Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Приготувати вдома смачну солону скумбрію дуже просто! Часу на це буде потрібно всього близько 2 годин!
    Інгредієнти:
    Скумбрія (свіжоморожена) - 1 кг;
    Вода - 1 л;
    Сіль (без гірки) - 5 ст.л.;
    Цибуля ріпчаста - 1 шт;
    Лавровий лист - 5 шт;
    Перець чорний (горошком) - 7 шт;
    Перець духмяний (горошком) - 7 шт;
    Перець білий (горошком; за бажанням) - 5-7 шт;
    Почнемо з приготування розсолу. Закип'ятити літр води. Додати в киплячу воду сіль, горошини перцю, цибуля, порізана на 4 частини, лавровий лист. Довести до кипіння, варити на повільному вогні 10 хвилин.
    Поки вариться розсіл, розбираємо скумбрію. Відрізаємо голову, вичищаємо нутрощі, видаляємо плавники.
    Розсіл охолодити. Якщо потрібно швидше, то поставте каструлю в миску з холодною водою, міняючи воду випромінювач.
    Скумбрію порізати на шматочки, шириною 1-1,5 см.
    Покласти шматки риби в остиглий розсіл, закрити каструлю кришкою і залишити на 1,5 -2 години. Через півтори години спробувати, буде слабосолена, якщо любите посолонее, залиште ще на півгодини.
    Шматочки риби вийняти з розсолу і перекласти в банку або судочек.
    Можна їсти! Зберігати скумбрію холодильнику.
    розсолі рибу не можна залишати, пересолится.
    Приємного апетиту!
    P.S. Скумбрія, засолена таким способом довго не зберігається, максимум 3 дні.
    Фото і рецепт: Олена М.