Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
По такому рецепту можна приготувати будь-яку червону рибку - сьомгу, форель і т. п. Риба, маринована в східному соусі виходить неймовірно ароматною і дуже ніжною, з чудовим східним смаком!
Інгредієнти:
- кижуч 1 шматок 500 г
- оливкова олія 3 ст. л.
- соєвий соус 2 ст. л.
- тростинний сироп або мед 1 ч. л.
- сік 1/2 лимона
- тертий свіжий імбир 1/2 ч. л.
- білий свіжозмелений перець
- зелена цибуля
Спосіб приготування:
Обробити рибу на філе без шкіри і кісток.
У мисці змішати оливкову олію і соєвий соус.
Влити сироп або мед.
Додати сік лимона.
Покласти тертий імбир.
Шматки риби покласти в посуд, залити маринадом.
Рибу поперчити.
Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, накрити ємність харчовою плівкою і дати постояти в холодильнику годину.
Потім перекласти шматки риби в вогнетривке блюдо, залити маринадом.
Розігріти духовку до 200 градусів, поставити форму з рибою і запікати до готовності близько 25 хвилин.
Кижуч, запечений у східному соусі
Готову страву подати до столу.