Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * дорадо - 1,2 кг (3 штуки);
    * кабачок - 200 г (1 шт.);
    * цибуля червоний - 150 г (1 шт.);
    * картопля - 300 г;
    * помідори черрі - 9 штук;
    * гілочки розмарину;
    * 0,5 сік лимона;
    * оливкова олія - кілька столових ложок;
    * сіль, перець чорний мелений за смаком;
    для соусу:
    * вершки 35% жирності - 200 мл;
    * гірчиця зернова - 2 чайні ложки;
    * кілька гілочок кропу.
    Рибу промити, очистити, видалити зябра і нутрощі. З кожної сторони риби зробити по 3-4 поперечних надрізу. Посолити, поперчити, збризнути маслом і соком лимона.
    Картопля вимити, відварити до напівготовності (10 хвилин) в киплячій воді. Потім злити воду, охолодити, очистити від шкірки і нарізати кружками.
    Кабачки вимити, нарізати на тонкі колечка рифленим ножем. Кабачки трохи посолити, додати до них столову ложку оливкової олії.
    Цибулю обчистити і нарізати кільцями.
    Помідори черрі вимити, на серединці кожного зробити хрестоподібний надріз (або наколоти вилкою), щоб при запіканні вони не лопнули.
    Кожну рибку загорнути в окремий конверт з фольги, додавши овочів порівну. Готову рибу можна подавати - кожному сотрапезнику свій конверт з рибою і набором овочів.
    Дорада з овочами
    Отже, на фольгу викласти рибу, обсипати листочками розмарину, обкласти по краях колечками кабачка, картоплі, цибулі та помідорами.
    Якщо на вечерю все-таки передбачається відкрити пляшку сухого білого, можна влити в кожен конверт по 50 мл вина.
    Запечатати фольгу у вигляді конверта. Конвертики розмістити на решітці в попередньо нагрітій до 200 градусів духовій шафі на 20 хвилин. Потім розкрити фольгу і запекти рибу з овочами на режимі гриль ще 5 хвилин.
    Поки готується риба, ви встигнете приготувати вершковий соус з гірчицею і кропом. На повільному вогні доведіть вершки до кипіння. Додайте зерновий гірчиці.
    Тримайте соус на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Як тільки соус придбає потрібну консистенцію, зніміть його з вогню та додайте дрібнонарізаний кріп.