Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже проста, але в той же час незвичайне блюдо. А для тих, хто любить гостреньке, до тріск зробимо соус чилі.
    Інгредієнти (на 2 чоловік):
    2 філе тріски по 200 г кожне
    1 персик
    1 картопля
    12 перчиків чилі в оцті
    1 цибулина
    винний оцет
    оливкова олія
    сіль
    перець
    зелений лук
    Чистимо персики і картоплю й ріжемо їх на тонкі скибочки. Кладемо кілька скибочок картоплі в тарілку і приправляємо оливковою олією, сіллю і перцем. Кладемо скибочки персика зверху і накриваємо знову скибочками картоплі.
    Збризкуємо оливковою олією, солимо, перчимо і так робимо з усіма скибочками персика і картоплі. Запікаємо все це в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ° С протягом 30 хвилин.
    Солимо філе тріски і смажимо на сковороді з невеликою кількістю олії протягом 3 хв. з кожної сторони на сильному вогні.
    Перекладаємо у форму для запікання і ставимо в духовку, доводимо до готовності при температурі 200 ° C протягом 3 хвилин.
    Для соусу: нарізаємо перець чилі й цибулю і кладемо в миску. Посипаємо нарізаною зеленою цибулею, приправляємо декількома краплями оцту і оливковою олією (зовсім трохи-трохи).
    На блюдо викладаємо картоплю і персики, зверху кладемо тріску і поливаємо соусом.
    Приємного апетиту!