Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * вода холодна 1/2 склянки
    * яйце 1 шт.
    * кмин щіпка
    * сіль 1/2 ч. л.
    * борошно близько 2 склянок
    * каперси 5 шт.
    * подрібнений часник сушений 1/2 ч. л.
    * цедра апельсина
    * форель 1 шт.
    * зелень петрушки, 1/2 пучка
    * лайм 1 шт.
    * розмарин, часник, базилік сушені
    * білий перець мелений
    * трохи солодкої паприки
    * сіль
    * яйце 1 шт.
    Спосіб приготування:
    Борошно висипати в миску. Цедру апельсина натерти і додати до борошні. Покласти в суміш часник. Каперси дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів. Влити воду. Додати сіль. Додати яйце.
    Перемішати все і замісити тісто. Скачати тісто в миску, накрити рушником і дати трохи "відпочити". Змішати в мисці всі спеції для риби, крім солі. Форель промити, видалити нутрощі, знову промити під водою і обсушити. Посолити.
    Зробити надрізи на шкірі риби. Змастити рибу спеціями. Лайм нарізати кружками і нафарширувати їм рибу разом з петрушкою. Тісто розділити на дві частини, розкачати кожну пласт. Покласти один шар на робочу поверхню.
    Розташувати на ньому підготовлену рибу. Накрити другим шаром, відрізати надлишки тесту, краю гарненько з'єднати і скріпити. З тіста вирізати вічка, плавники.
    Перекласти рибу на деко, змащене олією. Змастити тісто збитим яйцем. Приробити вічка (використовувати горошини чорного перцю) і плавники.
    Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати близько години, до апетитною золотистої скориночки.