Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли справа доходить до судака, його зазвичай норовлять посмажити, і добре, якщо не в сухарях: не дивно, що після такого деяким судак, цар річок і озер, здається нудною і нецікавою рибою. Між тим, судак чудовим чином розкривається при варці на пару, і невеликий штришок у вигляді імбиру і кунжутного масла - все, що потрібно для того, щоб відкрити вам нові межі цієї чудової риби.
    Зрозуміло, цей спосіб приготування відмінно підійде і для будь-якої іншої риби з білим м'ясом, морський та річковий, аби вона була свіжою.
    Судак на пару з імбиром і кунжутною олією
    2 порції
    500 г філе судака
    4 ст.л. кунжутного масла
    сіль
    невеликий шматочок імбиру
    зелений цибулю
    Приготуйте розсіл з 3-4 ст.л. солі на півлітра води, і опустіть в нього філе на півгодини - це зробить рибу більш щільною і соковитою.
    Вийнявши рибу з розсолу, обсушіть її серветкою і натріть невеликою кількістю кунжутного масла і солі (не переживайте, перебування в розсолі не зробить судака дуже солоним) і викладіть зверху імбир, нарізаний тонкими “сірниками”.
    Відваріть рибу на пару протягом 6-7 хвилин, і доведіть до кипіння масло, що залишилося.
    Виклавши рибу на тарілку, залити її розпеченим кунжутною олією, прикрасьте тонко нарізаною зеленою цибулею і подавайте з рисом або іншим легким гарніром.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін