Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як ви, звичайно, знаєте, приготування на пару - найбільш корисний спосіб приготування їжі, що дозволяє зберегти в недоторканності всі цінні речовини та вітаміни.
    Приготувати на пару стейк із сьомги - це гарна ідея, якщо ви хочете отримати смачну, соковиту рибу, і при цьому більш корисним, ніж сьомга на грилі. Нехай те, що смак риби, звареною на пару, комусь здається не дуже виразним, вас не бентежить - ми виправимо це за допомогою пряних трав.
    Стейк із сьомги з травами на пару
    2 порції
    2 стейк із сьомги
    1 ст.л. сушених трав
    1 ст.л. маслинового масла
    сіль
    чорний перець
    Приправте стейк із сьомги сушеними травами - це можуть бути прованські трави, або інші сушені трави, які ви вважаєте підходящими.
    Потім приправте рибу свіжомеленим чорним перцем, сіллю (раз вже ми готуємо здорову їжу, нехай це буде морська сіль), збризніть оливковою олією і як слід втріть спеції і масло в рибу.
    Розмістіть стейки у пароварці - як видно на фотографії, у традиційній бамбуковій пароварці вони поміщаються по одному на “поверх”, але у вас може бути будь-яка інша пароварка, це не надто вплине на результат.
    Помістіть пароварку над киплячою водою і доведіть стейки до готовності - на це піде близько 10 хвилин. Подавайте стейки з легким гарніром, а при бажанні доповніть трапезу улюбленим соусом і білим вином.