Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Найпростіша у виконанні закуска, яка летить з тарілки в одну мить - такі парадокси в кулінарії трапляються, якщо вдуматися, суцільно і поруч. В основі - старе як світ, поєднання лосося і м'якого сирного сиру, доповнене неодмінною для такої оказії кропом. Що, ось що тут може бути складного?.. Правильно, нічого - але зі столу зникає зі швидкістю звуку. Ось такий парадокс.
    Рулет із сьомги з сирним сиром.
    4 порції
    1 тонка пшеничне корж або тонкий лаваш
    150 г копченого або солоного лосося
    1-2 середніх огірка
    200 р. сирного сиру
    кілька гілочок кропу
    1-2 зубчики часнику
    чорний перець
    Наріжте лосося і огірок тонкими скибочками. Розстеліть на харчової плівці пшеничне коржик або здатний з успіхом її замінити тонкий лаваш і намажте його тонким, рівномірним шаром м'якого сирного сиру (чудово підійде і козій).
    Зверху посипте подрібненим кропом і часником, приправте чорним перцем (якщо сир у вас достатньо солоний, можна обійтися без солі), і з невеликим (близько 1 см) відступом від краю укладіть лосося в один або два ряди, а слідом за ним - скибочки огірка, можна злегка внахлест.
    Головна хитрість цього блюда - правильно загортати рулет: рівному, щільно, не залишаючи ні найменшого простору для повітря. Розташуйте коржик до себе тією стороною, з якою ви поклали лосося, і згортайте максимально безкомпромісно.
    Закінчивши, загорніть все в харчову плівку і поставте у холодильник - хоча б хвилин на сорок. Вийнявши рулет з холодильника, відріжте потроху з обох кінців (це цілком можна і навіть потрібно з'їсти зараз або трохи пізніше, але показувати гостям ні до чого), а те, що залишилося, наріжте ролами сантиметра на два або трохи більше.
    Подавайте до столу і встигніть спробувати хоча б один, щоб переконатися, що рулет вийшов на п'ять з плюсом.
    Автор: Олексій Онєгін