Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей рецепт китайської кухні, де активно використовується ананас. Він надає страві кислинку, яка особливо добре підходить до риби. Страва готується в сковороді вок, але можна використовувати будь-яку сковорідку.
Інгредієнти на 4 порції:
4 філе форелі без шкіри
2 ст л рослинного масла
2 зубчики часнику, порізаних на тонкі часточки
4 шматка свіжого ананаса, очищених і порізаних
1 паличка селери, порізана
1 ст л світлого соєвого соусу
150 мл рибного бульйону
50 мл свіжого або несолодкого консервованого ананасового соку
1 ст. л. крохмалю
2 ст л води
Інструкції:
1. Порізати форель на смужки. Розжарити 1 ст. л. рослинної олії в вок, трохи знизити вогонь, додати рибу і обсмажувати 2 хв. Дістати з вок і відкласти на підготовлену тарілку.
2. Додати масло, що залишилося в вок, зменшити вогонь, додати часник, ананас і селеру. Обсмажувати 1-2 хв.
3. Додати соєвий соус, ананасовий сік і рибний бульйон. Довести до кипіння і готувати 2-3 хв, поки соус не увариться.
4. Змішати крохмаль з водою, щоб вийшла густа паста, додати її в вок. Довести соус до кипіння, варити, помішуючи, поки соус не загусне.
5. Повернути рибу в вок, готувати, помішуючи, поки вона не прогріється. Розкласти по підігрітим тарілках, і подавати, прикрасивши порізаним селерою та шматочками червоного чилі.