Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Риба буває різна, і приготувати її можна по-різному - посмажити на сковорідці з цибулькою, зробити заливне або примудритися і нафарширувати за єврейським рецептом. Тоді у вас у вас вийде гефілте-фіш. Правда, для цього спочатку треба примудритися і зловити щуку, як мінімум на півтора кілограма.
    Для нашого варіанти - риби, запечена в духовці на солі, - теж бажана породиста, правда закордонна особина типу рибне, сібаса або морського окуня. Разом з тим рецепт наш відрізняється простотою приготування і відсутністю рідкісних інгредієнтів. На 4 порції вам знадобиться 1 кг морської риби з супермаркету, 1 кг суміші з морської і кухонної солі, 1 яєчний білок, вода і 2-3 гілочки який небудь свіжої зелені. Ну, і досить.
    Як приготувати рибу, запечену в духовці на солі (взагалі правильніше було б назвати це блюдо «риба у панцирі із солі»)?
    Спочатку, як зазвичай при приготуванні рибних страв, потрошим тушку і видаляємо нутрощі з плавцями. А ось луску, кажуть, не можна видаляти. Я, щоправда, у такому варіанті готувати рибу на солі не пробував.
    до Речі, попутно даю раду як почистити рибу, не заляпывая кахельну плитку і пол на кухні її лускою. Робити це зручно всередині великого поліетиленового пакету. Але не будемо відволікатися і повернемося до наших баранів, вибачте, до риби.
    Випотрошені риб'ячі тушки гарненько промити зовні і всередині холодною водою, а потім підсушує паперовим рушником. Всередині кожної кладемо по кілька гілочок зелені. Петрушка, кінза, любисток, кому що подобається.
    Тепер треба приготувати для риби панцир із солі. Для цього насипаємо суміш з повареної і морський в глибоку миску і додаємо до неї воду, помішуючи масу. Потрібно добитися, щоб вона стала схожа на консистенцію мокрого снігу. Зазвичай для цього буває достатньо 3-4-х столових ложок води на 1 кг солі. Якщо у цю суміш додати яєчний білок, то соляної панцир для нашої риби, запечена в духовці на солі, вийде більш міцним (береться 1 білок і 2 ст. ложки води на 1 кг солі).
    Рада початківцям кулінарам: пересолити рибу не бійтеся. Вона візьме солі рівно стільки, скільки їй треба.br/>Коли всі приготування зроблені, викладаємо соляну масу товстим шаром на деко для запікання риби. Приминаємо її руками і зверху кладемо риб'ячі тушки. Їх накриваємо сіллю, що залишилася, - так, щоб риба з усіх боків була щільно закрита, як ковдрою. Для того, щоб підсилити термоеффект в ході її запікання, сольовий панцир можна загорнути у фольгу. Ну, і для того щоб це блюдо виглядало на святковому столі більш ефектно, голову й хвіст риби можна залишити неприкритими.
    Запікати блюдо слід попередньо розігрітій духовці 30 хвилин при температурі 220°.
    Потім даємо страви «відпочити» хвилин 10-15, а потім акуратно розбиваємо соляної панцир і видаляємо його залишки. Риба запечена на солі в духовці, зберігає свій чудовий аромат і завжди виходить соковитим і ніжним.
    Ось такий рецепт приготування рибне, сібаса або морського окуня гарний і для повсякденного, і для святкового столу. Сподіваюся, що він стане в нагоді, в першу чергу, чоловікам, і не обов'язково рибалкам. Ось вже ви здивуйте свою дружину, коли самі приготуєте це смачна страва в найближчу неділю!
    Автор статті: Олександр Платов