Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли я тільки починала готувати, мені часто доводилося чути про правило трьох «п» для рибних страв - посолити, поперчити і підкислити. &Laquo;посолити - поперчити» начебто все зрозуміло, а от з «підкислити» можливі варіанти. Найвідоміший і широко використовуваний це, безумовно, з соком лимона, але є й інші! Наприклад, з щавлем. Не пробували? Дуже раджу! Ніжно, смачно, з легкою кислинкою, дуже по-літнього, а вже як корисно - вітамінна! Спробуйте! Вам сподобається.
    СКЛАД:
    Для рецепту вам знадобиться:
    2 рибне філе (у мене судак, але можна і будь-яку іншу, дуже смачно з фореллю або сьомгою)
    сіль
    перець
    1 - 2 столові ложки борошна для паніровки
    1 невелика цибулина
    1 столова ложка вершкового масла
    1 столова ложка борошна для соусу
    50 г щавлю (тільки листова пластина без черешки і центральної прожилки)
    близько 200 мл вершків (10 - 20 %) або молока
    ПРИГОТУВАННЯ:
    Рибні філе порційно наріжте, посоліть, поперчіть і обваляйте в борошні.
    На сковороді розігрійте трохи рослинної олії, викладіть рибу і обсмажте до готовності.
    Як варіант можна обсмажити рибу тільки до легкої скоринки тобто до напівготовності, відкласти, а потім залити щавелевым соусом і вже в ньому довести до повної готовності.
    І в тому, і в іншому випадку вийде смачно, а вибір, як завжди, за вами.
    Обсмажену рибу відкладіть і зберігайте в теплі до готовності соусу.
    Для соусу наріжте щавель як можна дрібніше, бажано не смужками, а дрібним кубиком, щоб в готовому соусі він не тягнувся.
    Ідеально використовувати тільки листову пластинку тобто без черешки і центральної прожилки. У цьому випадку соус вийде досить однорідним навіть без використання блендера.
    На окремій сковороді розтопити вершкове масло, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте 3 - 4 хвилини до прозорості.
    Додати столову ложку борошна і, інтенсивно перемішуючи, обсмажуйте до тих пір, поки борошно не вбере все масло і не утворює грудки.
    Далі малими порціями, кожен раз добре розмішуючи, додайте молоко або вершки.
    Кожну наступну порцію молока додавайте тільки після того, як вбереться попередня.
    Додайте молоко до досягнення бажаної консистенції соуса.В кінці додайте сіль перець, доведіть до кипіння і поваріть 1 - 2 хвилини.
    Ще раз оцініть консистенцію і при необхідності, якщо соус густоват, додайте трохи молока.
    Всипте в соус нарізаний щавель і поваріть буквально 1 - 2 хвилини до зміни кольору
    Оцініть однорідність. Якщо вирішите, що текстура грубувата (особливо якщо використовували щавель з черешками або прожилками), розбийте соус блендером.
    Якщо обсмажували рибу тільки до напівготовності, поверніть її в соус і прогрійте всі разом до повної готовності.
    Якщо риба була обсмажена до готовності, розкладіть по порційним тарілках і полийте соусом.
    Як варіант можна подати соус окремо, щоб кожен міг покласти за смаком.
    Приємного вам апетиту!