Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Цікавий рецепт. Смак - на любителя, оскільки подрібнене в пасту м'ясо дає нестандартні відчуття.
    Ковбаса відразу після відварювання здається трохи сухуватою, але після дозрівання в холодильнику робиться соковитою. Дуже приємно відчуваються в протертому м'ясі шматочки грибів.
    Але чого особисто мені в цьому смаку не вистачало, так це бекону. Дуже було б добре вимішати в фарш грамів 50~70 дрібно порізаного бекона.Лучше всього ковбасу використовувати для приготування ранкового бутерброду - поєднання з Бородінським хліб дуже приятное.Подавать цю ковбасу можна холодної або гарячої. Моїм домашнім більше подобається ковбаса, підсмажена з двох сторін на вершковому маслі.
    P.S. Ще один цікавий варіант такої курячої ковбаси (з маслинами і свининою) можна подивитися на форумі. Ось тут.
    НАЧИНКА
    70г печериць, 1/4 ч ложки солі, 1,5~2 ч ложки оцту, 1 ст. ложка рослинної олії
    КОВБАСА
    400г курячого філе, 1 яйце, 1 зубчік часнику, 150г сметани, 2/3 ч ложки солі, перець, при бажанні - 1 неповна столова ложка томатної пасти
    Печериці вимити і порізати соломкою.
    Змішати з оцтом, олією і сіллю.
    Дати постояти 5~10 хвилин.
    Викласти на деко і поставити в духовку при t=~250|C на 7~10 хвилин.
    Коли печериці подвялятся, вийняти з духовки і остудити.
    Куряче філе нарізати великими довгими смужками.
    У блендер покласти яйце, часник, сметану, перець і сіль. При бажанні - для кольору, можна додати томатну пасту. Збити.
    У працюючий блендер через отвір у кришці підкладати по черзі смужки курячого філе.
    У збиту масу ложкою вмішати гриби.
    Для загортання ковбаси можна використовувати пакет для запікання, рукав для запікання або звичайний товстий п/е пакеті.
    При використанні перших двох оболонок ковбасу можна відварювати (у воді і на парУ), запікати або готувати в мікрохвильовій печі; якщо використовувати п/е пакет, то ковбасу можна тільки варити.
    Ковбасну масу викласти в оболонку. Скрутити так, щоб вона набула вигляд батона ковбаси.
    (Якщо ковбаса буде варитися, то допустимо зверху обмотати її скотчем, оскільки він все одно не буде стикатися з фаршем.)На дно каструлі підходящого розміру покласти шматок ткани.На нього покласти ковбасу.
    Залити водою (можна окропом) і поставити на великий огонь.Когда вода закипить, вогонь зменшити до мінімуму і варити ковбасу 25~40 хвилин в залежності від діаметра.
    Бажано остудити ковбасу до теплого не виймаючи з воды.Готовую ковбасу вийняти з оболонки, загорнути у фольгу і прибрати в холодильник.
    Перед подачею ковбасу нарізати скибочками.
    Подавати або холодної, або посмаживши з двох сторін на сковороді.

  • Інгредієнти:
    Свинина - 1 кг
    Часник - 1 головка
    Мед - 2 ст. л.
    Сухе біле вино - 100 г
    Ківі - 1 шт
    Куркума - 1 ч. л.
    Коріандр - 1 ч. л
    Сіль - 2 ч. л.
    Перець чорний (горошком!) - 20 шт.
    Приготування:
    1. Взяти шматок м'яса (підійде будь-яка частина без кісток свинячий туші). Вимити і просушити.
    2. Приготувати маринад: змішати мед з соком 1/2 лимона, вином і додати спеції.
    3. Ківі нарізати тонкими кільцями.
    4. М'ясо покласти в контейнер, заправити маринадом, перекласти шматочками ківі.
    5. Дати постояти в холодильнику не менше 12 год.
    6. Дістати м'ясо. Прибрати надлишки маринаду, щоб було чисте м ’ ясо.
    7. Дрібно нарізати часник і посипати одну сторону м'яса. Згорнути м'ясо в рулет часником всередину.
    8. Запікати в духовці при 180 градусах 1 годину у фользі. Після зняти фольгу і запікати ще 20 хв.
    9. Дати постояти в гарячій духовці ще 1 годину. Подавати холодним.
    Фото і рецепт: Prosto_Ira

  • Інгредієнти:
    * мале філе індички 2 шт.
    * сіль, перець духмяний мелений
    * шафран на кінчику ножа
    * часник 2 зубчіка
    * петрушка сушена 1/2 ч. л.
    * оливкова олія 3 ст. л.
    * сік 1/2 лайма
    * чорізо 6 шматків
    * сир 2 шматки
    * вершки 150 мл
    * діжонська гірчиця 2 ч. л.
    * квасоля 150 г
    * вершкове масло
    Філе індички посолити, посипати петрушкою і шафраном. Додати перець і подрібнені зубки часнику. Залити все оливковою олією. Додати сік лайма, перемішати і маринувати індичку мінімум годину.
    Потім зробити в індичці поздовжній розріз, не прорізаючи її наскрізь. Покласти скибочки ковбаси. Покласти сир. Згорнути грудку рулетом, перев'язати нитками.
    Обсмажувати в розігрітій сковороді без олії з двох боків по 5-7 хвилин. Після обсмажування нитки видалити. Для соусу в мисці з'єднати вершки і гірчицю, розмішати.
    Залити індичку соусом і тушкувати до готовності під кришкою. У квасолі зрізати кінчики, покласти її в киплячу підсолену воду, варити 10 хвилин.
    Потім воду злити. Квасоля заправити маслом. Індичку разом з соусом викласти на тарілку і подати разом з квасолею.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    нирки яловичі або свинні 2 шт.
    лавровий лист 1 шт.
    чорний перець горошком
    сушена зелень кропу
    сіль, перець за смаком
    картопля 2 шт.
    морква 1 шт.
    солоні бочкові огірки 2 шт.
    печериці 100 г
    вершки 500 мл
    Нирки розрізати навпіл, видалити плівку і видалити жир. Залити водою і дати години 2-3 постояти, потім воду злити, нирки промити. Покласти нирки в каструлю, залити водою, довести до кипіння, зняти піну.
    Додати лавровий лист. Додати горошок. Покласти кріп і варити нирки до готовності. Картоплю і моркву очистити, нарізати невеликими кубиками.
    Розігріти олію в сковороді і обсмажити моркву і картоплю до готовності. Готові нирки нарізати невеликими скибочками.
    У горщик викласти половину овочів. Додати нирки. Огірки нарізати і покласти на нирки. Печериці нарізати на 4 частини і покласти в каструлю.
    Викласти овочі, що залишилися. Посолити і поперчити страву до смаку. Залити вміст горщика вершками.
    Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати хвилин 15. Готову страву подати до столу в горщику.
    Приємного апетиту!

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    для начинки:
    телятина (фарш) - 300г;
    оливкова олія - 3 ст. л.;
    цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
    вино - 50г;
    сіль, перець, шавлія, розмарин - за смаком;
    для соусу бешамель:
    масло вершкове - 30г;
    борошно - 2 ст.л.;
    молоко - 2 склянки;
    перець, мускатний горіх (натертий) - за смаком;
    пластини лазаньї - 10-12 пластин
    Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в рослинній олії до прозорості, додати фарш і, помішуючи, обсмажити. Влити вино, засипати дрібно порізані пряні трави, посолити, поперчити і продовжувати смажити.
    Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і подрібнити. Утворилася масу додати до фаршу, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні близько 20 хвилин.
    Приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно до горіхового запаху, акуратно влити гаряче молоко, стежачи за тим, щоб не було грудочок, добре розмішати.
    Приправити соус за смаком сіллю, тертий мускатним горіхом і дати прокипіти 4-5 хвилин.
    Пластини лазаньї відварити в киплячій підсоленій воді протягом 3-4 хвилин, додавши до неї дві столові ложки рослинної олії, щоб платівки не склеювалися.
    Пластини відкинути на сито, дати стекти воді, після чого викласти їх на рушник і дати трохи обсохнути.
    Форму змастити маслом і дно покрити шаром пластин лазаньї, на них покласти шар м'ясної начинки, полити соусом бешамель і посипати тертим пармезаном і крупинками масла.
    Потім накрити другим шаром пластин, покласти другий шар начинки і т.д., закінчивши шаром начинки і соус бешамель. Зверху посипати сиром і покласти кілька шматочків вершкового масла.
    Запікати в попередньо нагрітій духовці близько 30 хвилин. Готову лазанью подавати гарячою.
    Автор: Олена Покровська

  • Я вважаю, що не тільки в моєму дитинстві асоціації з цією стравою були такі, що я багато років навіть чути не хотіла це назва. Але, коли готую його сама і з якісних продуктів, воно не має нічого спільного з тим, що мені згодовували у їдальні в дитинстві. Пропоную покроковий рецепт.
    Інгредієнти:
    - рубленого м'яса - 500 гр;
    - цибуля - 1 великий;
    - паприка - 1/2 ч.л.;
    - мелений перець чилі - 1/4 ч.л.;
    - сіль, чорний мелений перець;
    - олія для смаження.
    Кінцевий результат залежить від якості фаршу! Краще, звичайно, зробити самим з хорошого м'яса, або бути абсолютно впевненим у купованому.
    Ставимо варитися макарони в підсоленій киплячій воді, за інструкції на упаковке.В розігрітій з рослинним маслом сковорідці починаємо смажити фарш. Дуже важливо на початковому етапі добре і ретельно розбивати лопаткою фарш, щоб не було грудочок, - чим він буде дрібніше, тим смачніше буде готову страву.
    Коли фарш стане абсолютно сіро-коричневим, без розовинок - він готовий. Смажити сильно теж не треба. Солимо й перчимо чорним перцем.
    Поки смажиться фарш, дрібно ріжемо цибулю.
    Готовий фарш викладаємо в миску.
    На тій же сковорідці підсмажуємо цибулю, недовго, тільки до м'якості. Відправляємо до нього перець чилі й паприку, перемішуємо.
    Перемішуємо готовий цибулю з фаршем в мисці.
    Коли макарони будуть готові, зливаємо воду.
    Все в тій же нашої сковорідці, додавши рослинного масла, обсмажуємо макарони буквально до появи перших золотинок.
    Потім відправляємо до них фарш з цибулею, перемішуємо, прогріваємо всі разом пару хвилин і вимикаємо.
    Дуже смачно зі свіжими овочами.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна.

  • Інгредієнти:
    курячі ніжки - 6 шт;
    лайм - 2 шт;
    апельсин - 1 шт;
    часник - 4 зубчики;
    оливкова олія - 1/3 склянки;
    сіль, мелений чорний перець.
    Якщо хочете зовсім дієтичний варіант, зніміть з стегенець шкіру. Я її знімала з готових ніжок.
    Цитрусові моєму гарячою водою, щоб вони віддали більше аромату. Трьом на дрібній тертці цедру половини одного лайма і половини апельсина.
    Додаємо туди ж сік апельсина і двох лайм. Солимо, перчимо, додаємо оливкова олія, витискаємо часник, перемішуємо.
    Кладемо в маринад ніжки, рівномірно розподіляємо, щоб маринад вкрив курку. Залишаємо стояти 20-30 хвилин на столі.
    Викладаємо ніжки шкірою вгору на решітку, яку кладемо на деко з краями. Поливаємо кожен стегенце двома столовими ложками маринаду.
    Наливаємо в деко гарячої води з чайника, тільки щоб покрити дно. Відправляємо курку в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.
    У середині приготування виймемо й поллємо соком з листа. Курочка повинна зазолотиться. А за рахунок води, вона не висохне.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    Філе куряче - 1 шт
    Перець (болгарський) - 0.5 шт
    Помідори (середні) - 3 шт
    Базилік (свіжий) - 5-6 шт
    Часник - 2 зуб.
    Масло (рослинна) - 2-3 ст. л.
    Сіль за смаком)
    Цукор (за смаком)
    Паприка (солодка)
    Приготування:
    Перець промити, нарізати невеликими кубиками.
    Помідори вимити, нарізати також невеликими кубиками.
    Обсмажити перець на рослинній олії 2-3 хвилини.
    Викласти помідори до перцю і тушкувати ще 5 хвилин.
    Посолити, поперчити, додати цукор, паприку, дрібно нарізаний часник, порізані листя базиліка, перемішати і довести до кипіння. Наш томатний соус готовий!
    Куряче філе порізати на порційні шматки, посолити і поперчити.
    Обсмажити в малій кількості олії на великому вогні. З двох боків до готовності.
    Викласти на тарілку шматочки курки і полити томатним соусом.
    Подавати гарячим.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: terry-68

  • Інгредієнти:
    200 г нежирної свинини,
    10 шт. картоплі,
    1 морква червона,
    200 г свіжої капусти,
    1 цибулина,
    2 свіжих помідорів,
    1 пучок кропу (зелень),
    1 пучок зеленої цибулі,
    рослинна олія,
    сіль за смаком,
    перець за смаком.
    Приготування:
    Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії в каструлі з товстим дном або казані.
    Додати шматочками порізане м'ясо і обсмажувати до напівготовності.
    Додати нарізану брусками моркву і 100 г води. Тушкувати на середньому вогні 10-12 хвилин.
    Додати нашатковану капусту і порізані кубиками помідори. Додати ще 200 г води і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин під кришкою.
    Добре перемішати. Посолити і поперчити.
    Картопля заздалегідь очистити і відварити в підсоленій воді до готовності.
    Викласти в середину глибокого страви м'ясо з овочами, за допомогою шумівки, а по краях картоплю. Полити бульйоном від м'яса.
    все Посипати рубленою зеленню і відразу подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    курячий фарш - 500 гр;
    кабачок - 1/2 невеликого (250 гр);
    знежирений сир (у мене 1,8%) - 100 гр;
    яйце - 1 шт;
    кукурудзяний крохмаль - 1 ст.л.;
    часник - 2 зубчики;
    кріп - пучок;
    сіль, мелений чорний перець.
    Трьох кабачок на дрібній тертці. Якщо він молодий, як у моєму випадку, то разом з шкірою і насінням (їх майже немає).
    Добре віджимаємо рідина з натертою м'якоті. Змішуємо з фаршем.
    Додаємо сир. Потім крохмаль.
    Потім добре перемішуємо з яйцем. Фарш відразу стане ніжніше.
    Витискаємо у фарш часник і додаємо дрібно порізаний кріп.
    Добре перемішуємо, солимо й перчимо. Ще раз вимішуємо фарш.
    Застилаємо деко фольгою.
    Змоченими холодною водою руками формуємо котлети приблизно 2-2,5 см завтовшки і розкладаємо на фольгу.
    Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (у мене стояли 35). Режим конвекція+гриль.
    У процесі готування я перевертаю деко, тому як духовка нерівномірно пече.
    Після закінчення часу приготування, духовку вимикаємо, а котлети залишаємо всередині хвилин на 15, щоб вони не втратили всі свої соки.
    Вони виходять золотистого кольору і дивно соковиті. Дуже добре відділяються від фольги лопаткою.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Неймовірно смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга