Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей рецепт китайської кухні, де активно використовується ананас. Він надає страві кислинку, яка особливо добре підходить до риби. Страва готується в сковороді вок, але можна використовувати будь-яку сковорідку.
    Інгредієнти на 4 порції:
    4 філе форелі без шкіри
    2 ст л рослинного масла
    2 зубчики часнику, порізаних на тонкі часточки
    4 шматка свіжого ананаса, очищених і порізаних
    1 паличка селери, порізана
    1 ст л світлого соєвого соусу
    150 мл рибного бульйону
    50 мл свіжого або несолодкого консервованого ананасового соку
    1 ст. л. крохмалю
    2 ст л води
    Інструкції:
    1. Порізати форель на смужки. Розжарити 1 ст. л. рослинної олії в вок, трохи знизити вогонь, додати рибу і обсмажувати 2 хв. Дістати з вок і відкласти на підготовлену тарілку.
    2. Додати масло, що залишилося в вок, зменшити вогонь, додати часник, ананас і селеру. Обсмажувати 1-2 хв.
    3. Додати соєвий соус, ананасовий сік і рибний бульйон. Довести до кипіння і готувати 2-3 хв, поки соус не увариться.
    4. Змішати крохмаль з водою, щоб вийшла густа паста, додати її в вок. Довести соус до кипіння, варити, помішуючи, поки соус не загусне.
    5. Повернути рибу в вок, готувати, помішуючи, поки вона не прогріється. Розкласти по підігрітим тарілках, і подавати, прикрасивши порізаним селерою та шматочками червоного чилі.