Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Для приготування страви Вам знадобиться:
8 шматочків філе свіжомороженої норвезької оселедця;
4 ст. л. пшеничного борошна;
4 невеликих лука-шалоту;
2 моркви середнього розміру;
1 зубчік часнику;
8 ст. л. оливкової олії extra virgin;
2 ст. л. хересного оцту (або оцту з білого вина);
4 ст. л. води;
1 ст. л. свіжого коріандру (за бажанням);
1/2 ч. л. цільних зерен коріандру;
1/4 ч. л. шафрану;
2 лаврових листків;
сіль і мелений чорний перець
Приготування:
Цибуля-шалот, моркву та часник обчистити і нарізати тонкими скибочками.
Філе норвезької оселедця посолити і поперчити, вмочити в борошно з боку шкіри і обсмажувати шкірою вниз в оливковій олії на розігрітій сковороді (прибл. 1 хв.).
Рибу вийняти з сковороди, додати ще масла і викласти на сковороду овочі і спеції.
Згасити до золотистого кольору (прибл. 2 хв.). Додати решту масла, оцет і воду.
Гарячої овочевої суміші залити рибу і дати охолонути.
Прикрасити свіжим коріандром.