Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Оселедець у всі часи була однією з найпопулярніших холодних закусок. Оселедчик, нарізана на порційні шматки, присмачена маслом, завжди вітається на столі, а якщо оселедчик засолена в домашніх умовах, то її цінність збільшується в кілька разів, адже оселедець, приготована своїми руками, набагато смачніше. Пропонуємо вашій увазі кілька варіантів засолу оселедця.
    насамперед рибу треба розморозити. Краще це зробити поступово: з морозилки перекласти в холодильник, щоб з неї не виходило багато води.
    Рецепт 1.
    Вода кип ’ ячена (1 склянка), олія рослинна - 3 ст. л., чорний перець горошком, лавровий листок або декілька, сіль за смаком.
    Це все скипятить, охолодити і додати трохи оцту. Покласти оселедець, прикрити щільно кришкою і витримати в кімнаті 4-5 годин, потім в холодильнику мінімум 5 годин.
    Рецепт 2.
    2-3 оселедця середнього розміру, 1 літр води, 180-200 г солі, 10-20 горошин чорного перцю, 5-10 лаврових листочків
    Для розсолу: у літр води покласти сіль, перець, лаврове листя, а потім довести воду до кипіння. Коли розчин закипить, зняти з плити і охолодити до кімнатної температури. Залити складену в банку оселедець і поставити в холодильник мінімум на 24 години.
    Рецепт 3.
    На 1 оселедець 1,5 ч.л. солі, 1 ч.л. цукру, приправа для риби.
    Отриманою сумішшю щедро змастити рибу, обов'язково промахнувшись зябра в тому випадку, якщо у вас оселедець з головою. Потім упакувати оселедець в пакет, міцно його зав'язати і покласти в холодильник на 2 дні.
    Рецепт 4.
    Для маринаду: на 1 літр води - 1,5 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, лавровий лист, чорний перець горошком, кардамон, часник, 1-2 квітки (сушених) гвоздики. Все це довести до кипіння і остудити. Залити оселедець так, щоб вона вся була покрита маринадом. Поставити в холодильник на 2 доби.