Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
300 г курячого філе,
1 болгарський перець,
1 яйце куряче сире,
1 ст. л. панірувальних сухарів,
2 ст. л. борошна пшеничного вищого сорту,
1 ч. л. сушеного базиліка,
рослинна олія,
сіль за смаком,
перець за смаком.
Приготування:
Куряче філе відбити і сформувати.
розбити Яйце в миску, посолити і поперчити. Збити.
Додати панірувальні сухарі, половину базиліка і 1 ст. ложку борошна. Добре збити.
Обваляти в філе клярі і обсмажити на рослинній олії з двох боків до золотистої скориночки. Викласти на паперовий рушник.
На невеликій кількості рослинного масла, обсмажити скибочками порізаний перець.
Додати 1/4 склянки води, базилік і сіль. Додати борошно, що залишилося, і постійно помішуючи зняти з вогню, після загустіння.
Відбивну розрізати на шматочки і викласти на тарілку, додати шматочки перцю з соусом. Прикрасити гілочкою кропу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* курка - 1 шт (вага 1,2 - 1,5 кг);
* рослинна олія - 5 ст.л.;
* сіль - 2 ч.л.;
* свіжозмелений чорний перець (можна чорний) - 1 ч.л.;
* кайєнський перець мелений (чилі) - 1/2 ч.л.;
* мелена паприка - 1/2 ч.л.;
* каррі - 1/2 ч.л.
Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів. Моєму курку і обсушуємо її паперовим рушником.
Наливаємо в миску рослинна олія (можна оливкова рафінована), солимо, перчимо, перемішуємо.
Додаємо інші спеції і знову перемішуємо. Обмазуємо курку з усіх боків маслом зі спеціями, у тому числі і всередині. Від масла скоринка буде чудовою і не сухий.
Якщо є час, то, звичайно, нехай полежить годину-дві, щоб промаринуватися. Якщо немає - нічого страшного.
Я є щасливим власником такої ось підставки. Якщо у вас такої немає, то можна взяти чистий скляну пляшку (з-під соку або пива), без паперових етикеток, налити в неї на половину води і саджати куру на неї. І пляшку ставимо неодмінно на деко, тому що з курки буде виділятися багато соку.
Отже, садимо куру на підставку. Зверху поливаємо залишилися в мисці (у якої лежала кура) маслом зі спеціями. Крила загортаємо за спину, щоб не згоріли.
Ставимо в духовку на годину точно. А далі дивимося. Я вже увазі розумію, що вона готова. Якщо сумніваєтеся, проткніть акуратно ножиком в товстому місці грудки, якщо протикається легко і сік без крові - готово. В середньому годину.
Знімаємо курочку з підставки, кладемо на блюдо й урочисто несемо на стіл. Швидко, смачно і не клопітно!
Приємного апетиту!
NB! На гарнір я варю рис інструкції на упаковці, а потім виливаю в готовий рис сік з підставки, що виділився в процесі запікання курки. Корисним не назвеш, але смачно...!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Це блюдо знайоме нам ще з дитинства (юності/молодості) з радянських часів. Але я готую його в адаптованому під сучасну кухню варіанті - додаю всякі дрібнички, наприклад розмарин. Кролик виходить ніжний і смачний... Він не залишить вас байдужими. А який соус! Коли він залишається, я неодмінно його доїдають хоча б з рисом або гречей. До речі! М'ясо кролика - одне з найбільш дієтичних.
Інгредієнти (на 4 великі порції):
кролик - 1 шт або 4 кроличьих ніжки;
цибуля - 2 великих;
морква - 3 шт;
розмарин - 2 гілочки;
рожевий перець - 10 горошин;
сметана самої високої жирності, краще ринкову (у мене 42%) - 200 гр;
часник - 4 зубчики;
курячий бульйон - приблизно 0,5 л;
оливкова олія - 3 ст.л.;
сіль.
Ріжемо кролика на порційні шматки. У мене були ніжки - навпіл. Кость перерізати досить важко... Я спочатку пиляла, а потім сильно натиснувши на ніж ламала кістку.
У великій каструлі (латці) з важким дном розігріваємо маслинове масло й обсмажуємо шматки кролика до золотистої корочки.Если у вас латка з вузьким дном (буває, що вони звужуються донизу), то посмажте на важкій сковороді, а потім перекладіть у латку.
Цибулю ріжемо чверть-кільцями. Кидаємо до кролика, перемішуємо і смажимо хвилин 5.
За цей час трьом морквину на крупній тертці і відправляємо її до кролику.Следом за нею відправляємо рожевий перець (ідею додавати саме рожевий перець підгледіла у Нікі Білоцерківської) і розмарин (листочки без гілочок).
Далі викладаємо сметану і зубчики часнику, очищені і роздавлені тильною стороною ножа.
Перемішуємо, доливаємо гарячий бульйон (якщо немає, можна гарячу воду, але ви самі розумієте..) так, щоб кролик "виднівся" з рідини. Ну ось, як на фото. Солимо.
Так! Коли заважаємо - обов'язково не забуваємо "отскрести" лопаткою карамельки з дна, які залишилися після обсмажування кролика з цибулею.
Накриваємо кришкою й залишаємо на 30 хвилин гаситися на маленькому вогні.
Потім відкриємо, перемішаємо, якщо треба - додамо бульйону. Знову закриємо і залишимо ще на 20 хвилин. Після пробуємо, якщо готовий (м'ясо повинно бути ніжне), вимикаємо. Якщо немає - тушкуємо ще хвилин 15.
Подаємо, полити соусом. Гарнір будь-який, який ви любите. Наша сім'я тепер правильна, ми увечері їли з огірковим салатом. А так, чудово з рисом або навіть з картоплею, якщо ви не диетируете.
Приємного апетиту!
NB! Поясню, чому я, як прихильник здорового харчування додаю сметану аж 42% жирності - вона швидше за все не згорнеться при гасінні. Якщо ви вирішите, що це жах-жахливий - замініть сметану протертими помідорами.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
* 2 качині грудки,
* сіль,
* мелений перець,
* 8 ст. ложки соєвого соусу,
* 4 апельсина,
* 180 мл білого вина,
* 180 мл курячого бульйону.
Спосіб приготування.
Підготовлені качині грудки посипають сіллю і перцем з обох сторін. Окремо в сковороді змішують свіжовичавлений апельсиновий сік з 4 апельсинів, бульйон, вино і цедру з 2 апельсинів.
Суміш доводять до кипіння і зменшують вогонь до мінімуму. Любителям солодкого соусу тут можна додати 3 ст. ложки цукру і перемішати.
Іншу сковорідку ставлять на середній вогонь і кладуть качині грудки на гарячу поверхню шкіркою вниз. Смажать 12-15 хвилин. З'явився жир видаляють із сковороди і додають соєвий соус.
Потім грудки перевертають і смажать з іншого боку на повільному вогні протягом 10 хвилин, поливаючи шматочки м'яса зверху соєвим соусом, черпаючи його з дна за допомогою ложки.
Вийнявши грудки із сковороди, їх ріжуть уздовж навпіл і кладуть в сковороду з соусом, який весь цей час варився на повільному вогні і став гущі.
Продовжуючи варити в соусі на повільному вогні, качині грудки доводять до готовності.
Подають, виклавши шматочки качки на тарілку і полити зверху апельсиновим соусом. -
Рецептів котлет стільки ж, скільки рецептів борщу. Тому, щоб відразу запобігти спори за рецептурою, підкреслю, що це котлети, як їх роблю я! Виходить дуже смачно.
Інгредієнти (8 порцій:
* яловичина - 800 гр;
* свинина - 800 гр;
* цибуля - 2 шт;
* часник - 2 шт;
* булка - 1/3 батона;
* молоко - 1 склянка;
* петрушка - 1 пучок;
* сіль, перець.
М'ясо ріжемо кубиками. Булку замочуємо в молоці.
Проворачиваем м'ясо через м'ясорубку. Бажано двічі - фарш буде ніжніше.
В блендер відправляємо листочки петрушки і витискаємо туди ж часник. Перемелюють.
перемелений двічі фарш, також через м'ясорубку, пропускаємо цибулю і віджату після молока булку. Додаємо зелень з блендера (її молоти вже не потрібно). Ретельно перемішуємо, краще всього руками.
Солимо й перчимо. Ще раз заважаємо. На сіль потрібно спробувати - беремо в руки шматочок фаршу і додаємо до мови (є його не потрібно, це не тар-тар). Мова відчує - вистачає солі чи ні.
Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети і відправляємо на розігріту з рослинним маслом сковороду на невеликий вогонь.
На першій стороні смажимо без кришки. Я накриваю сіткою проти бризок. Смажимо хвилини 3-5 до золотистого кольору.
Перевертаємо на іншу сторону, накриваємо кришкою і смажимо ще 5-7 хвилин до готовності.
Після першої партії котлет на сковорідці залишаються чорні "засмажки". Соскребаем їх лопаткою, выкидываем і продовжуємо смажити котлети.
Готові котлети складаємо в миску під кришку, щоб вони не охолонули.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Я обожнюю з пюре і солоними огірками.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Курка по цьому рецепту виходить багатого смаку і приголомшливого барвистості, з хрусткими вкрапленнями арахісу і насолодою болгарського перцю. Це варто спробувати! Тим більше, що вона гарна, як в холодному, так і в гарячому вигляді. І головне - досить швидко готується.
Інгредієнти:
Стегенце курячий (невеликі) - 4 шт
Перець болгарський - 2 шт
Печериці (малі) - 100 г
Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
Часник - 3 зуб.
червоне Вино солодке (або напівсолодке) - 100 г
Спеції (сіль, чорний перець, чорний перець)
Оцет (бальзамічний) - 1 ст. л.
Мед - 0,5 ч. л.
Табаско (кілька крапель)
Олія (оливкова) - 4 ст. л.
Арахіс - 50 г
Приготування:
Таке розмаїття смакових нот створює чудове кулінарне твір у підсумку.
Стегенця ретельно вимити, зрізати надлишки жиру, натерти сіллю і червоним перцем і залишити хвилин на 10.
Болгарський перець (краще взяти різного кольору, крім зеленого) очистити від насіння і нарізати тонкими смужками. Печериці нарізати четвертинками.
Арахіс поставити на 3-4 хвилини на повну потужність в мікрохвильову піч і очистити. Можна обсмажити на сухій сковороді. Не принципово. Можна навіть взяти солоний з пакетика, попередньо коли ми відкинули сіль.
Цибулю обчистити і дрібно порізати.
Стегенця обсмажити з усіх боків у глибокій сковороді на рослинній олії. Вийняти з сковороди на тарілку.
На цьому ж жирі обсмажити цибулю до золотистого кольору, видавити в жарящийся цибуля, часник, додати смужки перцю й печериці, і тушкувати ще 5 хвилин.
Влити в сковороду вино, додати оцет, мед, червоний перець, табаско і сіль. Спробувати. Соус повинен бути кисло-солодким, але мати гостре, але м'який.
Викласти в соус стегенця, закрити посуд кришкою і тушкувати на маленькому вогні 20 хвилин.
Арахіс крупно порубати ножем і посипати вже готове блюдо.Подавать з відварним рисом або свіжим білим хлібом.
Це дуже смачно і я сподіваюся, що вам теж сподобається!
смачного вам і вашій родині!
Фото і рецепт: Ольга-Демоника -
Інгредієнти:
курка (1,2 -1,5 кг) - 1 шт;
картопля (великий) - 3-4 шт;
баклажани - 1-2 шт;
перець болгарський - 1-2 шт;
морква - 1 шт;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
часник (невеликі голівки) - 1-2 шт;
соєвий соус - 3 ст.л.;
рослинна олія - 1 ст.л.;
сік половини лимона ;
сіль ;
перець ;
червоний гострий перець ;
паприка ;
прованські трави ;
Овочі нарізати великими шматками, курку моєму, обсушуємо і також розділяємо на порційні шматки.
Складаємо все в миску, додаємо часник (цілими голівками), лавровий лист, сіль, спеції, трохи соєвого соусу, сік половини лимона і ложку рослинної олії.
Як слід перемішуємо всі інгредієнти. Складаємо овочі і курку в пакет для запікання, зав'язуємо пакет і ставимо у форму для запікання в розігріту до 180С духовку на 30 хвилин.
Подаємо, посипавши свіжою зеленню. Приємного апетиту!
Фото і рецепт: nestea -
Біле м'ясо курячих грудок тим смачніше, чим менше його сушать на сковороді або в духовці. М'ясо повинно бути прожареним, з скоринкою, але залишатися соковитим. Тому в цьому рецепті я спочатку фарширую грудки сиром з базиліком, потім швидко обсмажую на сковороді і доводжу до готовності в духовці. Виходить і скоринка зверху, і соковите м'ясо з сиром і зеленню всередині.
Інгредієнти:
куряча грудка (без шкіри і кісток) - 2 шт.;
сир - за смаком;
базилік - за смаком;
сіль;
олія для смаження.
Кожну курячу грудинку розділити на 2 рівні частини і злегка відбити, використовую молоток для м'яса або рукоятку ножа.
Зробити у відбитому скибочці м'яса глибокий розріз (кишеня).
Для начинки нарізати сир скибочками, а у базиліка відокремити листя від стебел. Мені потрібні тільки листя.
Скласти сир, базилік в чашу блендера і крупно порізати.
З базиликово-сирної маси сформувати невеличкі ‘котлетки’, які поклала в розріз курячої грудки. Щоб сир не витікав поєднала краю розрізу дерев'яної зубочисткою. Приправити сіллю.
На гарячу сковороду налила трохи масла і обсмажила курячу грудинку з усіх боків до золотистої скориночки. Потім переклала на деко, покритий пекарської папером, і довела до готовності в прогрітій до 200С духовці.
Час приготування варіює від 10 до 20 хвилин (залежить від вашої духовки і того, як тонко відбили м'ясо).
Автор: Олена Покровська -
Інгредієнти (на 4-6 порцій:
- качине філе - 1 кг;
- лисички - 500 гр;
- цибуля - 2 середніх шт;
- бальзамічний оцет - 5 ст.л.;
- кленовий сироп (або мед) - 2 ч.л.;
- сіль, мелений чорний перець;
- олія - 3 ст.л.
Лисички промити під холодною водою від землі. Намагаємося зробити це швидко, інакше гриби розм ’ якнуть.
Вимите і обсушене паперовим рушником качине філе солимо й перчимо з двох сторін.
Обсмажуємо на розігрітій з однією столовою ложкою рослинного масла сковорідці з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скориночки. Потім кладемо в деко з краями і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, хвилин на 15, щоб довести до готовності.
Цибулю ріжемо соломкою й обсмажуємо на іншій сковороді з рештою рослинною олією до м'якості.
Лисички тим часом ріжемо досить крупно (на 2-3 частини, маленькі не ріжемо взагалі) і кидаємо до цибулі. Смажимо на невеликому вогні все разом хвилин так 10, періодично помішуючи.
якраз філе буде готово. Виймаємо, кладемо в тарілку.
І накриваємо фольгою, щоб м'ясо "відпочило" і розподілив всередині себе соки, хвилин на 5.
Ту сковорідку, де смажилося філе, знову повертаємо на вогонь, виливаємо в неї бальзамічний оцет, лопаткою соскребаем качині прижарки з дна. Коли оцет почне закипати, зменшуємо вогонь і додаємо кленовий сироп (або мед), перемішуємо до розчинення оного в оцті й вимикаємо.
Філе викладаємо на дошку й ріжемо шматочками під кутом 45 градусів.
Кладемо м'ясо в тарілку, поливаємо соусом.
Поруч складуємо лисички і швидше подаємо! Гості будуть щасливі! І ви теж.
Приємного апетиту!
Ольга Злобіна. -
Інгредієнти:
(на 2 порції)
курячі грудки 2 шт.
швейцарський сир 2 скибочки
шинка 2 скибочки
сіль, перець за смаком
борошно
яйця 1 шт.
панірувальні сухарі
курячої грудки зробити надріз. Покласти шматочок сиру і шинки. Гарненько згорнути, з'єднавши краю. Якщо краю розходяться, скріпіть їх зубочистками або маленькими шпажками.
Обваляйте шніцель в борошні. Вмочіть у яйці. Обваляйте в сухарях. Розігрійте в сковороді масло, покладіть шніцелі і обсмажуйте.
Обсмажуйте з двох боків до готовності, зменшивши огонь.Готовые шніцелі подайте до столу з овочами і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!