Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як відомо, в свіжої риби міститься велика кількість корисних вітамінів і елементів, які руйнуються при термічній обробці. Правильно яка солона риба дозволяє зберегти ці речовини, вона дуже корисна і абсолютно нешкідлива. Горбуша є самим недорогим продукт сімейства лососевих, її дуже просто приготувати в домашніх умовах.
    Інгредієнти:
    Горбуша - 1 кг
    Сіль (групного помелу) - 3 ст. л.
    Цукор - 1 ст. л.
    Рецепт:
    Промийте рибу і очистіть її від луски. Відокремте голову, хвіст, нутрощі і кістки. Це дуже легко зробити, якщо провести гострим ножем вздовж хребта риби. Ще раз промийте тушку горбуші і просушіть, видаливши надлишки вологи з допомогою серветки.
    Сіль змішайте з цукровим піском. Філе горбуші добре натріть сахарно-сольовий сумішшю і покладіть в ємність для соління. Для цього підійде посуд зі скла або нержавіючої сталі.
    Накрийте рибу тарілкою, діаметр якої менше діаметра ємності для соління, зверху покладіть гніт. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин, потім поставте у холодильник на троє діб. Один раз в день перевертайте рибне філе для кращого підсолення.
    Через три дні риба готова до вживання в їжу. Акуратно зніміть шкірку, зчистіть залишилися крупинки солі, промокніть чистою серветкою.
    Для тривалого зберігання упакуйте горбушу в харчову плівку і приберіть в морозильну шафу. Красива тонка нарізка виходить із замороженої риби, тільки що вийнятої з морозилки.
    Фото і рецепт: Куб_Ал