Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Приготуємо форель з соусом з креветок.
    Інгредієнти
    * форель - 600 г;
    * сік 1/2 лимона;
    * сіль, чорний мелений перець за смаком;
    для креветочного соусу:
    * креветки очищені - 50 г;
    * вершкове масло - 30 г;
    * борошно пшеничне - 1 столова ложка;
    * молоко - 1 склянка.
    Форель відокремити від шкіри і кістки, промити, обсушити паперовими серветками, нарізати на порції за 200 грам, посолити, поперчити, збризнути соком лимона.
    Приготувати креветочний соус на основі соус бешамель.
    Креветочний соус
    сухий добре прогрітій сковороді обсмажити форель з обох боків по 2-4 хвилини (в залежності від товщини) на середньому вогні під закритою кришкою.
    Форель викласти на блюдо, полити креветочним соусом, прикрасити зеленню і овочами.
    Приготуємо рисові котлети й подамо їх з грибним соусом.
    Інгредієнти
    * рис круглозерний - 1 склянка;
    * яйця курячі - 2 штуки;
    * вершкове масло - 1 столова ложка;
    * олія для смаження - 4 столові ложки;
    * панірувальні сухарі - 3 столові ложки;
    * сіль за смаком.
    для соусу:
    * печериці - 50 г;
    * борошно пшеничне - 1 столова ложка;
    * масло вершкове - 1 столова ложка;
    * сметана - 2 столові ложки;
    * вода - 0,5 склянки;
    * сіль за смаком
    Рис промити в холодній воді кілька разів і помістити в каструлю. Потім залити 3 склянками води, довести до кипіння і варити на сильному вогні 10 хвилин під закритою кришкою. Зменшити вогонь до середнього, посолити рис і варити ще 10 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити рис остигати під закритою кришкою. Напівсирий рис вбере в себе воду, що залишилася, і буде готовий через 20 хвилин.
    остиглий рис додати яйця, вершкове масло, сіль, перемішати. З рисової маси зліпити котлети.
    Рисові котлети обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на рослинній олії до утворення рум'яної скоринки. Подавати з грибним соусом.