Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    8 шматочків філе свіжомороженої норвезької оселедця;
    4 ст. л. пшеничного борошна;
    4 невеликих лука-шалоту;
    2 моркви середнього розміру;
    1 зубчік часнику;
    8 ст. л. оливкової олії extra virgin;
    2 ст. л. хересного оцту (або оцту з білого вина);
    4 ст. л. води;
    1 ст. л. свіжого коріандру (за бажанням);
    1/2 ч. л. цільних зерен коріандру;
    1/4 ч. л. шафрану;
    2 лаврових листків;
    сіль і мелений чорний перець
    Приготування:
    Цибуля-шалот, моркву та часник обчистити і нарізати тонкими скибочками.
    Філе норвезької оселедця посолити і поперчити, вмочити в борошно з боку шкіри і обсмажувати шкірою вниз в оливковій олії на розігрітій сковороді (прибл. 1 хв.).
    Рибу вийняти з сковороди, додати ще масла і викласти на сковороду овочі і спеції.
    Згасити до золотистого кольору (прибл. 2 хв.). Додати решту масла, оцет і воду.
    Гарячої овочевої суміші залити рибу і дати охолонути.
    Прикрасити свіжим коріандром.