Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * сібас 1 шт.
    * сіль, білий перець
    * італійські трави
    * часник 2 зубчіка
    * рослинна олія 2 ст. л.
    * зелений лук 20 г
    * цибуля-порей 30 г
    * очищені томати у власному соку 1 банка (400 мл)
    * каперси 6-8 шт.
    * мідії 6 шт.
    Рибу випатрати, видалити луску, відрізати голову, промити. Зробити на шкірі кілька надрізів. Посолити, поперчити, посипати італійськими травками. На сковороді розігріти 1 ст. л. рослинної олії.
    Цибуля-порей нарізати кружками, зелену цибулю нарізати і покласти в сковороду, злегка обсмажити. 2-3 бутона каперсів залишити для прикраси, інші дрібно нарізати і додати до цибулі. Томати подрібнити і покласти в сковороду.
    Рідина з-під томатів також вилити на сковороду. Довести до кипіння. Покласти мідії і тушкувати соус ще 3-4 хвилини. Потім знизити температуру, закрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин. В іншій сковороді розігріти рослинне масло, що залишилося.
    Часник злегка притиснути ножем і покласти в масло, обсмажити і прибрати. Сібаса обсмажити на сковороді з обох боків до готовності. Залити рибу соусом і тушкувати 5 хвилин. Викласти сібаса на блюдо для сервірування, прикрасити зеленню базиліка і подати до столу.
    Приємного апетиту!