Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • 10 хвилин на те, щоб нарізати овочі, ще 20 в духовці - і через півгодини отримуємо чудовий вечеря, смачний, корисний, заповнюючий кухню хвилюючим ароматом. Ви шукаєте щось більш відповідне для вечора буднього дня? Хіба що паста - але навіть найзавзятішим її любителям потрібно діяльну різноманітність.
    Тут є все, що потрібно - і свіжі овочі, приготовані аль денте, і ніжна, соковита риба, і навіть вино, келих якого відправляється в перагмент, а іншим можна розпоряджатися за прямим призначенням.
    2 порції
    500 г філе білої риби (або ціла риба, з якою ви спритно срежете філе)
    4-6 дрібних морквин
    2-3 черешки селери
    1/2 цибулини фенхеля
    жменю зеленого горошку
    пара жмень брокколі
    2 помідори
    4 зубчики часнику
    200 мл сухого білого вина
    кілька гілочок чебрецю
    вершкове масло
    1/2 ч.л. рожевого перцю
    1/4 ч.л. насіння фенхелю
    сіль
    чорний перець
    Приправте філе рожевим і чорним меленим перцем, насінням фенхеля і сіллю з обох сторін, при бажанні збризніть лимонним соком і відкладіть в сторону.
    Не крупно, але і не дуже дрібно наріжте овочі - у моєму випадку це морква, селера, фенхель, горошок, брокколі, часник і помідори, але на їх місці може бути все, що знайшлося у вас холодильнику, - приправте їх сіллю й перцем і рівним шаром викласти на лист пергаменту.
    Зверху покладіть рибу, а на неї - кілька гілочок тімьяна й шматочок вершкового масла, складіть пергамент конвертом, і коли він буде майже готовий - влийте півкелиха білого вина, після чого щільно запечатайте (для цього зручно користуватися звичайним канцелярським степлером).
    Готуйте конверти в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 20 хвилин - риба приготується швидше, але нам з вами потрібно, щоб овочі теж дійшли до тієї необхідної кондиції, коли вони будуть вже не сирими, але ще і не распаренно-м'якими.
    Подавайте страву прямо в конвертах - нехай кожен сам відкриє своє “лист”, виявивши на дні смачний соус, який вийшов з вина, масла, приправ і соків, що виділилися при запіканні.
    Автор: Олексій Онєгін