Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Приготуємо форель з соусом з креветок.
Інгредієнти
* форель - 600 г;
* сік 1/2 лимона;
* сіль, чорний мелений перець за смаком;
для креветочного соусу:
* креветки очищені - 50 г;
* вершкове масло - 30 г;
* борошно пшеничне - 1 столова ложка;
* молоко - 1 склянка.
Форель відокремити від шкіри і кістки, промити, обсушити паперовими серветками, нарізати на порції за 200 грам, посолити, поперчити, збризнути соком лимона.
Приготувати креветочний соус на основі соус бешамель.
Креветочний соус
сухий добре прогрітій сковороді обсмажити форель з обох боків по 2-4 хвилини (в залежності від товщини) на середньому вогні під закритою кришкою.
Форель викласти на блюдо, полити креветочним соусом, прикрасити зеленню і овочами.
Приготуємо рисові котлети й подамо їх з грибним соусом.
Інгредієнти
* рис круглозерний - 1 склянка;
* яйця курячі - 2 штуки;
* вершкове масло - 1 столова ложка;
* олія для смаження - 4 столові ложки;
* панірувальні сухарі - 3 столові ложки;
* сіль за смаком.
для соусу:
* печериці - 50 г;
* борошно пшеничне - 1 столова ложка;
* масло вершкове - 1 столова ложка;
* сметана - 2 столові ложки;
* вода - 0,5 склянки;
* сіль за смаком
Рис промити в холодній воді кілька разів і помістити в каструлю. Потім залити 3 склянками води, довести до кипіння і варити на сильному вогні 10 хвилин під закритою кришкою. Зменшити вогонь до середнього, посолити рис і варити ще 10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити рис остигати під закритою кришкою. Напівсирий рис вбере в себе воду, що залишилася, і буде готовий через 20 хвилин.
остиглий рис додати яйця, вершкове масло, сіль, перемішати. З рисової маси зліпити котлети.
Рисові котлети обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на рослинній олії до утворення рум'яної скоринки. Подавати з грибним соусом.