Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Риба (досить жирна, у мене масляна риба) - 700 г
    * Морква (1 велика або 2-3 подрібніше) - 150-200 г
    * Перець болгарський (добре б різнокольоровий, великий) - 3 шт
    * пекучий Перець червоний (половина стручки) - 1/2 шт
    * Помідор (середньої величини) - 2 шт
    * Часник - 10 зуб.
    * Кінза - 1/2 пуч.
    * Петрушка - 1/2 пуч.
    * оливкова Олія для смаження)
    * Вода
    * Лимон (для готової риби, часточки або сік)
    * Сіль
    Приготування
    У мене був такий шматок масляної риби (про неї трохи нижче) і, оскільки автор не вказав, яка саме риба потрібна, а в інтернеті наголошується, що риба повинна бути досить жирної, я вирішила, що моя цілком підійде.
    Далі я цю рибу филетировала, а філе розділила на порційні шматки. Вийшло шість великих і два маленькі шматочки, які зійшли за один.
    Коли з рибою було покінчено, я натерла морква (можна нарізати тонкими смужками) і нарізала часник (7 зубчиків), кожен зубчик на 3-4 шматочка.
    Потім тонкими смужками та кружечками нарізала солодкий і половину стручки гострого перцю. Риба, звичайно, повинна бути гострою (вона ж-мароккански), але якщо у вашій родині гострі страви не люблять, можна обійтися і без гостроти.
    Потім перейшла до помідорів. Ошпарила їх кип'ятком, зняла шкірку і відрізала тонкі кружечки за кількістю шматків риби. Помідори, що залишилися нарізала кубиками.
    Також приготувала зелень - нарізала крупно і ще три зубчики часнику нарізала дрібно.
    Підготовча робота закінчена, переходимо безпосередньо до приготування. На невеликій кількості олії до золотистого кольору обсмажуємо крупно нарізаний часник, додаємо морква, тушкуємо пару хвилин.
    Додаємо перець, помідори-кубики й тушкуємо ще пару хвилин, солимо так, щоб овочі були недосоленными.
    На овочі викладаємо рибу, на кожен шматочок кладемо по кружечку помідори, ще раз солимо й наливаємо теплої води за рівнем риби, закриваємо кришкою і тушкуємо 10-15 хвилин (залежно від товщини шматочків) на помірному вогні.
    Потім знімаємо кришку і продовжуємо тушкувати до зменшення рідини до 1/3-1/4 від первинного об'єму. Коли рідина випариться, посипаємо рибу сумішшю зелені і часнику, накриваємо кришкою і через хвилину вимикаємо.
    Я раджу остудити рибу - в холодному вигляді вона набагато смачніше. Ну і, за марокканської традиції, як гарнір слід подати кус-кус або рис.
    Перед подачею обов'язково полийте рибу лимонним соком або покладіть шматочок риби дольку лимону
    Автор: ЭнВэ