Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
форель - 2 шт.;
базилік - 6 гілочок;
сіль, мелений чорний перець - за смаком;
вершкове масло - 30г.
Кожну рибину почистити, вирізати зябра, відрізати плавники. Натерти рибу зовні і всередині сумішшю солі і перцю.
Зробити неглибокі надрізи з одного боку у кожної форелі. Гілки базиліка вимити, розкласти на рушник, щоб видалити з зелені надлишок вологи. Укласти зелень в черевце.
Жароміцну форму змастити олією, укласти форелі, залишаючи між ними не менше 2 см.
Шматочки вершкового масла розкласти на ту сторону риби, де зроблені надрізи.
Запікати в попередньо прогрітій до 190 С духовці 15-20 хвилин. З готової риби вийняти базилік. Перекласти рибу на тарілки.
Автор: Олена Покровська