Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* дорадо - 1,2 кг (3 штуки);
* кабачок - 200 г (1 шт.);
* цибуля червоний - 150 г (1 шт.);
* картопля - 300 г;
* помідори черрі - 9 штук;
* гілочки розмарину;
* 0,5 сік лимона;
* оливкова олія - кілька столових ложок;
* сіль, перець чорний мелений за смаком;
для соусу:
* вершки 35% жирності - 200 мл;
* гірчиця зернова - 2 чайні ложки;
* кілька гілочок кропу.
Рибу промити, очистити, видалити зябра і нутрощі. З кожної сторони риби зробити по 3-4 поперечних надрізу. Посолити, поперчити, збризнути маслом і соком лимона.
Картопля вимити, відварити до напівготовності (10 хвилин) в киплячій воді. Потім злити воду, охолодити, очистити від шкірки і нарізати кружками.
Кабачки вимити, нарізати на тонкі колечка рифленим ножем. Кабачки трохи посолити, додати до них столову ложку оливкової олії.
Цибулю обчистити і нарізати кільцями.
Помідори черрі вимити, на серединці кожного зробити хрестоподібний надріз (або наколоти вилкою), щоб при запіканні вони не лопнули.
Кожну рибку загорнути в окремий конверт з фольги, додавши овочів порівну. Готову рибу можна подавати - кожному сотрапезнику свій конверт з рибою і набором овочів.
Дорада з овочами
Отже, на фольгу викласти рибу, обсипати листочками розмарину, обкласти по краях колечками кабачка, картоплі, цибулі та помідорами.
Якщо на вечерю все-таки передбачається відкрити пляшку сухого білого, можна влити в кожен конверт по 50 мл вина.
Запечатати фольгу у вигляді конверта. Конвертики розмістити на решітці в попередньо нагрітій до 200 градусів духовій шафі на 20 хвилин. Потім розкрити фольгу і запекти рибу з овочами на режимі гриль ще 5 хвилин.
Поки готується риба, ви встигнете приготувати вершковий соус з гірчицею і кропом. На повільному вогні доведіть вершки до кипіння. Додайте зерновий гірчиці.
Тримайте соус на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Як тільки соус придбає потрібну консистенцію, зніміть його з вогню та додайте дрібнонарізаний кріп.