Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Незважаючи на те, що горбуша є нежирної рибою порівняно з іншими різновидами червоних риб, ці котлети вийшли ніжними і м'якими. Ідею таких котлет із червоної риби я підгледіла в книзі Джеймі Олівера.
    Інгредієнти:
    * потрошіння тушка горбуші - 800 г;
    * картопля - 400 г;
    * цибуля порей - половина стебла (зелена частину стебла і пір'я);
    * яйце - 1 шт;
    * борошно пшеничне - 4 столові ложки;
    * оливкова олія - 6 столових ложок;
    * сіль, чорний мелений перець за смаком.
    Горбушу почистити, вимити, розрізати на великі шматки, посолити і натерти оливковою олією (1 столова ложка). Картоплю почистити.
    Картопля поставити варитися, посолити і додати лавровий лист. Рибу скласти в друшляк, накрити шматком фольги, кришкою або тарілкою.
    Розташувати рибу над киплячим у воді картоплею. Готувати горбушу на пару 10 хвилин. Потім рибу зняти, охолодити і відокремити розпарену м'якоть від кісток і шкірки.
    Картопля доварити до готовності. Злити всю воду. Зробити картопляне пюре і остудити.
    Взяти тільки зелені ніжні пір'я і зелену верхню частину стебла цибулі. Цибуля порей вимити і крупно нарізати.
    Через м'ясорубку провернути м'якоть риби і цибуля порей. У рибний фарш додати яйце, картопляне пюре, перемішати до однорідності.
    Щоб котлети не вийшли сухими додати у фарш 3 столові ложки оливкової олії.
    Ще раз перемішати картофельно-рибний фарш. Зліпити котлети.
    У розігріту сковороду влити оливкова олія (2 столові ложки). Котлети обваляти в борошні і обсмажити по 3 хвилини з кожного боку.
    Подати котлети з горбуші я рекомендую з соусом на основі вершків з гірчицею і каперсами (його я приводила в рецепті стейків з форелі).
    Автор: Господиня