку покласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Зняти піну, додати лавровий лист, перець, моркву та цибулю. Варити до готовності близько 1,5-2 год. за 30 хвилин до готовності добре посолити.
Охолодити рульку, зняти м'ясо з кістки. Взяти килимок для суші, застелити харчовою плівкою, викласти шматки м'яса, змочити бульйоном, поперчити. Часник дрібно нарізати і посипати їм м'ясо.
Згорнути рулетом, плівку туго зав ’ язати. Перекласти рулет у фольгу, потім покласти у форму. Поставити форму в холодильник на ніч. Рулет нарізати на порційні шматки і подати до столу.
Подавати з хріном або гірчицею. Приємного апетиту. -
Ніжне, соковите, диетичные котлети. Через те, що у воду кладуться лаврове листя, котлети виходять дуже ароматними і апетитними.
Капустяне листя, на які укладаються котлети, стають м'якими і просоченими м'ясними соками. Вони служать приємним доповненням до страви.
рецепт можна внести зміни - не класти у фарш рис і не використовувати капусту. Якщо рис додаватися не буде, тоді в цибулевому масі потрібно хвилини на три замочити скибочки батона без кірок, потім ще раз збити і тільки тоді змішати з курячим фаршем, інакше котлети вийдуть суховатыми.
СКЛАД на 8~10 котлет
1 куряча грудка (~600г), 1 велика цибулина (~100г), 50г води, 150г вареного рису (або 50г сухого відварити), 0,5 год ложки солі, перець, капуста, 2~3 лаврових листа
З курячої грудки зняти шкірку і вирізати кістки.
М'ясо пропустити через м ’ ясорубку.
В чашу блендера покласти очищений і крупно порізану цибулю, сіль і перець. Влити воду.
Збити до отримання однорідної маси.
Лушпиння масу вилити в курячий фарш.
Перемішати і додати варений рис.
Ще раз перемішати.
Вийде м'який липкий фарш.
В сотейник наливати окріп і покласти в нього 2~3 лаврових листа.
Встановити вставку для приготування на пару.
Листи капусти (краще пекінської) помити і злегка посолити з одного боку.
Покласти капусту на вставку солоної стороною вниз.
Руки змазати олією або змочити водою.
Руками зліпити з фаршу приплюснуті кульки однакового розміру і викласти їх на капусту.
Закрити сковороду щільною кришкою і поставити на великий огонь.Когда вода закипить, вогонь зменшити до мінімального.
Готувати котлети від 30 до 40 хвилин, в залежності від розміру. -
Оригінальний варіант подання м'яса на святковий стіл. Впевнена, що ні ви, ні ваші гості не будуть розчаровані! Ніжне м'ясо з пікантним смаком яблук та яблучного сидру - дуже вигідне поєднання. Тим більше приємно, коли ви можете сидіти за столом, а м'ясо тим часом сама готується в духовці. Гарнір підійде навіть найпростіший, тому що смак і так багатий.
Інгредієнти:
свиняче філе (у мене карбонад) - 1,5 кг;
вершкове масло - 3 ст.л.;
цибуля - 2 шт;
яблука гренні-сміт - 2 великих шт;
сидр - 1 пляшка 0,5 л;
сіль, перець.
Якщо шматок м'яса не схожий на рівну з усіх боків полешко, а який-то край тонше, то перев'язуємо філе кулінарної ниткою, щоб вирівняти шматок.
Солимо й перчимо м'ясо з усіх боків. Розігріваємо в латці вершкове масло й кладемо обсмажуватися філе.
Поки моєму яблука і обрізаємо їм бока навколо серцевини.
Серцевину выкидываем, а боки нарізаємо не дрібними кубиками.
Тим часом перевернемо свинину. Не забуваємо бока посмажити теж.
Цибулю ріжемо півкільцями.
Викладаємо філе полежати на дошку.
А в латку з м'ясними соками кидаємо цибулю та яблука. Приправимо сіллю й перцем.
Смажимо 2-3 хвилини помішуючи до появи золотинок. Виливаємо туди пляшку сидру, кладемо зверху м'ясо, накриваємо латку кришкою і відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку приблизно на годину (духовки у всіх різні, починайте дивитися через 40 хвилин, якщо проткнути м'ясо ножем, натиснути і з розрізу потече прозорий сік - м'ясо готове, при цьому і ніж повинен втикаться легко).
Ось така краса у мене вийшла через годину.
Викладаємо м'ясо на блюдо "відпочивати". Справа в тому, що відразу після запікання різати м'ясо не можна! Отримаєте той же ефект, що і з банкою кока-коли (якщо її гарненько потрясти перед тим, як відкрити) - у м'яса витечуть всі смачні соки і воно стане сухим. Воно повинно полежати хвилин 10-15 і розподілити всередині себе сік.
Якщо сумніваєтеся, що воно охолоне, накрийте зверху шматочком фольги, загортати не треба.
Тим часом перекладаємо в блендер все інше вміст латки (яблука з цибулею в сидре) і перемелюють. Вийде дуже смачний соус. Спробуйте на сіль, можна також приперчить.
Зрізуємо мотузку з м'яса. Викладаємо навколо гарнір (у мене була тушкована кисла капуста, я приготувала її заздалегідь і просто розігріла; можна відварена картопля, будь-які запечені або варені овочі) і поливаємо соусом. Соус, що залишився можна подати у соуснику на стіл.
Безпосередньо на столі, перед гостями, нарізаємо м'ясо на порційні шматки.
Всі хвалили! Навряд чи брешуть.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 гр;
китайська локшина (пшеничне Удон) - упаковка (300 гр);
морква - 2 шт;
заморожена стручкова квасоля (або свіжа) - 200 гр;
заморожений зелений горошок - 200 гр;
зелена цибуля - 5 пір'я;
корінь імбиру - корінець розміром з великий палець;
соєвий соус - 3 ст.л.;
яблучний оцет - 1 ст.л.;
кунжутна олія - 2 ст.л.;
крохмаль - 1 ч.л.;
гаряча вода - 1/2 склянки;
рослинна олія - 1 ст.л.
насамперед розморожуємо квасоля і горошок.
Поки моєму моркву, цибулю і м'ясо.
Ріжемо вирізку на "медальйони" і кожен навпіл, щоб вийшли брусочки.
Кладемо м'ясо в миску, заливаємо маринадом: соєвий соус, 1 ст.л. кунжутного масла, яблучний оцет. Трьом туди ж на дрібній тертці імбир. Залишаємо маринуватися хвилин на 10.
А поки очищену моркву ріжемо невеликими смужками. (Якщо у вас є терка для морквини по-корейски, то вам пощастило).
У цей час зваримо локшину за інструкції на упаковці, але менше зазначеного часу на 2 хвилини.
Вок розігріваємо, наливаємо туди ст.л. кунжутного масла і кидаємо м'ясо без маринаду. Смажимо кілька хвилин до рум ’ яності. Потім виймаємо його в миску й накриваємо кришкою.
У залишився маринад додаємо крохмаль, розмішуємо і вливаємо гарячу воду.
У звільнену вок наливаємо рослинне масло і кидаємо туди морква, смажимо пару хвилин, потім додаємо квасоля, смажимо ще хвилину і потім горошок, ще хвилину.
Доки цибуля поріжемо навскоси і відправляємо в сковорідку.
Через хвилину додаємо туди м'ясо і локшину, перемішуємо, вливаємо соус з маринаду, перемішуємо і выключаем.Сразу на стіл.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна. -
Інгредієнти:
1 курка 1,8 кг
вершкове масло 60 г
сіль
свіжозмелений чорний перець
шардоне 250 мл
ріпчасту цибулю 100 г
печериці 250 г
цукор 2 ч. л.
сметана 500 мл
Приготування:
Курку розрізати на 8 частин. Обсмажити в 30 г вершкового масла з усіх боків, поперчити. Посолити за смаком. Залити вином. Додати 0,5 л води. Накрити кришкою і варити 20 хвилин.
Від шампіньйонів відрізати ніжки, а капелюшки нарізати скибочками. Розігріти що залишився вершкове масло і на ньому підсмажити дрібно нарізану цибулю і гриби, посолити. Посипати гриби з цибулею цукровим піском.
Гриби з цибулею поставити в морозильну камеру до подачі. Вийняти шматки м'яса з утятниці. Сік, що залишився уварити вдвічі. Додати сметану, розмішати і уварити соус вдвічі.
Розкласти птицю по тарілках, полити сметанним соусом і прикрасити страву замороженими гриби з цибулею. Рекомендується подати до страви відварений рис басматі і шпинат.
Приємного апетиту! -
Нам усім треба є печінка. Вона багата залізом, а також неймовірно смачна, якщо добре приготовлена. І нехай спогади про гумової печінці в шкільній їдальні ще свіжі, настав час рухатися далі. Я готую печінка з французької приправою персияд.
За красивою назвою ховається неймовірно проста річ - часник, цибуля, петрушка і трави на вибір, дрібно посічені разом. Печінка будь-якої тварини, будь то корова, коза, свиня або курка, отримає новий вимір смаку.
Яловича печінка з петрушкою і часником
200 г яловичої печінки
невеликий пучок петрушки
2 зубчики часнику
чверть ріпчатої цибулі
50 г вершкового масла
сіль і мелений чорний перець
При бажанні, печінка можна замочити на кілька годин в розчині з молока і води в рівних пропорціях, з додаванням щіпки солі. Сіль витягне залишки крові з печінки, а молоко позбавить від характерного запаху, якщо він присутній. Очистіть печінку від плівки, якщо така є.
Дрібно порубайте разом цибулю, часник і петрушку. Краще всього спочатку дрібно посікти все окремо, а потім пройтися ножем по всіх інгредієнтів разом. Злегка посоліть персияд, щоб кристали солі допомогли подрібнити приправу.
Рецепт приготування гранично простий. Наріжте печінка шматками товщиною 1 см. Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Помістіть печінка в сковороду. Обсмажуйте 2 хвилини з одного боку.
Перед тим, як перевернути, посоліть і поперчіть шматки печінки. Перевернувши, посоліть і поперчіть знову, додайте в сковороду приправу з петрушки і часнику з цибулею. Влийте 100 мл води.
Готуйте 3 хвилини, поки печінка не буде трохи рожевої в центрі, а рідина на дні сковороди не перетвориться в насичений соус.
Подавайте відразу ж, попередньо полив приготованим соком. Я зазвичай добровільно відмовляю собі в гарніру до цього блюда, але вам, я впевнений, сподобається ця печінка з ніжним картопляним пюре.
Фото і рецет: Петро Голавский