Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Напередодні сезону корюшки я чудесним чином відшукала її в продажу, щоб заздалегідь порадувати вас рецептом. Адже я впевнена - любителів цієї рибки знайдеться чимало. Пропоную покроковий рецепт
    Інгредієнти:
    * корюшка свіжа - 1 кг;
    * борошно - 3 ст.л.;
    * сіль - 2 ч.л. без гірки;
    * цибуля - 1 шт;
    * рослинна олія.
    Добре моєму корюшку. Відрізаємо кожній рибці голову і "захоплюємо" ножем нутрощі з черевця (ікру я залишаю).
    Складаємо тушки в миску і також обробляємо що залишилася рибу.
    міцний пакет насипаємо борошно та сіль, кладемо туди рибу, закриваємо або зав'язуємо його і не дуже завзято трусимо, щоб корюшка обвалялась гарненько в борошні. Мені цей експрес-метод подобається більше, ніж обвалювати кожну рибку на тарілці.
    На розігрітій з рослинним маслом сковороду смажимо корюшку по парі хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
    А поки півкільцями ріжемо цибулю.
    Коли вся риба готова, на цій же сковороді смажимо цибулю до золотистого кольору. Завдяки залишилася на сковороді борошні, він стане хрусткою.
    Я дуже люблю робити на гарнір до корюшке салат огірки-сметана. На мій погляд - це дуже вдале поєднання смаків.
    Подаємо рибку з пюре (або вареною картоплею), цибулею і салатом з огірків. Рецепт пюре можна знайти, натиснувши на посилання (або на слово "пюре\