Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Цікавий рецепт. Смак - на любителя, оскільки подрібнене в пасту м'ясо дає нестандартні відчуття.
Ковбаса відразу після відварювання здається трохи сухуватою, але після дозрівання в холодильнику робиться соковитою. Дуже приємно відчуваються в протертому м'ясі шматочки грибів.
Але чого особисто мені в цьому смаку не вистачало, так це бекону. Дуже було б добре вимішати в фарш грамів 50~70 дрібно порізаного бекона.Лучше всього ковбасу використовувати для приготування ранкового бутерброду - поєднання з Бородінським хліб дуже приятное.Подавать цю ковбасу можна холодної або гарячої. Моїм домашнім більше подобається ковбаса, підсмажена з двох сторін на вершковому маслі.
P.S. Ще один цікавий варіант такої курячої ковбаси (з маслинами і свининою) можна подивитися на форумі. Ось тут.
НАЧИНКА
70г печериць, 1/4 ч ложки солі, 1,5~2 ч ложки оцту, 1 ст. ложка рослинної олії
КОВБАСА
400г курячого філе, 1 яйце, 1 зубчік часнику, 150г сметани, 2/3 ч ложки солі, перець, при бажанні - 1 неповна столова ложка томатної пасти
Печериці вимити і порізати соломкою.
Змішати з оцтом, олією і сіллю.
Дати постояти 5~10 хвилин.
Викласти на деко і поставити в духовку при t=~250|C на 7~10 хвилин.
Коли печериці подвялятся, вийняти з духовки і остудити.
Куряче філе нарізати великими довгими смужками.
У блендер покласти яйце, часник, сметану, перець і сіль. При бажанні - для кольору, можна додати томатну пасту. Збити.
У працюючий блендер через отвір у кришці підкладати по черзі смужки курячого філе.
У збиту масу ложкою вмішати гриби.
Для загортання ковбаси можна використовувати пакет для запікання, рукав для запікання або звичайний товстий п/е пакеті.
При використанні перших двох оболонок ковбасу можна відварювати (у воді і на парУ), запікати або готувати в мікрохвильовій печі; якщо використовувати п/е пакет, то ковбасу можна тільки варити.
Ковбасну масу викласти в оболонку. Скрутити так, щоб вона набула вигляд батона ковбаси.
(Якщо ковбаса буде варитися, то допустимо зверху обмотати її скотчем, оскільки він все одно не буде стикатися з фаршем.)На дно каструлі підходящого розміру покласти шматок ткани.На нього покласти ковбасу.
Залити водою (можна окропом) і поставити на великий огонь.Когда вода закипить, вогонь зменшити до мінімуму і варити ковбасу 25~40 хвилин в залежності від діаметра.
Бажано остудити ковбасу до теплого не виймаючи з воды.Готовую ковбасу вийняти з оболонки, загорнути у фольгу і прибрати в холодильник.
Перед подачею ковбасу нарізати скибочками.
Подавати або холодної, або посмаживши з двох сторін на сковороді. -
Інгредієнти:
Свинина - 1 кг
Часник - 1 головка
Мед - 2 ст. л.
Сухе біле вино - 100 г
Ківі - 1 шт
Куркума - 1 ч. л.
Коріандр - 1 ч. л
Сіль - 2 ч. л.
Перець чорний (горошком!) - 20 шт.
Приготування:
1. Взяти шматок м'яса (підійде будь-яка частина без кісток свинячий туші). Вимити і просушити.
2. Приготувати маринад: змішати мед з соком 1/2 лимона, вином і додати спеції.
3. Ківі нарізати тонкими кільцями.
4. М'ясо покласти в контейнер, заправити маринадом, перекласти шматочками ківі.
5. Дати постояти в холодильнику не менше 12 год.
6. Дістати м'ясо. Прибрати надлишки маринаду, щоб було чисте м ’ ясо.
7. Дрібно нарізати часник і посипати одну сторону м'яса. Згорнути м'ясо в рулет часником всередину.
8. Запікати в духовці при 180 градусах 1 годину у фользі. Після зняти фольгу і запікати ще 20 хв.
9. Дати постояти в гарячій духовці ще 1 годину. Подавати холодним.
Фото і рецепт: Prosto_Ira -
Інгредієнти:
* мале філе індички 2 шт.
* сіль, перець духмяний мелений
* шафран на кінчику ножа
* часник 2 зубчіка
* петрушка сушена 1/2 ч. л.
* оливкова олія 3 ст. л.
* сік 1/2 лайма
* чорізо 6 шматків
* сир 2 шматки
* вершки 150 мл
* діжонська гірчиця 2 ч. л.
* квасоля 150 г
* вершкове масло
Філе індички посолити, посипати петрушкою і шафраном. Додати перець і подрібнені зубки часнику. Залити все оливковою олією. Додати сік лайма, перемішати і маринувати індичку мінімум годину.
Потім зробити в індичці поздовжній розріз, не прорізаючи її наскрізь. Покласти скибочки ковбаси. Покласти сир. Згорнути грудку рулетом, перев'язати нитками.
Обсмажувати в розігрітій сковороді без олії з двох боків по 5-7 хвилин. Після обсмажування нитки видалити. Для соусу в мисці з'єднати вершки і гірчицю, розмішати.
Залити індичку соусом і тушкувати до готовності під кришкою. У квасолі зрізати кінчики, покласти її в киплячу підсолену воду, варити 10 хвилин.
Потім воду злити. Квасоля заправити маслом. Індичку разом з соусом викласти на тарілку і подати разом з квасолею.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
нирки яловичі або свинні 2 шт.
лавровий лист 1 шт.
чорний перець горошком
сушена зелень кропу
сіль, перець за смаком
картопля 2 шт.
морква 1 шт.
солоні бочкові огірки 2 шт.
печериці 100 г
вершки 500 мл
Нирки розрізати навпіл, видалити плівку і видалити жир. Залити водою і дати години 2-3 постояти, потім воду злити, нирки промити. Покласти нирки в каструлю, залити водою, довести до кипіння, зняти піну.
Додати лавровий лист. Додати горошок. Покласти кріп і варити нирки до готовності. Картоплю і моркву очистити, нарізати невеликими кубиками.
Розігріти олію в сковороді і обсмажити моркву і картоплю до готовності. Готові нирки нарізати невеликими скибочками.
У горщик викласти половину овочів. Додати нирки. Огірки нарізати і покласти на нирки. Печериці нарізати на 4 частини і покласти в каструлю.
Викласти овочі, що залишилися. Посолити і поперчити страву до смаку. Залити вміст горщика вершками.
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати хвилин 15. Готову страву подати до столу в горщику.
Приємного апетиту! -
Для приготування страви Вам знадобиться:
для начинки:
телятина (фарш) - 300г;
оливкова олія - 3 ст. л.;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
вино - 50г;
сіль, перець, шавлія, розмарин - за смаком;
для соусу бешамель:
масло вершкове - 30г;
борошно - 2 ст.л.;
молоко - 2 склянки;
перець, мускатний горіх (натертий) - за смаком;
пластини лазаньї - 10-12 пластин
Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в рослинній олії до прозорості, додати фарш і, помішуючи, обсмажити. Влити вино, засипати дрібно порізані пряні трави, посолити, поперчити і продовжувати смажити.
Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і подрібнити. Утворилася масу додати до фаршу, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні близько 20 хвилин.
Приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно до горіхового запаху, акуратно влити гаряче молоко, стежачи за тим, щоб не було грудочок, добре розмішати.
Приправити соус за смаком сіллю, тертий мускатним горіхом і дати прокипіти 4-5 хвилин.
Пластини лазаньї відварити в киплячій підсоленій воді протягом 3-4 хвилин, додавши до неї дві столові ложки рослинної олії, щоб платівки не склеювалися.
Пластини відкинути на сито, дати стекти воді, після чого викласти їх на рушник і дати трохи обсохнути.
Форму змастити маслом і дно покрити шаром пластин лазаньї, на них покласти шар м'ясної начинки, полити соусом бешамель і посипати тертим пармезаном і крупинками масла.
Потім накрити другим шаром пластин, покласти другий шар начинки і т.д., закінчивши шаром начинки і соус бешамель. Зверху посипати сиром і покласти кілька шматочків вершкового масла.
Запікати в попередньо нагрітій духовці близько 30 хвилин. Готову лазанью подавати гарячою.
Автор: Олена Покровська -
Я вважаю, що не тільки в моєму дитинстві асоціації з цією стравою були такі, що я багато років навіть чути не хотіла це назва. Але, коли готую його сама і з якісних продуктів, воно не має нічого спільного з тим, що мені згодовували у їдальні в дитинстві. Пропоную покроковий рецепт.
Інгредієнти:
- рубленого м'яса - 500 гр;
- цибуля - 1 великий;
- паприка - 1/2 ч.л.;
- мелений перець чилі - 1/4 ч.л.;
- сіль, чорний мелений перець;
- олія для смаження.
Кінцевий результат залежить від якості фаршу! Краще, звичайно, зробити самим з хорошого м'яса, або бути абсолютно впевненим у купованому.
Ставимо варитися макарони в підсоленій киплячій воді, за інструкції на упаковке.В розігрітій з рослинним маслом сковорідці починаємо смажити фарш. Дуже важливо на початковому етапі добре і ретельно розбивати лопаткою фарш, щоб не було грудочок, - чим він буде дрібніше, тим смачніше буде готову страву.
Коли фарш стане абсолютно сіро-коричневим, без розовинок - він готовий. Смажити сильно теж не треба. Солимо й перчимо чорним перцем.
Поки смажиться фарш, дрібно ріжемо цибулю.
Готовий фарш викладаємо в миску.
На тій же сковорідці підсмажуємо цибулю, недовго, тільки до м'якості. Відправляємо до нього перець чилі й паприку, перемішуємо.
Перемішуємо готовий цибулю з фаршем в мисці.
Коли макарони будуть готові, зливаємо воду.
Все в тій же нашої сковорідці, додавши рослинного масла, обсмажуємо макарони буквально до появи перших золотинок.
Потім відправляємо до них фарш з цибулею, перемішуємо, прогріваємо всі разом пару хвилин і вимикаємо.
Дуже смачно зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Ольга Злобіна. -
Інгредієнти:
курячі ніжки - 6 шт;
лайм - 2 шт;
апельсин - 1 шт;
часник - 4 зубчики;
оливкова олія - 1/3 склянки;
сіль, мелений чорний перець.
Якщо хочете зовсім дієтичний варіант, зніміть з стегенець шкіру. Я її знімала з готових ніжок.
Цитрусові моєму гарячою водою, щоб вони віддали більше аромату. Трьом на дрібній тертці цедру половини одного лайма і половини апельсина.
Додаємо туди ж сік апельсина і двох лайм. Солимо, перчимо, додаємо оливкова олія, витискаємо часник, перемішуємо.
Кладемо в маринад ніжки, рівномірно розподіляємо, щоб маринад вкрив курку. Залишаємо стояти 20-30 хвилин на столі.
Викладаємо ніжки шкірою вгору на решітку, яку кладемо на деко з краями. Поливаємо кожен стегенце двома столовими ложками маринаду.
Наливаємо в деко гарячої води з чайника, тільки щоб покрити дно. Відправляємо курку в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.
У середині приготування виймемо й поллємо соком з листа. Курочка повинна зазолотиться. А за рахунок води, вона не висохне.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
Філе куряче - 1 шт
Перець (болгарський) - 0.5 шт
Помідори (середні) - 3 шт
Базилік (свіжий) - 5-6 шт
Часник - 2 зуб.
Масло (рослинна) - 2-3 ст. л.
Сіль за смаком)
Цукор (за смаком)
Паприка (солодка)
Приготування:
Перець промити, нарізати невеликими кубиками.
Помідори вимити, нарізати також невеликими кубиками.
Обсмажити перець на рослинній олії 2-3 хвилини.
Викласти помідори до перцю і тушкувати ще 5 хвилин.
Посолити, поперчити, додати цукор, паприку, дрібно нарізаний часник, порізані листя базиліка, перемішати і довести до кипіння. Наш томатний соус готовий!
Куряче філе порізати на порційні шматки, посолити і поперчити.
Обсмажити в малій кількості олії на великому вогні. З двох боків до готовності.
Викласти на тарілку шматочки курки і полити томатним соусом.
Подавати гарячим.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: terry-68 -
Інгредієнти:
200 г нежирної свинини,
10 шт. картоплі,
1 морква червона,
200 г свіжої капусти,
1 цибулина,
2 свіжих помідорів,
1 пучок кропу (зелень),
1 пучок зеленої цибулі,
рослинна олія,
сіль за смаком,
перець за смаком.
Приготування:
Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії в каструлі з товстим дном або казані.
Додати шматочками порізане м'ясо і обсмажувати до напівготовності.
Додати нарізану брусками моркву і 100 г води. Тушкувати на середньому вогні 10-12 хвилин.
Додати нашатковану капусту і порізані кубиками помідори. Додати ще 200 г води і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин під кришкою.
Добре перемішати. Посолити і поперчити.
Картопля заздалегідь очистити і відварити в підсоленій воді до готовності.
Викласти в середину глибокого страви м'ясо з овочами, за допомогою шумівки, а по краях картоплю. Полити бульйоном від м'яса.
все Посипати рубленою зеленню і відразу подавати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
курячий фарш - 500 гр;
кабачок - 1/2 невеликого (250 гр);
знежирений сир (у мене 1,8%) - 100 гр;
яйце - 1 шт;
кукурудзяний крохмаль - 1 ст.л.;
часник - 2 зубчики;
кріп - пучок;
сіль, мелений чорний перець.
Трьох кабачок на дрібній тертці. Якщо він молодий, як у моєму випадку, то разом з шкірою і насінням (їх майже немає).
Добре віджимаємо рідина з натертою м'якоті. Змішуємо з фаршем.
Додаємо сир. Потім крохмаль.
Потім добре перемішуємо з яйцем. Фарш відразу стане ніжніше.
Витискаємо у фарш часник і додаємо дрібно порізаний кріп.
Добре перемішуємо, солимо й перчимо. Ще раз вимішуємо фарш.
Застилаємо деко фольгою.
Змоченими холодною водою руками формуємо котлети приблизно 2-2,5 см завтовшки і розкладаємо на фольгу.
Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (у мене стояли 35). Режим конвекція+гриль.
У процесі готування я перевертаю деко, тому як духовка нерівномірно пече.
Після закінчення часу приготування, духовку вимикаємо, а котлети залишаємо всередині хвилин на 15, щоб вони не втратили всі свої соки.
Вони виходять золотистого кольору і дивно соковиті. Дуже добре відділяються від фольги лопаткою.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Неймовірно смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга