Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    кролик - 1 тушка
    оцет - 1 крапля
    ріпчаста цибуля - 2 шт.
    часник - 2 зубчики
    сіль - за смаком
    перець - за смаком
    розмарин
    майоран
    масло вершкове - 3 ст. л.
    рослинна олія
    сметана - 250 мл.
    курячий бульйон - 500 мл.
    Кролика розрубати на порційні шматки. У склянку налити краплю оцту, розбавити водою. Кролика покласти в посуд, залити водою з оцтом, долив ще стільки, щоб вода покрила все м'ясо, залишити на 30-60 хвилин.
    Потім кролика витягнути з води, просушити. У сковороді з товстим дном розігріти суміш вершкового і рослинної олії. Покласти шматочки кролика.
    Ріпчасту цибулю нарізати кільцями. Розігріти в сковороді масло, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Кролика посолити, поперчити, посипати травами. Беремо казан, викладаємо частину м'яса. Заливаємо половиною сметани.
    Часник придавлюємо ножем і кладемо в каструлю. Потім викладаємо половину ріпчастої цибулі. Повторюємо шари ще раз. Вливаємо бульйон. Тушкуємо на плиті близько 1-1,5 годин. Розкласти кролика по тарілках і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Я хочу запропонувати Вам приготувати «Котлети в хлібної кошику». По-перше, це гарно! Такі котлети прикрасять навіть святковий стіл. По-друге, це - дуже смачно! Хлібна кошик зверху так приємно хрумтить, а знизу, просочившись соком м'ясного фаршу, така м'яка, ніжна і ароматна. А котлета - адже це завжди смачно! А зверху ще й помідори! А по-третє, це - просто. Таке блюдо приготує навіть починаюча господиня. Та й продукти дуже доступні. Сподіваюся, я Вас переконала?! Тоді фартух в руки і на кухню!
    Інгредієнти:
    хліб висівковий - 10 скибочок;
    помідори свіжі (маленького розміру, можна черрі) - 5 штук;
    для начинки:
    м'ясний фарш (курячий або свинячий або змішаний: яловичина + свинина) - 400 г;
    цибуля ріпчаста - 1 шт;
    зелень петрушки - кілька гілочок;
    сіль - за смаком;
    чорний перець - за смаком.
    Рецепт приготування
    1. У прямокутних скибочок висівкового хліба зрізуємо з усіх боків кірки. Ви, звичайно ж, можете взяти для приготування цієї страви інший вид хліба, наприклад, тостовий або простий пшеничний хліб, просто висівковий більш корисний для здоров'я.
    2. За допомогою качалки розгортаємо скибочки хліба в тонкий пласт. Якщо хліб хорошої якості він розкочується дуже легко, а якщо якість залишає бажати кращого, то може кришитися. Але це не страшно, можна легко виправити. Накладіть відокремився шматочок трохи внахлест на цілий і розкачайте качалкою.
    3. Укладіть розкатані скибочки хліба в порційні форми для випічки, сформуйте «кошик». Замість порційних форм можна використовувати силіконові форми для випічки.
    На формування однієї «кошики» знадобиться 2 скибочки розкачаного хліба. «Кошик» я робила, поклавши в форму один цілий скибочка, а другим, розрізавши трикутником, заповнила вільне місце, що залишилося.
    4. У м'ясний фарш (вид фаршу вибирайте на свій смак) додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і ріпчасту цибулю, солимо й перчимо за смаком.
    5. Фарш добре вимішуємо. Звичайно ж, фарш найкраще вимішувати руками.
    6. Приготовані кошики з хліба заповнюємо щільно фаршем. Зверху ставимо, трохи вдавлюючи у фарш, помідор з хвостиком. Якщо у Вас немає в наявності помідор маленького розміру, то просто поріжте наявні помідори кружками і покладіть зверху на фарш по одному кухоль. Запікаємо приготовані «Котлети в хлібної кошику», поставивши їх на лист, в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Але Ви орієнтуйтеся на робочий стан Вашої духовки.
    7. Готові котлети в хлібної кошику витягуємо з духовки і даємо їм охолонути. Для відчуття повноти смаку краще подавати теплими.
    Кілька рад:
    фарш для котлет, звичайно ж, краще зробити самому, тоді Ви точно будете знати, з чого він;
    м'ясо для котлет краще прокрутити через м'ясорубку, ніж подрібнювати в блендері;
    котлети смачніше з змішаного фаршу.
    Фото і рецепт: Lorchen

  • Інгредієнти на 4 порції:
    113 гр хлібних крихт
    цедра 1 лимона
    50 г тертого свіжого сиру Пармезан
    1 ч л орегано
    1 середнє яйце збити
    4 курячі грудки без кісток і шкіри
    2 ст. л. оливкової олії
    Томатний соус:
    1 ст. л. оливкової олії
    1 цибулина, дрібно порізана
    400 гр порізаних консервованих томатів з часником
    сіль і свежеломолотый чорний перець
    Інструкції:
    1. Змішати крихти, лимонну цедру, пармезан, орегано та приправи. Покласти суміш на велику тарілку. У окремій мисці збити яйце.
    2. Прокласти шматки курки між двома аркушами пергаменту і відбити до товщини 1 см.
    3. Занурювати шматки курки в яйце, потім в крихти, сильно притискаючи крихти.
    4. Розігріти олію в сковороді, обсмажити курку близько 7-8 хв. з кожної сторони.
    5. Для томатного соусу, розігріти олію на сковороді і обсмажити цибулю до м'якості. Додати банку томатів і готувати 5-7 хв. Приправити за смаком.
    6. Подавати курку з томатним соусом і зеленим салатом.

  • Чудовий святковий варіант для любителів курочки. Експериментувати з малому для начинки ви можете за своїм смаком, тут представлений класичний варіант. Курка виходить дуже ароматний і ніжна! А крім картоплі на гарнір робимо гриби, щоб свято "легше" пройшов.
    Інгредієнти:
    курка вагою близько 2-х кг - 1 шт;
    вершкове масло - 200 гр;
    печериці - 600 гр;
    копчений бекон - 4 скибочки;
    цибулина (шалот або звичайний) - 1 маленька;
    тимьян пучок;
    естрагон - 5 гілочок;
    петрушка - 5 гілочок;
    часник - 2 головки;
    лимон - 1/2 шт;
    картопля - 5 шт;
    оливкова олія;
    сіль, мелений чорний перець.
    Курочку вибирайте вгодовану (у мене 1,8 кг тут), з цілої шкірою, без розривів. Бекон намагайтеся вибрати з мінімальною кількістю жиру. Гриби підійдуть всяке-різні, не тільки печериці - гливи, білі, підосиновики... головне - свіжі, не морожені!
    Вершкове мало необхідно дістати дуже заздалегідь з холодильника і перекласти в миску, щоб воно стало абсолютно м'яким. Беремо 4-5 шампіньйонів і дуже дрібно нарізаємо. Зверніть, будь ласка, цього процесу особливу увагу! Не лінуйтеся, чим дрібніше наріжемо, тим успішніше результат! Блендер не рекомендую - буде каша, а в дрібній нарізці чарівні маленькі шматочки - те, що потрібно для ідеального смаку.
    Також дрібно нарізаємо бекон. Відправляємо гриби і бекон в миску до маслу.
    Туди ж обриваємо листики шавлії з 8-10 гілочок, "палиці" викидаємо.
    У естрагону теж обриваємо листочки і дрібно їх нарізаємо.
    Також чинимо з петрушкою. Уся зелень в масло.
    Також дуже дрібно нарізаємо цибульку і в масло її!
    Туди ж витискаємо 2 зубчики часнику. Добре перемішуємо, солимо й перчимо. Солимо добре, тому що це єдина сіль для курки, окремо ми її солити не будемо.
    Вимиту тушку курки обсушим паперовим рушником і дбайливо складуємо на дошку. Акуратно (я руками) відокремлюємо шкіру від м'яса там, де це можливо (груди і ноги), і фаршируємо начинкою з масла. Також обмажемо трохи маслом всередині курки.
    Масла повинна залишитися 1-2 ст.л., воно нам знадобитися в гриби.
    Половинку лимона ріжемо на 4 частини і відправляємо kure в пузо. Туди ж ставимо пару-трійку очищених зубчиків часнику. Я рекомендую ноги курки зв'язати кулінарної ниткою, я в цей раз цього не зробила і пошкодувала про це. А крила закласти за спину. Кладемо курку в деко з краями, збризкуємо оливковою олією і відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку. Засічіть час.
    Поки займемося гарніром. Тонкошкурную картоплю просто моєму, якщо шкіра товста, то ще й чистимо. Ріжемо на великі шматки.
    Відправляємо повариться хвилин 10.
    Поки вариться картопля, очистимо, що залишився, часник і поріжемо печериці на 4 частини.
    Картоплю зливаємо і розкладаємо навколо кури, там же розподіляємо часник і залишився чебрець, знову збризкаємо маслиновим маслом і в духовку. В цілому кура повинна спікатися приблизно годину, залежить від розміру птиці і духовки. Дивіться самі.
    А тепер можемо зайнятися грибами. Відправляємо їх у велику розігріту з оливковою олією сковорідку.
    Гриби дадуть рідина. Смажимо їх, помішуючи, до повного її випаровування.
    Потім додамо наше ароматне масло, прогреем разом пару хвилин і готово.
    Готову курку дістаємо з духовки, даємо постояти хвилин 5-10 і можна обробляти.
    Подаємо з картоплею, часником і грибами. Помідори черрі сюди дуже гарні!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Для 4х чоловік:
    16 курячих крилець
    1-2 цибулини
    1-2 зелених перцю
    1 баклажан
    2 помідори
    2 зубчики часнику
    1 ложка гірчиці із зернятками
    оцет
    оливкова олія
    сіль
    петрушка (для прикраси)
    Рецепт приготування крилець в гірчичному соусі:
    У глибокій тарілці змішайте гірчицю з 1-2 ложками оцту і 5-6 ложками оливкової олії. Додайте курячі крильця, посоліть. Викладіть крильця у форму для запікання і запікайте в духовці при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин.
    Раздавливаем зубчики часнику тильною стороною ножа, смажимо їх у оливковій олії. Коли часник змінив колір, прибираємо його, додаємо дрібно рубаний цибуля, перець дрібно порізаний, перемішуємо.
    Ріжемо баклажани дрібними кубиками, солимо, додаємо на сковорідку. Хвилин через 5 додаємо дрібно нарізані помідори, солимо й тушкуємо все це ще хвилин 15.
    викладаємо На тарілку овочі, зверху крильця, прикрашаємо петрушкою.
    Рада:
    щоб овочі вийшли смачніше, важливо додавати їх по черзі і по черзі солити. Спочатку цибулю, потім зелений перець, потім баклажани і в кінці помідори.
    Приємного апетиту!

  • Для котлет вибрали гарний шматочок філе індички, дрібно порубали, додали замочену в молоці булку, яйце і приправили сіллю і перцем. Щоб з фаршу котлетки ліпилися легко і просто, прибираємо його в холодильник. Готуємо котлети в духовці.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    філе індички - 500г; булка - 90г; молоко - 150мл; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 4 ст.л.; сіль, мелений чорний перець - за смаком
    М'ясо промити, видалити всі плівочки нарізати на великі шматки, після чого пропустити через м'ясорубку або подрібнити в комбайні. Додати яйце, сіль і розмішати.
    Булку нарізати на шматки, залити молоком і залишити на кілька хвилин. Віджати надлишок молока і додати булку у фарш. Вимішувати до тих пір, поки фарш не стане однорідною.
    Прибрати в холодильник на 1 годину (з охолодженого фаршу зручніше ліпити котлети).
    Мокрими руками сформувати витягнуту котлетку довжиною 7-9 см. Кожну котлетку обваляти з усіх сторін в панірувальних сухарях. Деко змастити олією і розкласти на ньому котлетки.
    Готувати на середній полиці в розігрітій до 180С духовці близько 30 хвилин. На тарілку розкладіть котлети і полийте їх грибним соусом.
    Автор: Олена Покровська

  • Днями вирішила приготувати котлети з курячого філе, але якось мені його здалося замало. Вирішила додати різних овочів для маси, а коли приготувала, то відірватися не могли, так було смачно! Ділюся з вами рецептом, думаю, що комусь точно в нагоді.
    Інгредієнти:
    Куряче філе - 450 г;
    Морква - 1 шт;
    Капуста білокачанна - 200 г;
    Гарбуз - 60 г;
    Цибуля ріпчаста - 1-2 шт;
    Перець болгарський (червоний) - 0.5 шт;
    Петрушка (невеликий пучок) ;
    Манна крупа - 3 ст.л.;
    Сіль,перець (за смаком) ;
    Рослинна олія для смаження цибулі та змащування форми) ;
    нарізати Невеликими шматочками капусту, гарбуз і морква, так, щоб це зручно було перекрутити в комбайні.
    З курячого філе приготувати фарш. Обсмажити дрібно нарізану цибулю на рослинній олії.
    З'єднати подрібнені в комбайні овочі з фаршем і підсмаженою цибулею. Додати нарізану соломкою болгарський перець, дрібно нарізану петрушку, манну крупу. Посолити і поперчити.
    Фарш добре перемішати, сформувати котлети і викласти їх в змащену маслом форму.
    Котлети запекти в духовці при 200 градусах близько 20-25 хвилин, поки зарум'яниться верх.
    Дуже смачно, спробуйте!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi

  • Якщо простіше, то Кордон Блю - це пафосна котлета по-київськи. Вона зовсім не тривіальна. Це як зібрати конструктор lego не за інструкцією, додавши кілька деталей з іншого набору. Хто знає, той зрозуміє.
    Кордон Блю
    теляча вирізка
    шинка
    твердий сир
    яйця
    борошно
    панірувальні сухарі
    соняшникову олію
    сіль
    свіжозмелений чорний перець
    Кордон Блю можна готувати і з курки. Від телятини віє розкішшю, мені це подобається.
    Все готується дуже просто. Зайвих зусиль і брудний посуд насправді тільки додають вогню.
    Підготуйте все для панірування. Найзручніше використовувати 3 тарілки, з борошном, збитими яйцями і панірувальними сухарями.
    Відбийте телятину. Покладіть шматок між двох аркушів пергаменту і добре пройдіться ніж щось плоским і важким. Не треба використовувати молоток із зубчиками, вони розривають волокна м'яса. Нехай телятина стане не більш 5 мм в товщину.
    Постеліть на м'ясо шинку, зверху покладіть сир. Потім повернути все в рулет, М'ясо має прекрасно склеиться, будьте відважні.
    Обваляйте котлети в борошні. Слідом, занурте в збиті яйця і відправте в тарілку з сухарями. Потім повторіть процес, тільки вже без борошна. Тепер у нас потужна скоринка.
    Поставте Кордон Блю в холодильник на 10 хвилин.
    За цей час розігрійте 1 см шар масло в сковороді, а також духовку до 180° С.
    Швидко обсмажте Кордон Блю в олії до золотистого кольору.
    Доведіть котлети в духовці до готовності, 5-7 хвилин.
    Простежте за тим, як змінюється обличчя людини, розрізання Кордон Блю перед тим, як з'їсти. Хрускіт паніровки, в'язка начинка, яка стікає на тарілку. Ніжність телятини і легкий солонуватий смак шинки.
    Ця несподівана принадність ділить ім'я з найпотужнішою кулінарної школою світу. Я не здивований.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Інгредієнти:
    8-10 шт. картоплі,
    100 г копченої свинячої грудинки,
    1 щепот. сухого розмарину,
    1 ч. л. рослинна олія,
    петрушка (зелень),
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Картопля добре вимити.
    Очистити. Нарізати скибочками і викласти в форму.
    Полити маслом. Посолити і посипати розмарином.
    Зверху викласти шматочками порізану грудинку.
    Запікати в духовці при 180 градусах З 30-35 хвилин. Посипати дрібно посіченої зеленню петрушки. Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Незрівнянне поєднання - качка з антоновкой! Саме антонівка володіє неповторним ароматом і потрібної кислинкою. А качині ніжки зручні тим, що не потрібно нічого обробляти і багато м'яса.
    Інгредієнти:
    качині ноги - 8 шт;
    яблука антонівка - 6 шт;
    лимон - 1/2 шт;
    стручкова квасоля на гарнір - 300 гр (опціонально);
    сіль, мелений чорний перець.
    Видаляємо у яблук серцевину.
    Нарізати кружечками товщиною в сантиметр. Збризкуємо відразу лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
    Викладаємо яблука в деко з краями.
    Ніжки солимо й перчимо.
    Викладаємо ніжки на яблука. Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на годину, а краще на півтора.
    Моєму стручкову квасолю.
    Кидаємо у киплячу підсолену воду. Після повторного закипання варимо три хвилини. Зливаємо.
    Через півгодини запікання ніжок, дістаємо їх і перевертаємо.
    Ще через півгодини перевертаємо ще раз. Ближче до кінця приготування качки розігріваємо на сковорідці 30 гр вершкового масла й обсмажуємо квасоля три хвилини, до появи золотинок. Вимикаємо, накриваємо кришкою.
    Качка виходить божественно м'якою. Яблука перетворюються в пюре. Краса! Квасоля - як варіант гарніру. Ви можете варіювати.
    Фото і рецепт: Ольга