Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сьогодні абсолютно випадково в магазині погляд впав на філе щуки. Бути котлет - вирішила я! Котлетки перевершили всі мої очікування, вони вийшли пишними, ніжними, смачними. Дуже рекомендую їх приготувати.
    Філе щуки - 600 г
    Міська булка або половина батона - 200 г
    Морква - 2 шт. (одна маленька, одна велика)
    велика Цибулина - 1 шт.
    Майонез - 1 стол. лож.
    Молоко - 0,5 л
    Яйце - 1 шт.
    Сіль
    Перець
    Борошно для паніровки
    олія для смаження
    Відразу скажу, що це блюдо готується дуже швидко.
    Булку ріжемо на шматочки і занурюємо в тепле молоко.
    Чистимо цибулину й ріжемо її навпіл. Половину закидаємо в комбайн, а другу половину ріжемо кубиком і складаємо в чавунну каструлю або гусятницю (як варіант - сотейник).
    Маленьку морквину трьом на терці і відправляємо в комбайн. Велику моркву ріжемо крупною соломкою або брусками та складаємо в гусятницю.
    Готуємо овочеву подушку для наших котлет: додаємо в гусятницю олію і злегка обсмажуємо овочі. Відставляємо в бік.
    Готуємо котлетний фарш. Філе щуки промити, обсушити.
    Додаємо до моркви і цибулі в комбайн зелень (петрушку та кріп), перемелюють. Додаємо шматочки щуки. Перемелюють.
    Додаємо яйце, сіль, перець, майонез, перемелюють. Віджимаємо булку й відправляємо в комбайн. Все остаточно перемішуємо.
    Чудовий, пишний фарш готовий.
    Формуємо котлетки, паніруємо їх в борошні і обсмажуємо на великому вогні.
    Обсмажені котлетки викладаємо на овочі в гусятницю.
    У мене вийшло два шари котлет. Доливаємо теплу воду з чайника так, щоб накрився нижній шар котлет. І ставимо на маленький вогонь. Тушкувати котлетки приблизно 20-25 хвилин.
    Подавати з рисом або картопляним пюре і овочами. До речі, овочі на дні утятниці просочуються рибкою і виходять неймовірно смачними.