Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Поєднання червоної риби з вершковим сиром давно вже стало класикою. Тому пропоную вам мої башточки. Червону рибу можете брати будь-яку: лосось, форель, сьомга, кета... малосольну або холодного копчення. Тут на ваш смак.
Інгредієнти:
червона риба (у мене форель слабкою солі) - 200 гр;
сирний сир із зеленню - 150 гр;
огірок - 1 маленький або 1/2 великого;
зелена цибуля - невеликий пучок;
рукола - маленький пучок.
Очищаємо огірок від шкірки і нарізати по довгою тонкою соломкою (приблизно 7 см). Також нарізаємо перинки лука (без білої частини).
Кладемо шматочок рибки, на нього викладаємо чайну ложку сирного сиру і кладемо 4 смужки огірка таким чином, щоб вони "стирчали" з боку зрізу черевця риби (бачимо фото). Тому що зріз спинки рівний і ми на нього будемо ставити башточку.
Слідом кладемо 2 пір'їнки лука, так само як огірок. І потім точно також 2 листа руколи.
Загортаємо від себе рулетик і ставимо його на блюдо. З цієї кількості інгредієнтів виходить 10 башточок.
Фото і рецепт: Ольга