Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Плов не обов'язково повинен бути узбецьким. По суті це пряне блюдо з рису, яке може містити в собі тисячі різних смакових комбінацій. Готуватися плов (або пілаф, як його називають турки) може не тільки в казані. Рибний зустрічається не так часто, як м'ясний, але тим веселіше і вам, і близьким. Страва дуже цікаве, яскраве, легке і насичене. І дуже простий у приготуванні. Будьте вільні у виборі спецій, вони надають неповторний колір і смаковий відтінок, який воздуждает апетит до межі.
    Рибний плов
    600 г дліннозєрного рису
    300 г філе червоної риби
    3 зубчики часнику
    2 білих цибулини
    900 мл рибного бульйону або води
    2 помідори
    невеликий пучок кінзи
    20 г вершкового масла
    оливкова олія
    лимонний сік
    коріандр мелений
    куркума
    сушений чилі
    лавровий лист
    сіль
    Застосувавши в цьому рецепті бульйон, ви зробите смак страви відчутно яскравіше. Однак, якщо ж рибного бульйону під рукою не виявилося, не впадайте у відчай. Його можна швидко приготувати з допомогою рибних кісток, цибулі та моркви, або обійтися водою.
    Вибір рису також важливий. На мій погляд, краще всього підходить басматі. Довгозернистий рис містить менше крохмалю, що дозволяє йому зберігати при варінні форму і бути розсипчастим. Крім форми, рис ділиться на коричневий, дикий, білий, пропарений. Кожен по-своєму прекрасний. Як дізнатися, який потрібен для того або іншого страви? Пробувати! А більш докладний і перевірений рада можна отримати від «Контрольної закупівлі».
    Приступимо. Візьміть жароміцну глибокий посуд з кришкою, товстими стінками і дном. В цілому, можна використовувати і каструлю, але не ставити її в духовку в такому випадку.
    Поставте каструлю на плиту і розтопіть на середньому вогні вершкове масло, додавши трохи оливкової. Додайте мелені спеції. Готуйте, помішуючи, поки не відчуєте, як кухня наповнюється потужним ароматом.
    Додайте дрібно порізану цибулю і часник. Готуйте ще 10 хвилин, до м'якості і прозорості. Слідкуйте за тим, щоб цибуля не потемнів.
    Тепер відправляйте в посуд рис. Готуйте 5-7 хвилин, стежачи за тим, щоб кожен зернятко взяло на себе частку масла і спецій.
    Дрібно наріжте помідори, додайте до рису, потім залийте все киплячій рідиною. Її повинно бути в півтора рази більше, ніж рису. Кожен раз народжується нав'язливий питання, «вистачить води чи ні?». Повинно вистачити.
    Покладіть філе риби зверху рису. Посоліть, додати лавровий лист, накрийте кришкою і доведіть рибний плов до готовності в розігрітій до 170° C, 15-20 хвилин.
    Потім, ключовий момент. Рибний плов повинен постояти ще 5-7 хвилин під кришкою. Потім його слід перемішати, додати свіжої зелені і трохи лимонного соку.
    При перемішуванні, риба розпадається на пластівці і стає одним цілим з усім стравою. Зелень і лимон внесуть свіжість і доведуть смак до повної гармонії. Половинка звареного некруті яйця буде порядок фінальним штрихом.
    Фото і рецепт: Петро Голавский
    Авторський сайт кулінарний Spicyblog.ru