Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Креветки завжди є щось особливим. Як тільки на столі з ’ являються м'ясисті, соковиті, яскраво-рожеві тварини, згущені в химерної форми і оттопырившие розкішний яскравий хвіст, то відразу ж створюється відчуття свята, і настрій з апетитом йдуть вгору семимильними кроками.
    Дуже бажано, щоб креветки були свіжими, а не звареними, коли ви їх купите. Свіжі креветки чудово зберігаються в морозилці, а смак і текстура в десятки разів приємніше, якщо приготувати їх правильно. Трюк полягає в мінімальної обробки теплом. Буквально пару хвилин вистачить, трохи смаку від маринаду і яскравий спосіб подачі доведуть страву до тріумфального завершення у вас в животі.
    На 4 порції:
    32 свіжих креветки середнього розміру
    8 дерев'яних шпаг
    Для маринаду:
    половина перчика чилі
    зубчик часнику
    1 ст. л. соєвого соусу
    1 ч. л. рибного соусу
    невеликий шматок імбиру (з половину великого пальця)
    1 ч. л. кунжутного масла
    1 ст. л. оливкової олії
    1 ч. л. рисового оцту
    3 листка каффирного лайма
    8 листків м'яти
    1 ст. л. пальмової цукру
    Список продуктів для маринаду може застати зненацька. Згоден, не скрізь можна знайти деякі з інгредієнтів, але все частіше з'являються в магазинах набори для тайського супу, де можна знайти не тільки імбир, чилі, але і листя каффирного лайма, галангал, лемонграс і інші приголомшливі прянощі.
    Кунжутне масло стає поширеним, як і рисовий оцет з рибним соусом. А пальмовий цукор продається в магазинах індійських спецій за відносно невеликі гроші. Моя упаковка коштувала близько 150 рублів, причому я користуюся ним нечасто, тільки в особливих випадках.
    Листя каффирного лайма, кок тільки їх розтерти в руках, випускають самий чудовий аромат на світі. Він теплий, сексуальний, злегка медовий, але з витонченою гірчинкою, і через цю красу просочується зелена лаймовая свіжість.
    Рибний соус готується в бочці, де довго настоюється мертва риба. Звучить жахливо, і жахливо пахне в сирому вигляді, але як тільки тепло стосується чого-або, приправленого соусом, він служить підсилювачем смаку, особливо рибного або морепродуктів.
    Досить слів, пора до справи. Замочіть шпажки в холодній воді на 20 хвилин. Очистіть креветки, відірвавши голову, видаливши панцир і вирізавши кишкову відня. Очищаючи від панцира, залиште хвостик. Щоб видалити кишкову відня, дуже гострим ножем зробіть дуже неглибокий надріз «спинці» креветки із зовнішньої сторони спіралі, яку вона утворює. Ви побачите тонку сіро-коричневу відня, яку необхідно выскрести. Тепер неймовірна солодкість забезпечена.
    Для маринаду подрібніть часник, чилі, м'яту і листя лайма. Залийте рідкими інгредієнтами, накришіть пальмової цукру (можна використовувати звичайний або тростинний).
    Установіть по 4 креветки на шпагу, змастіть з обох сторін маринадом. Поставте під розігрітий гриль в духовці, на самий верх. Готуйте 2 хвилини, їх вистачить для того, щоб налити гостям і собі холодного пива.
    Забудьте про дим, подумайте про Тайланді, шрі-ланці та інших далеких царств, де повітря напоєне ароматом моря і безліччю яскравих смаків. Подаруйте собі шматочок цих місць.