Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* вода холодна 1/2 склянки
* яйце 1 шт.
* кмин щіпка
* сіль 1/2 ч. л.
* борошно близько 2 склянок
* каперси 5 шт.
* подрібнений часник сушений 1/2 ч. л.
* цедра апельсина
* форель 1 шт.
* зелень петрушки, 1/2 пучка
* лайм 1 шт.
* розмарин, часник, базилік сушені
* білий перець мелений
* трохи солодкої паприки
* сіль
* яйце 1 шт.
Спосіб приготування:
Борошно висипати в миску. Цедру апельсина натерти і додати до борошні. Покласти в суміш часник. Каперси дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів. Влити воду. Додати сіль. Додати яйце.
Перемішати все і замісити тісто. Скачати тісто в миску, накрити рушником і дати трохи "відпочити". Змішати в мисці всі спеції для риби, крім солі. Форель промити, видалити нутрощі, знову промити під водою і обсушити. Посолити.
Зробити надрізи на шкірі риби. Змастити рибу спеціями. Лайм нарізати кружками і нафарширувати їм рибу разом з петрушкою. Тісто розділити на дві частини, розкачати кожну пласт. Покласти один шар на робочу поверхню.
Розташувати на ньому підготовлену рибу. Накрити другим шаром, відрізати надлишки тесту, краю гарненько з'єднати і скріпити. З тіста вирізати вічка, плавники.
Перекласти рибу на деко, змащене олією. Змастити тісто збитим яйцем. Приробити вічка (використовувати горошини чорного перцю) і плавники.
Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати близько години, до апетитною золотистої скориночки.