Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    форель - 2 шт.;
    базилік - 6 гілочок;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    вершкове масло - 30г.
    Кожну рибину почистити, вирізати зябра, відрізати плавники. Натерти рибу зовні і всередині сумішшю солі і перцю.
    Зробити неглибокі надрізи з одного боку у кожної форелі. Гілки базиліка вимити, розкласти на рушник, щоб видалити з зелені надлишок вологи. Укласти зелень в черевце.
    Жароміцну форму змастити олією, укласти форелі, залишаючи між ними не менше 2 см.
    Шматочки вершкового масла розкласти на ту сторону риби, де зроблені надрізи.
    Запікати в попередньо прогрітій до 190 С духовці 15-20 хвилин. З готової риби вийняти базилік. Перекласти рибу на тарілки.
    Автор: Олена Покровська