Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Янтарна форель відрізняється від звичайної красивою золотистої шкіркою. Хотілося приготувати її так, щоб якомога менше порушити її натуральний смак. Зупинилася на варінні в рукаві для запікання. Spiced апельсиновою цедрою, сіль і перцем. Мені сподобалося.
    Інгредієнти:
    янтарна форель (потрошіння, чищеная) - 1 шт.;
    апельсин (цедра) - 1 шт.;
    білий перець,
    морська сіль,
    вершкове масло - за смаком.
    Рибу вимити, обсушити серветкою. Відрізати голову і всі плавники.
    З апельсина зрізати цедру. Розтерти В ступці апельсинову цедру з сіллю.
    Риб'ячу тушку всередині і зовні натерти цедрою з сіллю, приправити перцем (краще білим).
    черевце помістити невеликий шматочок вершкового масла: масло розтане, змішається з соком риби і вийде смачний ‘соус’.
    Перекласти рибу в пакет для запікання, зав'язати його, але не дуже щільно, щоб міг виходити пар. Викласти рибу в рукаві в каструлю з водою.
    Як тільки вода закипить, трохи зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин. Потім перевернути пакет з рибою на інший бік, і готувати ще 10-15 хвилин. Моя форель була готова вже через 30 хвилин.
    Пакет з готової рибою розкрити. Розділити форель на 2 філе і гарнірувати рисом. Рис і рибу полити що утворився при варінні соусом.
    Автор: Олена Покровська