Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Голець - червона риба, родич лососевих, і у нього немає луски. Не мудруючи лукаво, помила, обсушила серветкою, натерла сіллю зовні і всередині, поклала гольцов у форму, а зверху розклала шматочки вершкового масла, змішаного з лимонною цедрою.
    Прикрила фольгою, поставила в духовку і забула на 20 хвилин. Згадала, прибрала фольгу і залишила під грилем, щоб скоринка злегка підрум ’ янилася. Все, можна їсти. Я гольцами залишилася задоволена:)
    Інгредієнти:
    голець - 4 шт.;
    вершкове масло - 20г;
    лимон (цедра) - 1-2 ч.л.;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком.
    Гольцов випатрати, відрізати голови і плавники, вимити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. Кожну рибину натерти сіллю й білим молотим перцем (зовні і всередині).
    Лимон вимити, обсушити і натерти на дрібній терці цедру (1-2 ч.л.). Вершкове масло кімнатної температури розім'яти виделкою і змішати з цедрою.
    Жароміцну форму змастити маслом (можна рослинним), викласти гольцов, зверху покласти шматочки вершкового масла. Накрити форму фольгою і поставити в прогріту до 180 С духовку приблизно на 20 хвилин.
    Через 20 хвилин зняти фольгу і поставити під гриль на 5-10 хвилин. Готових гольцов розкласти по тарілках і подавати з овочами.
    Автор: Олена Покровська