Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * креветки - 1 кг;
    * часник - 5-7 зубчиків;
    * розмарин - 3 гілочки;
    * оливкова олія - 4 ст.л.;
    * сіль, свежемолтый чорний перець.
    Розповім для початку правила звертання з креветками. Якщо ви купили креветки рожевого кольору, то вони вже варені! І в жодному разі їх варити другий раз не треба! Інакше вони стають гумовими. Любите варити, купуйте креветки сірого кольору, вони сирі.
    Отже, розморожуємо креветки. Якщо ви знаєте заздалегідь, що будете їх готувати, поставте на ніч з морозилки в холодильник - це найбільш бережний і зберігає смак і ніжність продукту спосіб розморожування.
    Якщо гості вже чекають в кімнаті, я размораживаю під струменем холодної води, на це буде потрібно 5-10 хвилин. У будь-якому випадку, креветки моєму та зливаємо воду.
    У принципі, можна вже є, але щоб було смачно-смачно, продовжимо.
    Чистимо часник і ріжемо часточки уздовж навпіл. Розмарин моєму та рвемо на невеликі гілочки.
    до Речі сказати, без розмарину я теж робила - просто часник і мелений чорний перець. Але з розмарином, звичайно, смачніше.
    У розігріти оливкову олію на великій сковороді кидаємо часник і розмарин і смажимо хвилину-дві, помішуючи, щоб вони віддали весь свій аромат олії.
    Потім кидаємо у сковорідку креветки, відразу перемішуємо, щоб вони покрилися ароматним маслом, солимо й перчимо. Смажимо буквально пару хвилин.
    Викладаємо в миску й подаємо.
    Це відмінна закуска до пива.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна