Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Поєднання червоної риби з вершковим сиром давно вже стало класикою. Тому пропоную вам мої башточки. Червону рибу можете брати будь-яку: лосось, форель, сьомга, кета... малосольну або холодного копчення. Тут на ваш смак.
    Інгредієнти:
    червона риба (у мене форель слабкою солі) - 200 гр;
    сирний сир із зеленню - 150 гр;
    огірок - 1 маленький або 1/2 великого;
    зелена цибуля - невеликий пучок;
    рукола - маленький пучок.
    Очищаємо огірок від шкірки і нарізати по довгою тонкою соломкою (приблизно 7 см). Також нарізаємо перинки лука (без білої частини).
    Кладемо шматочок рибки, на нього викладаємо чайну ложку сирного сиру і кладемо 4 смужки огірка таким чином, щоб вони "стирчали" з боку зрізу черевця риби (бачимо фото). Тому що зріз спинки рівний і ми на нього будемо ставити башточку.
    Слідом кладемо 2 пір'їнки лука, так само як огірок. І потім точно також 2 листа руколи.
    Загортаємо від себе рулетик і ставимо його на блюдо. З цієї кількості інгредієнтів виходить 10 башточок.
    Фото і рецепт: Ольга