Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Копчення риби - один із способів її заготовки про запас. Це процес обробки харчових продуктів дымовоздушной сумішшю для досягнення антиокислительного і бактеріального ефектів.
    Гаряче копчення проводиться при температурі 35-45˚З і воно застосовується для виготовлення варене-копчених продуктів, для тривалого зберігання не призначених.
    При гарячому копченні і аромат і смак, зовсім не той, що при холодному, це навіть швидше просто запікання продукту в димі.
    Час приготування страви: 2 години + 20 хвилин
    Кількість порцій на вихід: 4
    Інгредієнти:
    4 невеликі скумбрії ~ 1 кг
    сіль
    коптильня
    вільхові тирса
    сухі гілки яблуні/вишні
    листя малини/смородини
    фольга
    Процес приготування:
    1.Рыбу чистимо, видаляючи нутрощі і зябра. Голову - як хочете. Промити під проточною водою. Натерти сіллю в тарілці і накриваємо харчовою плівкою або фольгою, прибираємо в холодильник. Досить 2 годин.br/>2А тепер копчення. Дно коптильні що вистилає фольгою, засипаємо жменею ольховий тріски, гілками яблуні або сливи.
    3.Решетки що вистилає мытыми листям малини або смородини (для того, щоб риба не припеклась до решітці. Викладаємо рибу «валетом», залишаючи зазори між рибками. На одній решітці поміщаються 4 невеликі рибки. Щільно закриваємо кришкою.
    4.Берем дрова, рубаємо розводимо вогонь. Доводимо до стану вугілля і встановлюємо на мангал. Коптимо 20 хвилин.