Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • По такому рецепту можна приготувати будь-яку червону рибку - сьомгу, форель і т. п. Риба, маринована в східному соусі виходить неймовірно ароматною і дуже ніжною, з чудовим східним смаком!
    Інгредієнти:
    - кижуч 1 шматок 500 г
    - оливкова олія 3 ст. л.
    - соєвий соус 2 ст. л.
    - тростинний сироп або мед 1 ч. л.
    - сік 1/2 лимона
    - тертий свіжий імбир 1/2 ч. л.
    - білий свіжозмелений перець
    - зелена цибуля
    Спосіб приготування:
    Обробити рибу на філе без шкіри і кісток.
    У мисці змішати оливкову олію і соєвий соус.
    Влити сироп або мед.
    Додати сік лимона.
    Покласти тертий імбир.
    Шматки риби покласти в посуд, залити маринадом.
    Рибу поперчити.
    Посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею, накрити ємність харчовою плівкою і дати постояти в холодильнику годину.
    Потім перекласти шматки риби в вогнетривке блюдо, залити маринадом.
    Розігріти духовку до 200 градусів, поставити форму з рибою і запікати до готовності близько 25 хвилин.
    Кижуч, запечений у східному соусі
    Готову страву подати до столу.