Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Готувати кальмари треба швидко, скоротивши до мінімуму термічну обробку. Якщо цей морепродукт перетримати на вогні, він перетвориться в гуму.
    Тушковані кальмари.
    Тушки кальмарів про дайте окропом, ножем зчистіть шкірку, вийміть хітинові платівки (якщо кальмари не потрошенные), наріжте кільцями. Півкільцями наріжте цибулю, обсмажте її в сковороді до золотистого кольору і додайте кальмари. Через 5 хвилин -- 4 ст. л. сметани, посоліть і зніміть страву з вогню.
    Фаршировані кальмари.
    Начинку приготуйте із капусти з яйцями або грибами, кабачками або баклажанами, болгарським перцем. Підготовлені тушки сирих кальмарів туго нафаршируйте, викладіть на деко, змащене маслом. Туди ж влийте 0,5 склянки води, щоб кальмари не пересохли, і поставте на 15 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
    Кальмари по-сахалински.
    Відваріть в протягом 5-7 хвилин в підсоленій киплячій воді 2 тушки кальмарів. Наріжте їх соломкою. Одну цибулину наріжте кільцями, морква -- соломкою, обсмажте все в сковороді. Додайте кальмари, 1 ч. л. кунжутного насіння, роздавлений зубчик часнику. Посоліть. Подавайте страву холодним.
    Кальмари з горіховим соусом.
    Опустіть в киплячу підсолену воду 4 розморожені тушки кальмарів на 5 хвилин. Відварені кальмари охолодіть, очистіть від залишків шкірки, наріжте смужками і змішайте з соусом. Для соусу подрібніть в блендері дві жмені волоських горіхів, 3 зубчіка часники, 2 ст. л. рослинної олії. Розмочіть в кип'яченій воді 2 кусочки білого хліба, відіжміть і потроху додавайте в блендер. Коли маса стане пишною і однорідною, додайте трохи лимонного соку.
    Автор - Н. Балаєва, Присадибна газета