Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Вже давно, підсумовуючи всі прочитані і використані рецепти приготування других страв з горбуші, я вивела свій рецепт. Дуже доступний і легкий в приготуванні.
    Горбушу середнього розміру або частина великої рибини розбираємо і звільняємо від кісток. Філе розрізаємо на порційні шматки середнього розміру, щоб увійшли на сковороду середнього розміру 4 штуки. Рибу присаливаем, посипаємо прянощами, поливаємо лимонним соком, злегка обвалюємо в борошні і кладемо на розігріту сковороду з маслом шкірою вниз.
    Вільне місце на сковороді засипаємо порубаним не дуже дрібно ріпчастою цибулею. На кожен шматок риби кладемо платівку м'якого сиру (типу вершкового) або щедро посипаємо тертим твердим сиром. І відразу накриваємо сковороду кришкою. Вогонь злегка зменшуємо, щоб рибка і цибуля не пригоріли, і добре просмажились.
    Горбуша виходить дуже соковита і ніжна, на гарнір - пишне картопляне пюре, обов'язково заправлене молоком, маслом і яйцем.
    Дуже смачно, ситно і швидко. Можна подавати просто з салатом із свіжих овочів і зелені - буде ще корисніше, особливо, якщо не хочете зайвих калорій.
    natalka_44