Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Запікання “в конверті” - відмінний спосіб приготування риби, адже для того, щоб зібрати страву на свій смак, потрібно мінімум зусиль, а всі соки і аромати залишаються всередині обкладинки. Саме тому для такого запікання чудово підійде не дуже жирна, або навіть размороженная риба.
    Що ж стосується матеріалу для обкладинки, то фольга дає сто очок старомодною пергаменту: з нею легше керувати, простіше запаковувати, легше розкривати, сам же ефект “конверта” виходить не гірше. Якщо риба у фользі запікається разом з овочами, в яких міститься багато вологи - взяти ті ж помідори, - то додаткова рідина не потрібно, інакше можна налити трохи вина, бульйону або води.
    Риба у фользі
    2 порції
    500 г філе білої риби
    2 середніх помідори
    1 болгарський перець
    кілька гілочок тімьяна й петрушки
    оливкова олія
    сік лимона
    сіль
    чорний перець
    Для початку приправте філе сіллю і перцем, збризніть маслом і відкладіть в сторону. Риба може бути абсолютно будь-який, і навіть необов'язково білій - з лососем вийде не гірше, а я в цей раз взяв морського окуня, з якого зняв філе, і вийшло чудово.
    Не дуже крупно нарізати овочі, вони будуть виконувати роль і гарніру, і соусу. Овочі теж можуть бути абсолютно будь-якими - помідори і перець (як у цьому випадку), черешкову селера, цукіні, цибуля-порей та звичайний ріпчасту цибулю, гарбуз, брокколі і ще багато що складуть відмінну компанію вашої риби. Більше двох-трьох різних овочів краще не брати, щоб у готовій страві чітко відрізнялася смак кожного з них.
    Коли розпрощайтеся з овочами - розстеліть на столі великий аркуш фольги (для надійності краще скласти фольгу у два шари) і покладіть на нього філе. Збризніть філе лимонним соком, киньте на нього кілька гілочок чебрецю, а зверху обережно покладіть овочі.
    Для вірності приправте овочі сіллю і перцем, злегка полийте маслом, при бажанні киньте кілька каперсів, надійно запечатайте фольгу і запікайте за 200 градусів. Риба у фользі буде готова через 12-15 хвилин, в залежності від товщини філе.
    Готову рибу подавайте з легким гарніром, акуратно переклавши на тарілки, полив соками, які скупчилися в конверті, і посипавши рубаною петрушкою.