Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рибка досить смачна, готується відразу з гарніром в одному сотейнику, тому можна готувати на вечерю. Доданий вино робить смак гарніру багатшим і наближає до Португалії, тому можна пропонувати і на свята.
    Інгредієнти:
    Риба судак 400 гр
    Рис 100 гр (0,5 склянки)
    Цибуля ріпчаста 120 гр (2 шт)
    Помідор 2 шт (або кетчуп 1,5 столові ложки)
    Часник 2 зубчики
    Вино сухе біле 100 гр (0,5 склянки)
    Петрушка 30 гр
    Олія 2 столові ложки
    Чебрець, сіль, перець за смаком.
    Гвоздика 2 шт
    Рис промити, викласти в каструлю, в якій він буде отвариваться, залити 1литром води, посолити. Поставити отвариваться рис.
    Рибу очистити, промити, очистити філе.
    Рибу нарізати дольками, розміром як пробка від пляшки.
    Петрушку і часник дрібно посікти.
    Помідори очистити від шкірки і натерти на терці, а якщо у вас кетчуп або томатна паста, то пасту треба розбавити водою (долити води в 2-3 рази більше, ніж томатної пасти і розмішати пасту у воді).
    У сковороді розігріти олію. Викласти цибулю і обсмажити до світло коричневого кольору.
    Додати терту помідори, часник дрібно різане, різану петрушку, трохи-трохи посолити, накрити кришкою і на маленькому вогні тушкувати близько 4 хвилин.
    Відкрити кришку, покласти в соус гвоздику, перець і чебрець.
    З вже звареного рису злити воду. Рис викласти в соус, додати біле сухе вино і все перемішати в сковороді.
    Поверх рису викласти шматочки риби. Накрити кришкою.
    На невеликому вогні тушкувати 20 хвилин.
    Страву подавати гарячим.
    Приємного апетиту!