Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Напередодні сезону корюшки я чудесним чином відшукала її в продажу, щоб заздалегідь порадувати вас рецептом. Адже я впевнена - любителів цієї рибки знайдеться чимало. Пропоную покроковий рецепт
Інгредієнти:
* корюшка свіжа - 1 кг;
* борошно - 3 ст.л.;
* сіль - 2 ч.л. без гірки;
* цибуля - 1 шт;
* рослинна олія.
Добре моєму корюшку. Відрізаємо кожній рибці голову і "захоплюємо" ножем нутрощі з черевця (ікру я залишаю).
Складаємо тушки в миску і також обробляємо що залишилася рибу.
міцний пакет насипаємо борошно та сіль, кладемо туди рибу, закриваємо або зав'язуємо його і не дуже завзято трусимо, щоб корюшка обвалялась гарненько в борошні. Мені цей експрес-метод подобається більше, ніж обвалювати кожну рибку на тарілці.
На розігрітій з рослинним маслом сковороду смажимо корюшку по парі хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
А поки півкільцями ріжемо цибулю.
Коли вся риба готова, на цій же сковороді смажимо цибулю до золотистого кольору. Завдяки залишилася на сковороді борошні, він стане хрусткою.
Я дуже люблю робити на гарнір до корюшке салат огірки-сметана. На мій погляд - це дуже вдале поєднання смаків.
Подаємо рибку з пюре (або вареною картоплею), цибулею і салатом з огірків. Рецепт пюре можна знайти, натиснувши на посилання (або на слово "пюре\