Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для рецепту знадобиться:
    щука вагою 600 г
    1 яйце
    2 цибулини
    30 г вершкового масла
    50 г білого хліба без кірки
    трохи молока для замочування хліба
    сіль, перець
    щіпка цукру
    Для прикраси:
    1 лимон
    кілька гілочок петрушки
    жменю маслин
    трохи ягід журавлини або червоної смородини
    1 склянку міцного желатинового розчину
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Рибу очистити від луски, випатрайте, зріжте плавники. Акуратно відокремте і видаліть хребет і реброві кістки. Далі візьміть ложку і зішкребіть всю м'якоть аж до шкіри. Шкіра риби дуже щільна і ложкою ви її точно не пошкодьте.
    Обрізання та видаліть залишки плавників. Зняту м'якоть розберіть, видаливши кістки, посоліть і поставте хвилин на 15 - 20 в холодильник, а потім двічі проверніть на м ’ ясорубці.
    Лук крупно наріжте і розділіть приблизно навпіл. Одну половину обсмажте на вершковому маслі до прозорості.
    Білий хліб замочіть в молоці, а потім натисніть.
    Змішайте рибний фарш, не обсмажену і обсмажену цибулю (разом з маслом на якому він смажився), віджатий хліб і прокрутіть всі 2 -3 рази на м'ясорубці до однорідної пастообразной маси.
    Додайте яйце, сіль, цукор, мелений перець. Як правило, перцю додають досить багато, але важливо дотримати міру, щоб риба не вийшла дуже перченого.
    Всі розмішайте і оцініть густоту. Якщо фарш рідкуватий, додайте панірувальні сухарі до консистенції котлетної маси.
    Рибну шкіру зшийте, залишивши близько 10 см несшитыми.
    Заповніть рибу фаршем, але не дуже щільно, щоб у процесі запікання вона не лопнула. У фаршированому вигляді риба повинна бути приблизно такою ж, як до потрошення.
    Зашийте залишене отвір.
    Змастіть фольгу рослинним маслом і укладіть рибу (швом вниз). Зробіть голкою по 10 - 15 проколів з кожного боку, змастіть олією і загорнути у фольгу.
    Випікайте в розігрітій до 180 С духовці протягом 1 - 1.5 годин. Дістаньте з духовки і дайте застигнути, а тільки потім розгорніть, акуратно перекладіть на обробну дошку і поставте у холодильник на 5 - 6 годин, а краще на ніч, щоб риба ущільнилася.
    Наріжте щуку на тонкі скибочки і розкладіть на сервировочном блюде.Приготовьте міцний желатиновий розчин (візьміть сухого желатину в 2 рази більше норми).
    Прикрасьте кожен шматок риби листочками петрушки, колечком маслини і ягодкой червоної смородини або журавлини.
    Перед публікацією змочуйте рибу і елементи декору розчином желатину, щоб вони закріпилися. Дайте застигнути. Для блиску злегка проливаємо рибу розчином желатину.
    Дайте застигнути і приємного вам апетиту!