Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * пенне - 250 гр;
    * філе форелі - 350 гр;
    * кабачок (можна цукіні) - 1 шт;
    * часник - 2 зубчики;
    * біле сухе вино - 1/4 склянки;
    * вершки 20% - 250 мл;
    * петрушка - пучок;
    * оливкова олія - 3 ст.л.;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Моєму кабачок, петрушку і рибу. Часник чистимо.
    Ставимо варитися пенне, дотримуючись інструкції на упаковці. Неодмінно солимо!
    На дрібній тертці натираємо пармезан.
    Кабачок ріжемо не занадто тонкими чверть-кільцями.
    Філе зрізуємо з шкіри, поверяем наявність кісточок (проводимо пальчиками по всій поверхні риби, відчуєте кістки, якщо є) і видаляємо їх.
    Ріжемо рибу досить великими кубиками, приблизно 3 на 3 см.Нарезаем дрібно часник і петрушку (листя).
    На розігріту з оливковою олією сковорідку кидаємо кабачок і рибу. Смажимо 5 хвилин, обережно помішуючи, щоб не пошкодити шматки риби. Солимо й перчимо.
    Тим часом зливаємо воду з пенне. 1/2 склянки води, в якій варилися макарони, збережемо.
    У сковороду додаємо часник, перемішуємо, через хвилину вливаємо вино і выпариваем ще 2 хвилини. Потім вливаємо вершки.
    Коли забулькают, додаємо відварені пенне і воду з-під них. Акуратно перемішаємо й прогріваємо всі разом хвилинку.
    Посипаємо листочками петрушки, перемішуємо і вимикаємо.
    Подаємо відразу ж, посипавши в тарілці тертим пармезаном.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.