Інгредієнти:
спаржа - 50 г
помідори черрі
пучок свіжої кінзи
лимон
цибуля шалот (можна замінити ялтинським цибулею)
сіль, білий перець
оливкова олія
чебрець
Приготування:
Чистимо і потрошим барабульку. Робимо з філе риби.
Очищаємо баклажан від шкірки, нарізаємо кубиками.
Очищаємо цибулину, дрібно нарізаємо.
У сковорідку наливаємо оливкова олія, кидаємо цибулю, трохи потримати його і додаємо нарізаний баклажан. Солимо за смаком. Додаємо гілочку свіжого чебрецю.
Закриваємо сковороду кришкою і протушиваем баклажани з цибулею на повільному вогні до готовності. Не забуваємо помішувати і, в разі необхідності, додаємо трохи оливкової олії ще.
Але при цьому баклажани не повинні плавати в маслі.
Готуємо соус. Дрібно шаткуємо ще одну цибулину. Два помідори черрі розрізаємо на четвертинки, акуратно зрізуємо шкірку (м'якоть помідора можете викинути, а можете залишити для приготування іншого страви), нарізаємо її тонкими смужками.
Додаємо нарізану шкірку помідорів в ємність з шинкованою цибулею. Солимо, перчимо, додаємо свіжовичавлений сік лимона, трохи оливкової олії.
Додаємо в соус дрібно нарізані листя кінзи. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Готовий баклажан з цибулею поміщаємо в чашу блендера, змішуємо до отримання пюре. Тепер пюре потрібно добре охолодити.
Очищені від шкірки огірки нарізати кубиками.
На добре розігрітій сковорідці на оливковій олії припускаємо спаржу. Знімаємо зі сковороди.
Посолене і поперченное філе барабульки підсмажуємо з обох боків до готовності.
добре охолоджене баклажанове пюре додаємо нарізані огірки, дрібно нарізану кінзу, солимо, перчимо, добре перемішуємо.
На блюдо викладаємо пюре, зверху філе барабульки, прикрашаємо спаржею, додаємо соус.