Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це стовідсотково домашнє страва: основне блюдо готується одночасно з гарніром, на роль риби підійде будь-яка морська або річкова риба з білим м'ясом - як ціла, так і філе або стейки та і взагалі варіацій на цю тему можна придумати стільки, що жодної книги рецептів не вистачить.
    І це чудово: коли риба готується разом з рисом і ароматними овочами, всі інгредієнти просочуються ароматами один одного, і коли це пишність виявляється на тарілці, його чудовий, насичений смак виявляється набагато важливіше нарочито недбалого, “домашнього” виду. У цьому є щось первісне.
    3-4 порції
    1200 р. риби з білим м'ясом або 800 р. філе
    1 ст. рису
    2-3 зубчики часнику
    1 цибулина
    1 морквина
    1 черешок селери
    2 ст. води
    оливкова олія
    зелень
    сіль
    чорний перець
    Рибу (очищену, випатрану і звільнену від зябер) збризніть невеликою кількістю оливкової олії та приправте з усіх боків сіллю й чорним перцем. Вкладіть в черевце трохи зелені і відкладіть в сторону. Трохи більше олії - кілька столових ложок - слід нагріти у великому сотейнику, після чого кілька хвилин обсмажувати в ньому дрібно нарізані овочі.
    Додайте на сковороду промитий рис, обсмажте його разом з овочами, після чого покладіть в сковороду рибу і влийте воду. Вода закипить - зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою та готуйте близько 20 хвилин: цього часу має вистачити, щоб і риба, і рис дійшли до готовності.
    Подавайте, виклавши рис на тарілку і знявши філе з кісток, щоб його було легше є (природно, якщо ви готували цю страву не з цілої рибою, а з філе або стейками, викладайте їх як є).
    Для цього блюда, як і для будь-якої іншої білої риби, будь вона запечена, смажена або варена, підійде найпростіший соус: візьміть трохи оливкової олії, додайте дрібно нарізаний часник і петрушку, ложку-іншу лимонного соку, сіль, чорний перець, як слід все розмішайте і вилийте поверх риби.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін