Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рецепт від Миколи Марченка
    - наприкінці 90-х я вперше дізнався, що таке креветка. І з тих пір періодично улюбленця домашніх і друзів ось таким рецептом.
    Беремо півкіло, а краще кілограмів креветок розміру не менше королівських. Злегка - підкреслюю - злегка відварюємо. Не забуваємо додати у воду лавровий лист і видавити половинку лимона, а ще краще - цілий цитрус. Другий цитрус витискаємо на вже відварені і чищені креветки.
    Далі готуємо соус, в якому нашому делікатесу доведеться нудьгувати. Дрібно-дрібно ріжемо пару-трійку головок часнику, головку цибулі і пару-трійку помідорів. В ідеалі - черрі, але можна і звичайні.
    Обсмажуємо цей пахучий склад на оливковій олії, доводячи його до консистенції трохи густіше супу-пюре. Потім акуратно, не висипаючи з розмахом, додати креветки. І додаємо трохи-трохи солі.
    Десять хвилин підсмажуємо все це на повільному вогні. І дістаємо креветки.
    Подавати краще з руколою або простим салатом. При бажанні можна посипати креветки тертим сиром.
    Запиваємо цю смакоту білим сухим вином.