Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Іноді трапляються дива і в руки потрапляють якісні продукти. Наприклад, риба, яка не пахне рибою. Такі моменти не можна упускати. Кращий спосіб приготування - найпростіший.
    Філе морського окуня з картоплею та чері
    філе морського окуня
    помідори черрі на гілці
    картоплю
    зелений лук
    спеції
    оливкова олія
    вершкове масло
    сіль
    Помідори черрі змастіть маслом і поставте в духовку на 30-40 хвилин, 180°C.
    Очищену картоплю крупно поріжте, потім додайте в киплячу підсолену воду. Варіть 20-25 хвилин.
    Витратьте зайву хвилину і вийміть пінцетом кістки з філе і зніміть шкіру.
    Мені подобається смажити рибку на сковороді-гриль. Якщо її немає, звичайна згодиться. Філе морського окуня буде потрібно не більше хвилини з кожного боку.
    Розігрійте сковороду на сильному вогні. Приправте рибу улюбленими спеціями. Залиште на 5 хвилин.
    Варену картоплю розімніть вилкою, додавши трохи вершкового масла, солі, перцю та зеленої цибулі.
    Не руйнуйте тендітну структуру рибної плоті. Як тільки ви помістили філе на сковороду, залиште їх у спокої на хвилину. Не треба їх перевертати, рухати і смикати. Сковорода зробить свою справу.
    Коли риба готова, вона повинна зберігати форму, при цьому легко розкладаються на пластівці ніжною, соковитою білій м'якоті.
    Щедра порція картоплі, парочка філе і гілочка запечених помідорів чері як стильний гарніру.
    Фото і рецепт: Петро Голавский